Hjem > H > Hvor Stor Del Av Det Norske Språket Består Av Lånord Fra Andre Språk?

Hvor stor del av det norske språket består av lånord fra andre språk?

Gjennomsnittlig er altså kun 0,11 prosent av ordene i NoTa lånord. Dernest er det overraskende at de lånordene som brukes i norsk talespråk, tilhører andre ordklasser enn dem som brukes i skriftspråket. De mest frekvente lånordene i talespråkskorpuset er ordene yes, shit, chill, keen og fuck.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvor mange norske diftonger?

Norske skrivemåter og uttale

I norsk skriftspråk er det særlig tre diftonger som brukes – nemlig ei, øy og au. Andre diftonger, som ai, oi og eu, forekommer blant annet i utrop og i lånord. Sistnevnte, eu, blir oftest uttalt likt som diftongen au (som i sau og Europa).
Hva er et Majoritetsspråk? Majoritetsspråket er det språket som brukes av flertallet i et samfunn. Majoritetsspråket er som regel også det offisielle språket i et land. Med offisielt mener vi at myndighetene bruker språket som administrasjonsspråk.

Dessuten, hva er det opprinnelige norske språket?

Norrønt/gammelnorsk: ca. 700 til 1350. Du kan også spørre hvor mange nynorskbrukere i norge? Noen statistikk over nynorskbrukere finnes ikke, men tallet blir alminnelig antatt å ligge mellom 10 og 15 prosent.

Hva betyr fonemer?

Fonem er en klasse av språklyder som høres ganske like ut, og som kan ha betydningsskillende funksjon i et språk eller en dialekt. For å finne ut om språklyder har betydningsskillende funksjon bruker vi såkalte minimale par: par av ord som bare skiller seg fra hverandre ved at ett fonem er forskjellig. Er norsk et fonetisk språk? De kan være altfor ulike fonetisk for at det skal være tenkelig at de oppfattes som den samme lyden. For eksempel har norsk ingen minimale par for de lydene [h] (som i hatt) og [ŋ] (som i sang), men de er så ulike at de regnes som separate fonemer.

Og et annet spørsmål, hva kjennetegner svensk skriftspråk?

Den svenske stilen er ofte så uformell at andre kan oppfatta språket som fullt av slang og sjargong. Skriftspråket er relativt kvardagsleg, sjølv i dei mest høgtidelege samanhengane. Helsinga hej fungerer overalt, og ord som kille, tjej, fralla og fika er heilt akseptable, sjølv i skriftspråket. Så, hva er høytone? Tonegang og tjukk l

Det gjelder ord som sola, boka, senga og døra. Vestnorsk har i slike ord høy tone først i ordet, og tonen faller deretter mot slutten av ordet (kalt høytone-dialekter). Østnorsk har lav tone først i ordet, og tonen stiger mot slutten av ordet (kalt lavtone-dialekter).

Følgelig, hvor er det palatalisering?

Palatalisering (også kalt muljering) er en modifisering av uttalen av en konsonant som skjer ved at tungen presses mot den harde gommen (se artikulasjonssted). Palatalisering er vanlig i norske dialekter nord for Sognefjorden og Mjøsa, men finnes også i mange andre språk, f. eks. italiensk og russisk.

By Tacye Lewy

Hvordan kjenne igjen en dialekt? :: Hva er typisk for språket norsk?
Nyttige lenker