Hjem > H > Hva Er Typisk For Språket Norsk?

Hva er typisk for språket norsk?

Det norske språket har 9 vokaler, men i andre land så er det vanligst med bare 6. Det norske alfabetet er det eneste som har ÆØÅ. Engelsk har ord med å-lyd men norsk er et språk med egen bokstav for dette. Typisk for norsk er også at vi har 3 kjønn i substantivbøyning, hankjønn, hunkjønn og intentkjønn.

Les mer

Hvilke særtrekk har norsk språk?

Et særtrekk ved det norske språket, er det at man kan lage lange og kompliserte ord, ved å slå sammen kortere ord. Norske substantiv har tre forskjellige grammatiske kjønn. Substantiv med ulikt kjønn blir bøyd på ulike måter. Angående dette, hva kjennetegner trykksterke stavelser i norsk? I de trykktunge stavelsene uttales for eksempel vokalene mer tydelig, det vil si at man beveger tunga og munnen i mer ekstreme posisjoner. Også for konsonanter er det forskjell. I trykktunge stavelser er det sterkere aspirasjon enn i trykksvake stavelser.

Du kan også spørre hva slags språk er norsk?

Norsk er et nordisk språk i den germanske gruppa i den indoeuropeiske språkfamilien. Tradisjonelt har språket vært klassifisert som et vestnordisk språk sammen med islandsk og færøysk, mens dansk og svensk har vært klassifisert som østnordiske språk. Hvor mange fonemer i norsk? R-lyden og p-lyden er derfor to ulike fonemer. Fonemene i et språk finner vi ved systematisk å sette opp slike minimale par. To ulike lyder kan også ha samme funksjon i et språk. For eksem- pel blir meninga den samme om vi uttaler r-lyden i ordet rotte med skarre-r eller rulle-r.

Dessuten, hva er et tonelag?

Tonelag eller tonem er en betydningsdifferensierende intonasjonsforskjell i uttalen av visse ord. For eksempel er ordene landet (bestemt form av et land) og lande, slik de uttales i sørøstnorsk, bygd opp av den samme rekken av fonemer, men forskjellen mellom dem utgjøres av tonegangen. Også, hvordan skiller norsk seg fra andre språk? I norsk språk har vi to tonemer. De ulike måtene å uttale ordet på gir ulik betydning. Det er forskjell i betydningen om du «tømmer» ut vann fra en bøtte, eller du finner «tømmer» i skogen. På denne måten skiller norsk (og svensk) seg fra mange andre indoeuropeiske språk.

Deretter, hvordan er norsk i slekt med andre språk?

Norsk tilhører videre den germanske språkgruppen, noe som betyr at norsk er nært i slekt med tysk, engelsk og nederlandsk. Tenk bare på ord som kan og komme, som er omtrent like i disse språkene. Norsk, svensk og dansk utgjør den skandinaviske språkgruppen. Har moderne svensk Kasusbøyning? Det svensk mangler når det gjelder kasusbøyning, kompenseres av et stort antall ulike preposisjoner som «i», «på» og «efter».

Og et annet spørsmål, hva er trykksterke ord?

Hovedregelen er at ordets siste tunge stavelse har trykk. En lett stavelse er en stavelse som slutter på kort vokal (for eksempel -e i hente). Alle andre stavelser er tunge.

By Wolenik Akheelesh

Hvor stor del av det norske språket består av lånord fra andre språk? :: Hvordan ble landsmålet laget?
Nyttige lenker