Hjem > H > Hvilke Fylker Er I Norge?

Hvilke fylker er i Norge?

Norges elleve fylker fra 2020 er Troms og Finnmark, Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestland, Rogaland, Agder, Vestfold og Telemark, Viken, Oslo og Innlandet. Det betyr at sju av dagens fylkesnavn forsvinner: Buskerud, Akershus, Østfold, Oppland, Hedmark, Hordaland og Sogn og Fjordane.

Les mer

Hvilke oppgaver staten skal ha ansvar for?

Staten, eller statsforvaltningen, som vi ofte kaller den, har som hovedoppgave å sette i verk det som Stortinget bestemmer, enten det skjer i form av lover, bevilgning av penger eller andre stortingsvedtak. Hvilke fylker er Viken? Viken er et norsk fylke, opprettet 1. januar 2020 gjennom en sammenslåing av de tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold. Viken grenser i øst til Sverige, i øst og nord til Innlandet, i vest til Vestfold og Telemark og Vestland og i sør til Skagerrak.

Følgelig, hva er statsforvalterens oppgave?

Statsforvalteren har som oppgave å bidra til at Stortingets og regjeringens retningslinjer blir fulgt opp. Det utføres gjennom forvaltningsoppgaver på vegne av departementene. I tillegg overvåker statsforvalteren kommunenes virksomhet. Angående dette, hva betyr statsforvalteren? Statsforvalteren er den øverste lederen av den statlige fylkesadministrasjonen i Norges fylker. Ordet statsforvalteren brukes også om det administrative apparatet som er tilknyttet denne stillingen. Til og med 2020 ble både personen og institusjonen kalt fylkesmann.

Hva er Statsforvalteren sin oppgave?

Statsforvalteren skal holde Regjeringen og departementene orientert om viktige spørsmål i fylket. Statsforvalterens rolle og utvikling er forankret i arbeidet med å utvikle en desentralisert forvaltning, og hensynet til det lokale selvstyret og enkeltmenneskets rettssikkerhet står sentralt i Statsforvalterens arbeid. Tilsvarende, hvor mange fylker i norge 2021? Fra 1.1. 2020 er det 11 fylker i Norge.

Hvilke fylke er størst?

Trøndelag er Norges tredje største fylke i areal

Troms og Finnmark er det største fylket i Norge målt etter areal med 74 830 km², etterfulgt av Innlandet (tidligere Oppland og Hedmark) med 52 072 km² og Trøndelag med 42 202 km².
Tilsvarende, hva heter de 11 nye fylkene? januar 2020: Viken (tidligere Buskerud, Akershus og Østfold), Innlandet (tidligere Oppland og Hedmark), Vestfold og Telemark (tidligere Vestfold og Telemark), Agder (tidligere Vest- og Aust-Agder), Vestland (tidligere Sogn og Fjordane og Hordaland) og Troms og Finnmark (tidligere Troms og Finnmark).

Hvordan får kommunen sine inntekter?

De frie inntektene består av rammetilskudd og skatteinntekter på inntekt og formue fra personlige skatteytere og naturressursskatt fra kraftforetak. De frie inntektene utgjør over 70 prosent av de samlede inntektene i kommunesektoren.

By Vaish Vanisouvong

Hvordan oppdaterer jeg mobilen? :: Hva gjør fylkesrådet?
Nyttige lenker