Hjem > H > Hvilke Verdier Verdsetter Vi I Norge?

Hvilke verdier verdsetter vi i Norge?

Når folk blir spurt om hvilke moralske og politiske verdier de mener rår i Norge, svarer de fleste: Politisk demokrati, likestilling mellom kjønn og likeverd mellom alle mennesker, åndsfrihet – frihet både til å ytre seg og til å utøve sin tro, toleranse og respekt, økonomisk og sosial likhet, solidaritet og aktiv

Les mer

Deretter, hvilke verdier er viktige i helse og oppvekstsektoren?

Den norske velferdsstaten bygger på verdier som rettferdighet, likeverd og likestilling. Dette gjenspeiler seg i lovverket vårt. Som fagarbeider i helse- og oppvekstsektoren må du tenke over hvilke verdier som ligger til grunn for den jobben du skal utføre. Hva er materielle verdier? Materielle verdier handler om ting som betyr mye for oss. Det kan for eksempel være penger, merkeklær, bil, den nyeste mobiltelefonen du bare «må» ha, eller en fin kropp. Ikke-materielle verdier er for eksempel frihet, ærlighet og trygghet.

Man kan også spørre hvilke typer normer har vi?

Normer kan være både formelle og uformelle. Formelle normer er typisk skrevne regler og lover. Uformelle normer er sosiale konvensjoner som ikke nødvendigvis er skrevet ned noe sted. Normene er knyttet til ulike situasjoner: Forventet oppførsel på en forelesning og i en kafésamtale er forskjellige. Hva er etiske normer? Etikk dreier seg om å tenke over hva som er rett og galt, og hvordan vi kan begrunne de valgene vi gjør. Yrkesetikk er etikk i arbeidslivet, altså regler for hvordan man skal oppføre seg på jobben.

Hvor mange avdelinger har lederne?

Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere, teknikere og merkantilt ansatte i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne består av 18 avdelinger fordelt rundt om i landet. Du kan også spørre hva er dårlige holdninger? En positiv holdning til mennesker innebærer et ønske om å bli kjent med andre mennesker. Man vil forstå dem og være sammen med dem. Negative holdninger kan føre til at man er motvillig, mistenksom eller uinteressert. En negativ holdning til mennesker kan innebære at man trekker seg unna eller viser liten interesse.

Folk spør også hva er visjonen til en bedrift?

En visjon kan defineres som et bilde du maler om fremtiden til bedriften. Det kan høres ut som store ord, men forteller hva du ønsker at bedriften din skal gjøre de neste årene. Større bedrifter har ofte en visjon de bruker offentlig, mens andre kun har en internt. Hvorfor visjon og verdier? – Hvorfor skal virksomheter ha visjoner og verdier? – Visjoner skal gi en retning for virksomheten, og peke ut for medarbeidere og omverden hvor organisasjonen sikter hen. Verdiene supplerer visjonen og er noe man styrer etter; det handler om måten man jobber på og hvordan man tenker.

Dessuten, hva er forskjellen på visjoner og mål?

En visjon er et langsiktig, inspirerende mål du (eller virksomheten) aldri helt når. Visjonen uttrykker virksomhetens fundamentale eksistensgrunnlag og bør på plass først. Hvorfor virksomheten i det hele tatt er til, hvilken hovedforskjell den skal gjøre i samfunnet. Visjonen er virksomhetens ”hvorfor”.

By Mallon Alvorez

Hva vil det si å ha gode verdier? :: Hva er verdier lett forklart?
Nyttige lenker