Hjem > N > Når Kom De Første Mobiltelefonene Til Norge?

Når kom de første mobiltelefonene til Norge?

Noen av oss husker tiden før mobiltelefonen ble allemannseie. Selv om den første offentlige mobiltelefontjenesten så dagens lys 1. desember 1966, fikk den ikke noen allmenn utbredelse før på nittitallet.

Les mer

Så, hvordan sendes og mottas signaler i en mobiltelefon?

I mobiltelefonen er det enkelt forklart flere antenner som kan sende og motta radiobølger. Radiobølgene er formet (modulert) slik at de kan bære data. Tale overføres også som data. Når du ringer nummeret til en venn med mobilen, sendes signaler trådløst til basestasjonen som er nærmest deg. Hvilke grunnstoffer inneholder en mobil? De har helt spesielle egenskaper som en mobiltelefon er avhengig av. Kobolt, grafitt og litium er nødvendig for batteriet. Gull, kobber, sølv, wolfram, tantal og tinn er brukt i kretskortet. Selve prosessoren er laget av silikon, tilsatt fosfor, antimon, arsen, bor, indium og gallium.

Hvor blir Samsung telefoner produsert?

Samsung har en stor fabrikk i industribyen Gumi. Dette er en av to produksjonsfasiliteter hvor selskapet produserer de fleste av sine telefoner. Denne fabrikken alene pumper i gjennomsnitt ut 300 000 ferdige mobiltelefoner pr døgn, eller omtrent 110 millioner telefoner i året. Ta dette i betraktning, hvor er samsung produsert? Produksjonen av de elektroniske varene til Samsung blir produsert i fem forskjellige land: Vietnam, India, Sør-Korea, Brazil og Indonesia.

Tilsvarende, hva betyr å være mobil?

Mobil betyr bevegelig, rørlig, flyttbar eller bærbar; en vanlig forkorting av mobiltelefon. Hva er forskjellen på telefon og mobiltelefon? Mobiltelefon, ofte bare kalt mobil, er en bærbar telefon. Apparatet er en kombinert radiosender og -mottaker som er knyttet til et telefonnett. I et mobiltelefonnettverk kalles håndsettet en mobilstasjon eller terminal, mens de landbaserte radiosenderne kalles basestasjoner.

Derav, når kom mobilkamera?

Verdens første mobiltelefon med kamera ble laget av Sharp. Sharp J-SH04 så dagens lys i Japan allerede i desember 2000. Men i Europa måtte vi smøre oss med tålmodighet noen år til. I 2002 kom Ericsson T68 og Siemens S55, som fikk kamera som ekstrautstyr som kunne plugges i bunnen av telefonen. Hvilke bølger bruker mobiltelefon? Når man snakker i en mobiltelefon eksponeres man for radiobølger eller elektromagnetiske felt (EMF). Radiobølger er en teknologi som brukes til trådløs overføring av informasjon. Radiobølger varierer i bølgelengde – fra over 10.000 meter til 1 millimeter.

Angående dette, hvor lenge er det vanlig å ha en mobil?

Idag tar man gjerne utgangspunkt i en Høyesterettsdom fra 2007. Denne slår fast at levetiden på en mobiltelefon er på 3-4 år. - I denne dommen slår også Høyesterett fast at 3-4 år er «vesentlig lengre enn to år» og at reklamsjonstiden på en mobiltelefon derfor er 5 år, og ikke 2 år.

By Gilligan

Hva er ein monolog? :: Hva er forskjellen på en ruter og et modem?
Nyttige lenker