Hjem > H > Hva Er Den Varmeste Temperaturen Som Er Målt I Norge?

Hva er den varmeste temperaturen som er målt i Norge?

Nesbyen satte norsk varmerekord 20. juni 1970 med 35,6 grader.

Les mer

Kan det bli over 1000 kuldegrader?

Det finnes en nedre grense for hvor kaldt det kan bli. Grensen kalles det absolutte nullpunkt, som er ved −273,15 ℃ = 0 K. Ned mot denne grensen bryter klassiske, termodynamiske formler sammen og en må benytte resultater fra kvantemekanikken og statistisk fysikk. Derav, hvor er det kaldest i norge? Den laveste temperaturen som er målt i Norge er i Karasjok i Finnmark i 1886. Temperaturmåleren viste minus 51,4 grader. Det er også Karasjok som har laveste snitt for en måned med minus 27,1 grader i februar.

Hva er gjennomsnittstemperaturen i Norge?

Temperaturene har vært høyere de siste årene. For årene 19, er middeltemperaturen for januar 1,4–3,0 °C høyere enn i tabellen over, mens julitemperaturene er 0,3 til 1,3 °C høyere. Månedsmiddeltemperaturene for januar, juli og hele året er da i Oslo (Blindern) –2,4 °C, 17,5 °C og 6,7 °C. Hva er gjennomsnittstemperaturen i Norge i 1989? gjennomsnittet for årsmiddeltemperaturen for årene 1981-1989 på 5,7ºC.

Hva er den sterkeste vinden som er målt i Norge?

Den kraftigste vinden kom opp i vindkast på 47 meter per sekund. Ekstremværet førte til en del skader på bygninger. Ekstremværet Frank hadde mange steder kraftigere vindkast enn ekstremværet Ylva i 2017 og det ble meldt om en del skader på bygninger. Følgelig, hvor er norges varmeste plass? juni 1970 måtte værobservatør Borghild Syversen i Nesbyen klype seg i armen. Termometeret viste 35,6 °C, den høyeste temperaturen målt i Norges noensinne. Den kunne Nesbyen feire 50 år som Norges varmeste sted.

Hvor blir det varmest i Norge?

- Fram til midten av uka er det ikke så veldig høye temperaturer det er snakk om, opp mot 20 grader. Det er varmest i sør, på Østlandet og sør i Agder, sier Borander. Likevel er det Sør-Norge og Østlandet som får de høyeste temperaturen fram til midten av uka, og mest sol. Hvor mange minusgrader kan det bli? Akkurat som det finnes et absolutt nullpunkt ved -273,15 °C, så finnes det – ifølge de gjeldende fysiske teoriene – også en øvre temperaturgrense på om lag 1,42 x 10^32 eller 142 millioner millioner millioner million millioner °C. Den temperaturen kalles plancktemperaturen etter den tyske fysikeren Max Planck.

Også, hvor kaldt er nullpunktet?

I kelvinskalaen, som er en termodynamisk temperaturskala, er det absolutte nullpunktet i kelvin (K) fastsatt til: 0 K = –273,15 °C.

By Baylor Carmello

Hvor høy kan temperaturen bli? :: Hva er dugg punkt?
Nyttige lenker