Hjem > H > Hva Er Spesielt Med Det Norske Språk?

Hva er spesielt med det norske språk?

Det norske språket har 9 vokaler, men i andre land så er det vanligst med bare 6. Det norske alfabetet er det eneste som har ÆØÅ. Engelsk har ord med å-lyd men norsk er et språk med egen bokstav for dette. Typisk for norsk er også at vi har 3 kjønn i substantivbøyning, hankjønn, hunkjønn og intentkjønn.

Les mer

Følgelig, hvilke språk har norsk blitt påvirket av?

Dagens norsk er på mange måter et hybridspråk, altså et språk med flere kilder: gammelnorsk, antikke språk, lavtysk, dansk og engelsk.

  • 1) Gammelnorsk. Hovedkilden til det norske språket er gammelnorsk – også kalt norrønt.
  • 2) Antikke språk.
  • 3) Lavtysk.
  • 4) Dansk.
  • 5) Engelsk.
  • Bokmål og nynorsk.
Ta dette i betraktning, hvor kommer emrah fra? Emrah fra et norsk-tyrkisk hjem på Stovner. Han trekkes mot gjengmiljø med tilgang til penger og makt. Sesongen omtales som mørkere og mer actionfylt enn de andre sesongene. Serien er som første sesong laget som en nedtellingshistorie, denne gang gjennom 18 episoder over 18 dager.

Og et annet spørsmål, når ble norsk et eget språk?

Partiet Venstre tok opp målsaken, og i 1885 ble landsmålet sidestilt med det danske skriftspråket, eller vort almindelige Skrift- og Bogsprog som det het i stortingsvedtaket. Den første offisielle rettskrivningen kom i 1901, og i 1907 ble det innført obligatorisk eksamen i landsmålet ved examen artium. Hva er et Majoritetsspråk? Majoritetsspråket er det språket som brukes av flertallet i et samfunn. Majoritetsspråket er som regel også det offisielle språket i et land. Med offisielt mener vi at myndighetene bruker språket som administrasjonsspråk.

Så, hva er et tonelag?

Tonelag eller tonem er en betydningsdifferensierende intonasjonsforskjell i uttalen av visse ord. For eksempel er ordene landet (bestemt form av et land) og lande, slik de uttales i sørøstnorsk, bygd opp av den samme rekken av fonemer, men forskjellen mellom dem utgjøres av tonegangen. Hvorfor er 1885 et viktig år i norsk språkhistorie? I 1885 kom jamstillingsvedtaket, som likestilte landsmålet med riksmålet som offisielt norsk skriftspråk. Aasens landsmål var egentlig ikke mye i bruk fram til det.

Hva skjer med talemålet i Mellomnorsk tid?

Mellomnorsk tok gradvis over for det norrøne språket etter svartedauden hadde herjet landet omkring 1349. Talemålet i Norge hadde da begynt å endre seg betydelig fra den klassiske norrøne grammatikken, og det innfløkte norrøne bøyingssystemet ble kraftig forenklet. Hvorfor det oppstod en språkdebatt? Opphavet til språkdebatten på 1830-tallet

Løsrivelsen fra Danmark i 1814 var den foranliggende årsak til at man fikk en språkdebatt. Den nye unionen landet gikk inn i var løsere enn den med Danmark. Nå hadde Norge et eget parlament og en ny grunnlov. Landet opplevde en nasjonalistisk selvstendighetsreisning.

Hvor er aldri voksen spilt inn?

På TV-skjermen er det sosiallærer Børre som preger Ingieråsen skole - bli med inn i kulissene på «Aldri voksen» : - Det er nok mange som ikke vet at det er her. Ingieråsen skole har en helt sentral rolle i humorserien «Aldri voksen», som er igang med sesong to i disse dager.

By Florian

Hva heter Emrah fra 18? :: Hvordan sende PDF-fil på mail?
Nyttige lenker