Hjem > H > Hva Heter Emrah Fra 18?

Hva heter Emrah fra 18?

Når Emrah (Serhat Yildirim) samtidig blir forelsket i Aisha havner han i et dilemma: Hvilket liv ønsker han å leve?

Les mer

Hva heter Emrah fra 19?

Med seg har hun vennen, eller kanskje kjæresten, Emrah, spilt av Serhat Yildrim. Serhat har vi møtt i alle de tidligere sesongene også. Først som bestekompisen til hovedkarakteren Abdi. I sesongen etter spilte han selv hovedrollen, og havnet i fengsel etter å ha blitt involvert i gjengkriminalitet. Hvor mange nynorskbrukere i Norge? Noen statistikk over nynorskbrukere finnes ikke, men tallet blir alminnelig antatt å ligge mellom 10 og 15 prosent.

Hvor lenge snakket nordmenn dansk?

Husk for øvrig: Dansker og nordmenn har alltid kunnet forstå hverandres tale. Norge og Danmark var et nesten sammenhengende område inntil freden i Roskilde i 1658. Et skille mellom «norsk» og «dansk» som det vi har i dag, eksisterte ikke på 1600-tallet. Du kan også spørre er norrønt og gammelnorsk det samme? I Norge har betegnelsen også blitt brukt om middelalderspråket i landområder som ble befolket fra Norge i vikingtiden. Dette fellesspråket kalles nå til vanlig norrønt på norsk, et begrep som dekker både gammelnorsk og gammelislandsk.

Angående dette, hva er minoritetsspråk og majoritetsspråk?

Majoritetsspråket er det språket som vert brukt av fleirtalet i eit samfunn. Majoritetsspråket er som regel også det offisielle språket i eit land. Med offisielt meiner vi at styresmaktene bruker språket som administrasjonsspråk. Man kan også spørre hva er minoritetsspråk i norge? Nordsamisk, sørsamisk, lulesamisk, kvensk, romanes og romani er definert som minoritetsspråk i Norge, og dermed beskyttet av Minoritetsspråkpakten. Den europeiske pakten om regions- eller minoritetsspråk ble vedtatt i 1992. Norge ratifiserte minoritetsspråkpakten i 1993 og den trådte i kraft 1. mars 1998.

Også, hva er egentlig en dialekt?

Dialekt er ein geografisk avgrensa variant av eit språk. Dialekten utgjer eit komplett språksystem og kunne såleis ha fungert som eit språk i seg sjølv. Det er gjerne historiske og politiske grunnar til at eitt språksystem blir rekna som språk, medan eit anna blir rekna som dialekt. I forhold til dette, hva er høytone? Tonegang og tjukk l

Det gjelder ord som sola, boka, senga og døra. Vestnorsk har i slike ord høy tone først i ordet, og tonen faller deretter mot slutten av ordet (kalt høytone-dialekter). Østnorsk har lav tone først i ordet, og tonen stiger mot slutten av ordet (kalt lavtone-dialekter).

Du kan også spørre hvor er det palatalisering?

Palatalisering (også kalt muljering) er en modifisering av uttalen av en konsonant som skjer ved at tungen presses mot den harde gommen (se artikulasjonssted). Palatalisering er vanlig i norske dialekter nord for Sognefjorden og Mjøsa, men finnes også i mange andre språk, f. eks. italiensk og russisk.

By Ursuline

Hvordan legge til hyperkobling i Word? :: Hva er spesielt med det norske språk?
Nyttige lenker