Hjem > E > Er Posten Norge Statlig?

Er Posten Norge statlig?

Posten Norge AS er et statlig aksjeselskap som formidler meldinger, post, pakker og annet gods mellom mennesker, bedrifter, institusjoner og offentlige myndigheter i Norge, samt mellom Norge og utlandet.

Les mer

Er Posten statseid?

Posten Norge AS er et statlig heleid aksjeselskap, og er morselskapet i Posten Norge-konsernet. Når fikk vi postvesenet i Norge? Den 17. januar 1647 ble Postverket opprettet av Hannibal Sehested – dansk stattholder i Norge. Nederlenderen Henrik Morian fikk enerett til å drive Postverket mot en årlig godtgjørelse. 370 år etter har Posten blitt til et nordisk konsern.

Er PostNord og Posten det samme?

PostNord ble stiftet som et moderselskap for de nasjonale postoperatørene Posten Sverige og Post Danmark, som offisielt fusjonerte med virkning fra . I henholdsvis 2015 og 2016 ble Posten Sverige og Post Danmark innlemmet i moderselskapet. Følgelig, hvor mange postkontorer er det i norge? I 1970 fantes 3040 postkontor (fordelt på 3514 poststeder). I 1980 fantes 2724 postkontor (fordelt på 2909 poststeder). Posten Norge har per 179 postkontorer og omtrent 1 250 post i butikk, en omlegging som startet i 2001.

Man kan også spørre er posten privatisert?

Posten Norge AS er et norsk statseid konsern med midlertidig konsesjon til å drive postombæring i Norge. Konsernet driver også med transport innenfor flere områder, som pakker, gods og spesialtransport for oljeindustrien. Hvor mye koster frakt i Posten?

Vekt inntilPris på posten.noPris på Posten
10 kg210,–281,–
25 kg310,–391,–
35 kg380,–471,–
Håndteringstillegg for sendinger: – uten ytre emballasje – i rulleform – med lengde over 120 cm, bredde over 60 cm og/eller høyde over 60 cm.149,–149,–

Deretter, hvem eier bring?

Bring er i Norge den delen av Post-konsernet som betjener bedriftskundene og de deler av driften som retter seg mot bedriftskunder profileres derfor i grønne farger og ikke i den røde fargen som Posten benytter og som i all hovedsak skal profileres mot privatkunder. Selskapet eies av Posten Norge. Også, er bring samme som posten? Våre to merkevarer. Posten Norge AS har to merkevarer; Posten og Bring. Posten konsentrer seg om privatmarkedet i Norge, mens Bring retter seg mot bedriftsmarkedet i Norden.

Når kom post i butikk?

Ordningen ble etablert under dette navnet i Norge i 2001, men ordningen har eksistert i ulike former, som oftest som brevhus i mer enn 100 år her i landet. Ordningen finnes også blant annet i Storbritannia og i Tyskland. Posten Norge har per 179 postkontorer og omtrent 1 250 Post i butikk.

By Blake

Når kom Digipost? :: Kan man kjøpe konvolutter på post i butikk?
Nyttige lenker