Hjem > N > Når Kom Lidl Til Norge?

Når kom Lidl til Norge?

23. september 2004 åpnet de ti første Lidl-butikkene i Norge.

Les mer

Når kjøpte Coop ICA?

Coop kjøper ICA

november 2014, og siste frist for et vedtak ville vært . Som respons på tilsynets konkurransebekymringer foreslo Coop 11. februar 2015 å selge butikker i 102 markeder som avhjelpende tiltak.
Dessuten, hvem kjøpte opp rimi? Coop har bestemt at Rimi- og ICA-butikkene skal gjøres om til butikker i Coop-kjeden, opplyser selskapet til Bergens Tidende. Coop driver i dag mer enn 800 dagligvarebutikker i Norge. Selskapet har fått tilatelse av Konkurransetilsynet til å overta Ica-kjedens 550 Ica- og Rimi-butikker i Norge.

Finnes det Rimi i Norge?

Det er ikke mange år siden Rimi var den største dagligvarekjeden i Norge, men i 2016 var det slutt og de aller siste butikkene ble omprofilert til Coop. Derav, hvem er eier av coop? Coop Norden er et aksjeselskap som eies av de kooperative selskapene i Norge, Sverige og Danmark. Coop NKL i Norge eier 20 prosent av Coop Norden. Svenske KF eier 42 prosent, og danske FDB eier 38 prosent. I Sverige og Danmark driver og eier Coop Norden samtlige av Coop-kjedene.

Derav, hvilken matbutikk er dyrest?

Norges dyreste

Matkroken, som mange steder i landet også kalles Coop Marked, har altså de klart høyeste prisene sammenlignet med lavpriskjedene.
Hvilken Coop er størst? Extra er Coop sin største og viktigste lavpriskjede hvor kundene får alle sine hverdagsfavoritter til Extra lave priser. Extra er blant Norges billigste dagligvarekjeder og kjeden har vunnet flere lavprisbørser de siste årene. Derfor kaller vi Extra for billigbutikken med supermarkedsutvalg!

Hva er forskjellen på de forskjellige Coop butikkene?

I dag er kooperasjonen delt inn i matkjedene Obs, Extra, Mega, Matkroken, Prix og Marked. Mens Extra-butikkene tilbyr et stort utvalg til lave priser, er varene betydelig dyrere på de små nærbutikkene til Coop Marked. Og et annet spørsmål, når ble ica lagt ned? I oktober 2014 ble ICA Norge solgt til Coop Norge, og butikkene ble omprofilert. Enkelte butikker måtte selges til andre aktører, da Konkurransetilsynet krevde at Coop ikke måtte få monopolstilling på steder der fra fra før av kun fantes Coop- og ICA-butikker, og det var også en del butikker som ble nedlagt.

Er ICA svensk?

ICA Gruppen AB er et svensk næringsmiddelkonsern, som blant annet driver dagligvarehandler i Sverige og Baltikum. De driver også distribusjon til storkjøkken og restauranter, samt bankvirksomhet. Selskapet har utspring i en virksomhet startet i Västerås i 1917 av Hakon Swenson.

By Gudrin Gasper

Hvem er eier av Coop? :: Hvor ble det av Rimi butikkene?
Nyttige lenker