Hjem > E > Er Vi Selvforsynt Med Strøm I Norge?

Er vi selvforsynt med strøm i Norge?

Svar: I teorien kunne Norge vært selvforsynt med strøm i ni av ti år, men vi er sårbare for store variasjoner i nedbør og snøsmelting. Derfor er Norge, i likhet med andre land, både importør og eksportør av energi. Det gir trygghet og forutsigbarhet.

Les mer

I forhold til dette, hvor mye strøm bruker pelletsovn?

En pelletskamin klarer å utnytte rundt 90 % av varmen i brenselet. En kilo pellets har et teoretisk energiinnhold på 4,8 kWh. Når varmetapet i ovnen tas med får du 4,3 kWh. En småsekk med pellets veier 16 kg, og gir 69 kWh i varme. Også, hvem bruker mest strøm i norge? Private husholdninger bruker mest

Strømbruket i Norge fordeler seg ganske jevnt mellom husholdninger, industri og yrkesbygg. Tall fra NVE fra 2018 viser at private husholdninger ligger på toppen av energibruken, med rundt 35 prosent av det totale forbruket. – Da er også jordbruk tatt med under samme paraplyen.

Ta dette i betraktning, hva koster det å bruke komfyren?

– Hvis man lager mat og bruker komfyren i snitt syv timer i uka året gjennom, vil det tilsvare et strømforbruk på 800 kWh i året - eller 800 kroner, sier hun. Tørketrommelen, som ikke er fullt så mye i bruk, går i snitt tre timer i uka året gjennom, som tilsvarer et årlig forbruk på 479 kWh - det vil si 479 kroner. Hvor mye strøm bruker en gaming pc? ZDNET har tatt utgangspunkt i en stasjonær gaming-pc som hver dag står på i fire timer. Den bruker ifølge magasinets utregninger 511 kWh i året. Hvis vi antar at strømprisen ligger på ca. 2 kroner, gir det en årlig strømregning på 1022 kroner hvis pc-en er på fire timer hver dag.

Derav, hvor mye strøm trekker en gaming pc?

Står en ”spillemaskin” på hele døgnet, kan den trekke strøm for mellom 1.000 og 2.000 kroner pr. år. Ikke alle nye dingser sluker mye strøm. iPad har ti timers batteritid under full bruk, inkludert videoavspilling. Så, hvor mye strøm bruker gammel varmtvannsbereder? Eldre varmtvannsberedere trekker mer strøm enn nye – og du kan spare opptil 50 prosent på å bytte til en ny modell. I snitt går 20 prosent av strømregningene våre til oppvarming av vann.

Ta dette i betraktning, hvor mange kwh bruker en varmtvannstank?

Til hele boligenEnergi brukForbruk per år i kwh
Belysning7001 820
Oppvarming3 50014 560
Varmtvann1 5007 800
Elektriske artikler
Er det lønnsomt å skru av varmtvannsbereder? Det er også delte meninger om det er noe særlig å spare på å skru av og på varmtvannsberederen. - Når du kutter strømtilførselen kan temperaturen falle så mye at du bruker mer energi på å varme vannet opp igjen enn du hadde brukt på vedlikeholdsvarme, påpeker Langseth i Elsikkerhet Norge.

Tilsvarende, hvor mye koster det å dusje i 10 minutter?

Så mye koster en dusj

En gavmild dusj serverer gjerne 16 liter i minuttet, så bruker du da 10 minutter i dusjen, vil det gå unna 160 liter vann. Hvis du liker en 35 grader behagelig, varm dusj og strømprisen ligger på rundt 1,50 øre/kWh, så koster en dusj rundt 8 kroner.

By Rhea

Hvor lang garanti er det på iPad? :: Hvor mye strøm bruker komfyren?
Nyttige lenker