Hjem > H > Hvilket Språk Snakker Buddhismen?

Hvilket språk snakker buddhismen?

Pali er et gammelt indoarisk språk som den eldste buddhistiske litteraturen er skrevet på. Særlig theravada-buddhismen har sine hellige skrifter skrevet på pali. Pali blir ikke brukt i dagligtale, men mange buddhister i Sør-Asia kan for eksempel religiøse vers på dette språket.

Les mer

Og et annet spørsmål, hva heter buddhistenes hellige skrifter?

Tripitaka er samlingen av de buddhistiske kanoniske skriftene. Folk spør også hvordan ble tekstene i buddhismen til? Buddhistiske skrifter

Ifølge tradisjonen ble det etter hvert nødvendig å skrive ned Buddhas ord for å sikre at læren ikke skulle gå tapt eller bli korrumpert. Den komplette samlingen av Buddhas ord ble nedskrevet i løpet av det første århundret f.Kr.

Du kan også spørre hvordan er kvinnesynet i buddhismen?

Likestilling og kvinnesyn. I Buddhistiske samfunn blir det ikke sett på en fordel å være kvinne. Men det er ingen enorm bakdel heller. Kvinner og menn blir sett på som omtrent like, menn allikevel har menn visse fordeler kvinnen ikke har. Hva handler dhammapada om? Dhammapada (pāli: धम्मपद, Dhamapada; sanskrit: धर्मपद, Dharmapada, på norsk «den sanne læres ord») er en hellig tekst innenfor buddhismen. Teksten inneholder en rekke utsagn, som angivelig skal ha bli uttalt av Buddha selv ved ulike anledninger som svar på spørsmål.

Hvilket språk er tripitaka skrevet på?

Tripiṭaka (sanskrit; devanagari: त्रिपिटक, pāli: Tipitaka, bengali: ত্রিপিটক) er sanskrit og betyr «de tre kurvene.» Begrepet benyttes av ulike buddhistiske skoler til å beskrive deres fastlagte utvalg (kanon) av hellige skrifter. Hva er det viktigste i buddhismen? Det endelige målet for det religiøse liv er nirvana («utslukning»), en uforanderlig tilstand der alt begjær og all illusjon har opphørt. Den som har nådd nirvana, blir ikke gjenfødt på nytt.

Hva heter de viktigste tekstene i hinduismen?

Vedaene er betegnelsen på fire store tekstsamlinger: Ringveda, Yajurveda, Samaveda og Atharvaveda. De er de hellige tekstene som er felles for hinduismen, og her møter vi grunnlaget for de ulike retningene. Hva er de fire edle sannheter? At smerte faktisk eksisterer. At det er årsaker til at det vonde finnes. At det eksisterer en tilstand der det vonde ikke finnes. At det eksisterer en vei til den tilstanden der det vonde ikke finnes.

I forhold til dette, hva ble de første buddhistiske tekstene skrevet på?

Tekstene ble senere skrevet ned ca. 100 år f.Kr. på Sri Lanka på språket pali, et klassisk indisk språk som er beslektet med sanskrit. Tipitaka («de tre kurvene»; sanskrit: Tripitaka) er navnet på de eldste tekstene i buddhismen, og regnes som kanon innenfor Theravādaskolen.

By Dion Gifford

Hva betyr dharma på norsk? :: Hva kjennetegner buddhismen i dag?
Nyttige lenker