Hjem > H > Hvorfor Var Det Etter Hvert Mange Som Flyttet Fra Landsbygda Til Byene?

Hvorfor var det etter hvert mange som flyttet fra landsbygda til byene?

Fordi folk som før jobbet med landbruk begynte å jobbe i fabrikker og butikker i byen. Og maskiner begynte å overta arbeidet til landsfolket. Og livet deres var hardt på bygda, mange var veldig fattige og slet med å overleve.

Les mer

Hvilken statsbedrift ble delprivatisert?

Den sto forslaget om delprivatisering av Statoil på stortingets dagsorden. Bare Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ytret motstand og delprivatiseringen ble vedtatt med 63 mot 15 stemmer. I forhold til dette, hvilke partier mente at staten blandet seg for mye inn i folks privatliv quizlet? Hva var høyrebølgen? Folk var enige med høyre om at staten blandet seg for mye i folks privatliv, og stemte derfor på høyre.

Hva slags departement var Norge det første landet i verden til å opprette?

Etablering. Norge fikk sitt første departement for forsvarssaker 30. november 1814. Hva mener vi med flukten fra landsbygda? Folk bodde annerledes og arbeidet i andre yrker ved utgangen av 1960-årene enn de gjorde i 1945. Det raske skiftet i yrkes- og bosettingsmønstrene avspeilet en omfattende samfunnsendring.

Ta dette i betraktning, når ble alderstrygd for alle innført i norge?

Alderstrygden ble innført i 1936. Den var allmenn, men behovsprøvd fram til 1957. Allmenn vil si at den ble gitt til alle uavhengig av om den trygdede hadde hatt inntekt. I 1973 ble pensjonsalderen senket fra 70 til 67 år, med rett til å vente med å ta ut pensjon inntil fylte 70 år. Dessuten, hva var jappetiden quizlet? Oppgangstida på slutten av 1980-tallet, fikk navnet jappetida, fordi folk hadde et veldig høyt forbruk. Japp er en fornorsking av det engelske yap. Yap står for Young Aspiring Professional. Det betyr at et ungt, karrierebevisst menneske.

Hvordan lød beskjeden fra hjemmefronten ledelse til det norske folk 7 mai 1945?

"Norge er atter fritt"

General Bøhme fikk om kvelden 7. mai, ordre om å overgi seg med sine styrker i Norge, og han etterkom denne ordren. Dermed kunne Hjemmefrontens ledelse sende ut sin erklæring som hadde den nå så velkjente innledning: ”Vår kamp er kronet med seier, Norge er atter fritt”.
Også, når nådde det norske industrisamfunnet sitt høydepunkt? Og veksten fortsatte. Fram til begynnelsen av 1970-årene ble det igjen skapt nesten 100 000 nye arbeidsplasser i industrien. Produksjonen per arbeider økte i rekordfart, slik den var tre ganger høyere i 1970 enn den hadde vært i 1950. Aldri, hverken før eller siden, har industrien stått så sterkt her i landet.

Deretter, hvorfor serverte kongen fiskeboller?

Da kong Haakon inviterte sine utenlandske gjester på middag etter krigen, i 1946. Da beordret kongen fiskeboller servert for å vise at det også på Slottet var magre tider etter krigen.

By Natalee Prause

Hvordan var forholdene i Norge etter 2 verdenskrig? :: Hvem oppfant Nokia?
Nyttige lenker