Hjem > E > Er Uber Lov I Norge?

Er Uber lov i Norge?

For å kunne bruke Uber-appen som en uavhengig operatør, må du ha følgende: Gyldig drosjeløyve, eller turvognsløyve.

Les mer

Folk spør også er uber i bergen?

Vi kan ikke stå i veien for fremtiden. Hos Uber taxi kan man gi karakter til sjåførene og se på mobilen hvor taxien man har bestilt befinner seg. Er det Uber i Stavanger? Vi var med på den første - og kanskje siste - «Uber-turen» i Stavanger. Uber kjenner de fleste til etter hvert, men Norge og Stavanger har ikke vært så altfor mottakelige så langt. Uber har fått et visst fotfeste i hovedstaden, men det har ikke vært uproblematisk...

Tilsvarende, hvordan starte taxiselskap?

For å få drive en taxibedrift kreves det at du har lisens og løyve som gjør at du kjører taxi lovlig. Når du har dette er det bare å kjøre på. Taxisjåførlegitimasjonen og taxiløyve kan du søke om hos fylkeskommunen. Kurs kan man få blant annet i ulike bransjeforbund og ved noen trafikkskoler. Dessuten, er uber billigere enn vanlig taxi? En Premium-bil vil koste 280 kroner. Uber skal på sin side ha drøye 186 kroner for samme tur i UberX eller med en elbil, og 308 kroner med premiumtjenesten Uber Black. Taxifix-appen, som brukes til å bestille drosjer fra Oslo Taxi, oppgir en makspris på 278 kroner for turen.

Deretter, hva skal til for å få drosjeløyve?

Du må ha et foretak/firma for å søke. Det er daglig leder i foretaket/firmaet som kan søke om drosjeløyver. Et løyve koster 3400 kroner. Hvis foretaket ditt er registrert i et annet fylke, må du kontakte ditt fylke for å få riktig søknadsskjema. Deretter, hvem kan kjøre drosje? Må være 20 år og ha hatt førerkort i minst to år sammenhengende. Må ha god helse. Må ha god vandel.

Og et annet spørsmål, er det uber i oslo?

Uber har vært tilstede i Oslo i seks år, og har hatt limousintjeneste Uber Black, UberLux og UberXXL i drift. Alle sjåførene, både for de nye og de eksisterende tjenestene er profesjonelle sjåfører med kjøreseddel. Sjåførene for UberX og Uber Green har i tillegg gyldig drosjeløyve og registrert drosjebil. Er det Uber i København? Uber legger ned i Danmark

– Den passer til den danske modellen, hvor det innbetales skatt og moms, og vi legger også stor vekt på å gjøre det med samme priser som hos Uber, sier Jakobsen.

Følgelig, hvordan tjener uber penger?

Uber bruker åpne, skattefinansierte data til å tjene penger. Uber selv betaler lite skatt og avgifter i Norge. Passasjerene betaler via bankkort i appen. 80 prosent av betalingen går til sjåføren.

By Wilda

Er ingefær blodfortynnende? :: Hvordan redde en druknet iPhone?
Nyttige lenker