Hjem > H > Hvilke Land Snakker Engelsk Som Hovedspråk?

Hvilke land snakker engelsk som hovedspråk?

Engelsk er morsmål og hovedspråk for omkring 350 millioner mennesker i Storbritannia, Irland, USA, Canada, Australia, New Zealand og Sør-Afrika. Videre er engelsk offisielt språk, undervisnings- og administrativt språk i mange land i Afrika, Asia, Oseania og Karibia.

Les mer

Hvorfor snakker de engelsk i England?

England ble i det 5. århundret erobret av anglere og saksere fra dagens Nord-Tyskland, som brakte med seg germanske språk. Blant de språklige slektningene på kontinentet står frisisk og nedertysk nærmest. Dette utviklet seg til gammelengelsk, som igjen utviklet seg til dagens engelske språk. Derav, hvorfor engelsk er så viktig? Selv i områder der snakker flere språk er engelsk høyt verdsatt, som i diplomati og utdanning, for eksempel – det globale språket vårt fortsetter å dominere. Å kunne kommunisere effektivt på tvers av landegrenser og bedrifter er viktig i dagens geografiske og kulturelt mangfoldige arbeidsplasser.

Og et annet spørsmål, hvorfor er engelsk lett å lære?

En av grunnene til at det å lære engelsk er så mye lettere å lære enn andre språk, er på grunn av den enorme mengden med materialer som finnes på engelsk. Praktisk talt hvor som helst i verden kan alle som ønsker, få tilgang til bøker, musikk og filmer på engelsk. I forhold til dette, hvordan og hvorfor ble engelsk et verdensspråk? Grunnen til at engelsk er klodens mest utbredte språk, skyldes først og fremst at Storbritannia tidligere var verdens ledende kolonimakt. Rundt 1600 da språket bare ble snakket i England og sørøst i Skottland, var antallet engelskspråklige cirka syv millioner.

Folk spør også hvilket språk snakker de i australia?

Australia har ikke et offisielt språk de jure, men engelsk anses for å være det de facto offisielle og nasjonale språket. Australsk engelsk er den lokale varianten av det engelske språket med en egen uttale og vokabular (noen særaustralske ord har senere blitt overført til andre varianter av det engelske språket). Du kan også spørre hvordan blir det norske språket påvirket av engelsk? Engelsk er det språket som påvirker norsk mest. Uttrykk som " å chille", "joine" og "chatte" forekommer hyppig i ungdomspraten. Det er heller ikke vanskelig å se hvor uttrykk som "Han ruler!" eller "Den boka suger!" stammer fra. Det er ikke fullt så vanlig at voksne bruker slike ord og uttrykk.

Hvilken språkfamilie tilhører det norske språket?

For eksempel tilhører norsk språkgruppa germansk, men germansk er en undergruppe av indoeuropeiske språk, og er derfor ingen språkfamilie. Den eldste kjente stamfaren til norsk er protoindoeuropeisk, og norsk er derfor medlem av den indoeuropeiske språkfamilien. Derav, har engelsk flere ord enn norsk? Er det færre enn i engelsk? Det finnes ikke noe sikkert svar, men det er i alle fall over 300 000 i norsk og nærmere 500 000 i engelsk. Ellers kan man sirkle inn ulike tall på grunnlag av nærmere bestemte kriterier.

Hvordan språket har forandret seg?

Språk er i stadig utvikling og endres over tid. Du har kanskje hørt at eldre mennesker bruker ord som du ikke forstår, selv om det var helt vanlige ord da de var unge. Unge i dag har et språk som eldre kan ha problemer med å forstå siden det inneholder nye ord som er lånt fra andre språk.

By Alford

Hvorfor er språklig mangfold viktig? :: Hvor havner norsk søppel?
Nyttige lenker