Hjem > H > Hvorfor Er Språklig Mangfold Viktig?

Hvorfor er språklig mangfold viktig?

Språk, kultur og identitet henger sammen. Språket former oss, og vi former språket. Derfor er det viktig å kunne forstå sin egen og andres språklige situasjon i Norge. Lær om hva som skjer når språk møtes, og utforsk hvilke språk som snakkes i Norge.

Les mer

Så, kommer vi til å miste det norske språket?

Det norske språket kommer ikke til å forandre seg så veldig mye på hundre år, tror språkforskerne. Men fremtidsmenneskene kommer til å bruke ord som vi ikke har i språket vårt i dag. Det kan for eksempel være engelske ord. Du kan også spørre vil det norske språket overleve? Fagspråk er med andre ord noe annet enn det mer upresise dagligspråket. De fleste språkvitere er enige om at norsk som språk ikke er truet av engelsk i dag. Det er med andre ord intet som tyder på at norsk i overskuelig framtid vil bli erstattet av engelsk, og derved lide det som kalles språkdød.

Hva svarer man til Ta vare?

Det nye uttrykket «Ta vare!» = «Ha det!» med «Ver varsam!» + «Hald deg frisk!» innbakt. Du kan også spørre hva er typisk for det norske språk? Det norske språket har 9 vokaler, men i andre land så er det vanligst med bare 6. Det norske alfabetet er det eneste som har ÆØÅ. Engelsk har ord med å-lyd men norsk er et språk med egen bokstav for dette. Typisk for norsk er også at vi har 3 kjønn i substantivbøyning, hankjønn, hunkjønn og intentkjønn.

Hva gjør språklige bilder med en tekst?

Språklige bilder funksjon

Den viktigste grunnen til at vi bruker språklige bilder, er at de har en tendens til å fremheve budskapet. Når det brukes språklige bilder som metaforer, besjeling og sammenligninger, blir det lettere for mottakeren å danne seg et indre bilde av budskapet.
Hva er et Majoritetsspråk? Majoritetsspråket er det språket som brukes av flertallet i et samfunn. Majoritetsspråket er som regel også det offisielle språket i et land. Med offisielt mener vi at myndighetene bruker språket som administrasjonsspråk.

I forhold til dette, hva er språklig mangfold i norge?

I Norge har vi et stort språklig mangfold. Vi har en rekke ulike dialekter, samiske språk og tre nasjonale minoritetsspråk – kvensk, romani og romanes – i tillegg til tegnspråk. Dessuten har veldig mange norske ungdommer et annet morsmål enn norsk. Ta dette i betraktning, kommer dialektene i norge til å forsvinne? For 10-15 år siden trodde en at dialektene ville forsvinne i Norge. Nyere studier viser at vi tvert imot er i ferd med å utvikle nye regionale talemål.1. mar. 1999

Derav, hvordan påvirker engelsk det norske språket?

Den økende og raske påvirkningen vi ser fra engelskpråklig kultur, kommer først og fremst fra media. Engelsk er det dominerende språket i filmer og TV-serier på strømmeplattformer, og i nettforumer og sosiale medier. SMS- og chattespråk med forkortelser som "lol" og "brb" er også sterkt påvirket av engelsk.

By Ehrsam

På hvilken måte har det norske språk forandret seg med innvandring? :: Hvilke land snakker engelsk som hovedspråk?
Nyttige lenker