Hjem > H > Hva Kan Man Ta Med Tollfritt Til Norge?

Hva kan man ta med tollfritt til Norge?

VaretypeMengde
Vin og lignende over 2,5 % til og med 22 %1,5 liter
Øl over 2,5 % (også sterkøl), eller rusbrus o.l. over 2,5 til og med 4,7 %2 liter
Sigaretter eller annen tobakk (for eksempel snus)200 stk sigaretter eller 250 gram annen tobakk (snus, sigarer og sigarillos regnes i gram)

Les mer

Tilsvarende, hvor mye kjøtt er det lov å ta med fra sverige?

Det er ei kvote på til saman 10 kilo kjøt, kjøtvarer, ost og fôrvarer når du reiser til Noreg frå eit anna EØS-land. Denne grensa på 10 kilo gjeld ikkje hunde- og kattemat, berre anna dyrefôr. Ut over kvota er det verdigrensa som avgjer kor mykje matvarer du kan handle utan å betale norske avgifter. Hvor mye vin kan jeg ta med til Norge fra Sverige? Alkohol og tobakk over kvoten Som reisande til Noreg kan du, i tillegg til den toll- og avgiftsfrie kvota, fortolle inntil 27 liter øl eller vin, fire liter brennevin, 400 sigarettar og 500 gram tobakk eller snus.

Hva beregnes merverdiavgiften av?

Det skal i utgangspunktet beregnes merverdiavgift ved omsetning av alle varer og tjenester. Så, når utbetales mva til gode? Hvis du har MVA tilgode trenger du ikke å gjøre noe. Du mottar pengene inn på den kontoen du oppga når du meldte deg inn i MVA-registeret rundt tre uker etter at oppgaven er godkjent.

Også, hvordan regne ut mva oppgjør?

For eksempel kan den regnes ut slik: 125 kroner (totalsummen) / 1,25 (25 prosent moms) = 100 kroner (da har du summen uten moms). For å finne momsen tar du så prisen med moms 125kr – summen uten moms 100 = 25 kr. Eller enda enklere: total-beløpet / 5 = momsbeløpet, når det er 25% mva. Hvordan føre mva oppgjør i regnskap? Den enkleste måten å bokføre MVA-oppgjør er å gjøre det når du avstemmer banken din. Gå til BILAG > BANKAVSTEMMING og velg «Nytt bilag». Deretter velger du enten «Betaling av MVA-oppgjør» eller «Mottatt MVA-oppgjør» fra nedtrekksmenyen, og velger dato du har betalt eller mottatt oppgjøret. Skriv inn summen og lagre.

Ta dette i betraktning, hva er fradragsberettiget?

Fradrag i forretningssammenheng refererer til penger du kan få tilbake på utgifter du har hatt i forbindelse med bedriften, enten det er skatt eller MVA. Fradrag i forretningssammenheng refererer til penger du kan få tilbake på utgifter du har hatt i forbindelse med bedriften, enten det er skatt eller MVA. Deretter, hva er unntatt merverdiavgift? Unntak fra MVA

Dette er for eksempel helsetjenester, undervisningstjenester, sosiale og kulturelle tjenester. Virksomheter som driver med dette skal ikke beregne merverdiavgift på det de selger, og skal heller ikke registreres i MVA-registeret.

Når får man moms tilbake?

Du kan kreve å få tilbake mva på anskaffelser du gjorde før du ble registrert i Merverdiavgiftsregisteret - inntil tre år tilbake i tid. Forutsetningen er at varen ikke er videresolgt uten mva, og at den var til bruk i den avgiftspliktige virksomheten.

By Liesa Otukolo

Hvordan kan du få tødler over bokstavene? :: Hvordan få tilbake moms fra utlandet?
Nyttige lenker