Hjem > H > Hva Er Nødnummeret I Norge?

Hva er nødnummeret i Norge?

Norge har vi tre nødetater; brann 110, politi 112 og helse 113. Alle etatene har sitt eget nødnummer. For mange av oss er det vanskelig å huske hvilket nummer vi skal ringe når vi trenger hjelp.

Les mer

Når ringe brannvesenet?

Dersom brannen ikke har blitt større enn at det er mulig å slokke den, forsøk å slokke med husbrannslange eller brannslokkeapparat. Hvis brannen utvikler seg raskt, overlat jobben til brannvesenet. Husk at røyken er svært giftig. Du må selv avgjøre rekkefølgen på disse punktene ut fra den aktuelle situasjonen. Folk spør også kan 113 spore deg? Det første du blir spurt om når du ringer 113 er hvor den skadde/syke befinner seg, bruk gjerne appen Hjelp 113 for å vise din posisjon. Adressen er det beste. Alternativt kan du spores via appen «Hjelp 113» (Norsk luftambulanse), husk at du da må ringe via Hjelp-113-appen.

Hva betyr 112?

112 er et nødnummer som anvendes i faste telefonnett i Den europeiske union (EU) og Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS), samt i GSM-nettet over hele verden. Som alle nødnumre skal 112 uttales med ett og ett tall, «én-én-to», for å sikre at det klarest mulig framgår hvordan nummeret skal tastes. Hva er forskjellen på 112 og 02800? Politiets telefon, 02800, er bemannet hele døgnet. Er situasjonen akutt? Ring politiets nødnummer 112. Du kan også sende Nød-SMS til 112.

Kan man ringe til politiet pga støy?

Om bråket er sjenerende og strekker seg ut over lang tid kan du kontakte politiet på telefon nummer 02800. De har etter politiloven § 7 lov til å gripe inn ved forstyrrelser av den offentlige ro og orden. Hvordan etterlyse person? Etterlysning: Kun Politiet kan formelt etterlyse personer. Etterlysning skjer i utgangspunktet ved personlig oppmøte, men Politiet kan i akutte situasjoner etterlyse en person umiddelbart dersom det ansees som nødvendig. Etterlysninger utløser at Politiet er pliktige til å igangsette en etterforskningssak.

Hvorfor ikke 111?

Ved Låtefoss har Odda kommune satt opp et informasjonsskilt der du kan gjøre deg kjent i kommunen. SJEKK TABBEN: Ringer du 111, får du i beste fall beskjed om at nummeret ikke er i bruk. Her står også en liste med viktige telefonnummer. Ambulanse 113, Politi 112 og Brann 111. Hva skjer viss du sier 108 til Siri? Den går ut på å få folk til å si «108» til iPhone-assistenten Siri. Hvis man gjør dette, ringer telefonen til nødnummeret. 108 er det indiske nødnummeret, men iPhonen vil ringe til det lokale nødnummeret uansett hvor i verden du befinner deg. Det være seg 999 i England, 000 i Australia eller 112 i Norge.

Kan man ringe 113 fra utlandet?

Danmark, Finland, Storbritania, Irland, Nederland, Portugal og Sverige bruker også 112 som nødnummer. Skal du til et annet europeisk land, kan du sjekke hva som er nødnummeret her: Trygg & sikker. Skal du reise utenfor Europa får du søke opp nødnummeret i landet på nettet.

By Marder

Hvordan slette albumer på iPhone? :: Hvordan ringe nødnummer iPhone?
Nyttige lenker