Hjem > H > Hvilket Land Snakker Germansk?

Hvilket land snakker germansk?

Moderne germanske språk. Tysk er offisielt språk og majoritetsspråk i Tyskland, Østerrike, deler av Sveits og deler av Italia (mørkeblått).

Les mer

I forhold til dette, hva kjennetegnet de germanske kongeriker?

Perioden fra ca. 400-600 kalles derfor folkevandringstiden. Hva kjennetegnet de germanske kongeriker? De germanske kongeriker var ustabile, uten enhetlig lovverk, preget av at slektskap og personlige bånd var viktig for organiseringen av samfunnet og uten særlig bruk av skriftspråk. Angående dette, når var germanske folkevandringer? Den første var mellom år 400 og 550, og sett fra Middelhavet, besto det av at germanske stammer presset seg sørover og vestover mot Romerriket. Den andre fasen var mellom 550 og 800, og besto først og fremst av den slaviske innvandringen til Balkan. Etter år 800 begynner middelalderen og i Norden, vikingtiden.

Du kan også spørre hvor kommer det finske språket fra?

Finsk høyrer til den finsk-ugriske greina av den uralske språkfamilien, og språket er i nær slekt med estisk og karelsk (russisk i Karelen). Finsk er ikkje i slekt med dei andre nordiske språka. Finsk skriftspråk oppsto på 1500-talet og var i starten hovudsakleg basert på vestfinske dialektar. Dessuten, hva er de nordiske språkene? Dansk, finsk, norsk, islandsk og svensk (inklusive finlandssvensk) er statsbærende språk i Norden. Disse språkene samt færøysk, grønlandsk og samisk er det vi kaller samfunnsbærende språk i Norden.

Tilsvarende, hva mener vi med nordiske språk?

Nordiske språk eller nordgermanske språk er en undergruppe i den germanske språkgruppen, og stammer fra et felles urnordisk språk. I dag er de forskjellige språkene norsk, svensk, dansk, færøysk og islandsk. Til sammen har i overkant av 20 millioner mennesker et nordisk språk som sitt morsmål. Hvilket språk er latin? Latin er et indoeuropeisk språk i den italiske gruppen. Latin var opprinnelig dialekten i det antikke Latium (Roma med omegn), og var senere dominerende i den vestlige del av Romerriket. Det latinske alfabetet, som ble utviklet fra det greske, har blitt verdens mest utbredte alfabet.

I forhold til dette, hvorfor går det vestromerske riket under?

Romerriket ble til slutt delt i en vestlig og en østlig del i 395 evt. Det latiniserte Vestromerriket falt fra hverandre på 400-tallet, da germanske folk rykket inn i ulike deler av det vestlige riket, tok makten og etablerte seg her. Det er vanlig å regne dette som slutten på Romerriket. Så, hvor var germania? Germania var den romerske betegnelsen på det geografiske området på andre siden av Alpene, i nordlige og sentrale Europa, og som var befolket med germanske folk. Området strakte seg fra elven Donau i sør og til Østersjøen i nord, fra elven Rhinen i vest og til elven Wisła i øst.

Hvilke tre store riker dominerte Middelhavsområdet etter det vestromerske rikets undergang?

Det østromerske riket, Det arabiske riket og Frankerriket var tre store riker som dominerte middelhavsområdet etter Vestromerrikets undergang.

By Biron

Når kom germanere til Norge? :: Når er Norges neste landskamp?
Nyttige lenker