Hjem > N > Når Kom Musikken Til Norge?

Når kom musikken til Norge?

Tidlig historie

Folkemusikken i Norge har røtter langt tilbake og er dokumentert i litterære kilder fra norrøn tid. Den eldste folketonen ble nedtegnet i 1695, men den systematiske innsamlingen begynte ikke før et stykke ut på 1800-tallet.

Les mer

Når ble den første sangen lagd?

«Den hurritiske sang» er historiens eldste kjente nedskrevne sang, og ble risset inn med kileskrift på en leirtavle i den syriske byen Ugarit for over 3400 år siden, altså rundt 1400 år før vår tidsregning. Når oppstod elektronisk musikk? Vi finner estetiske forløpere for elektronisk musikk fra tidlig på 1900-tallet (futuristene, Ferruccio Busonis teoretiske skrifter, Edgar Varèse), men fødselsåret regnes helst til 1948 da franske radiolyttere kunne høre en concert de bruits ('støykonsert').

Angående dette, hvilket album er mest spilt gjennom tidene?

1 : Michael Jackson - Thriller

Rundt regnet florerer det mellom 100 og 108 millioner kopier av dette albumet på cd-spillere, platespillere og kassettspillere rundt om i verden. Albumet fra 1984 inneholder hiter som "Beat it" og "Billie Jean", samt det magiske tittelkuttet.
Tilsvarende, hvem er den største artisten i norge? Kygo anses per dags dato som den største artisten Norge har, og som gjør det best internasjonalt. Med tanke på at han konstant opptrer live så er han en av de artistene som jobber mest innenfor bransjen.

Så, hvor kommer macarena fra?

Macarena er en sang av den spanske gruppen Los del Río utgitt i 1993 . Viste seg på albumet A mí me gusta i 1994 , og singelen ble en virkelig verdensomspennende suksess mellom årene 1995 og 1996. Hvor kommer klassisk musikk fra? Klassisk musikk, som ofte omtales bare som kunstmusikk, er en verdensomspennende tradisjon med et opphav knyttet til kirken og adelen i Vest-Europa i middelalderen. Det oppsto på denne tiden en musikkultur som gradvis skilte seg fra folkemusikken.

Hva kjennetegner barokkens musikk?

Musikalske stiltrekk som forbindes med barokken, er terrassedynamikk, viderespinningsmelodikk, snirklete ornamentikk og en jevn, «motorisk» rytme. De geografiske tyngdepunktene var Italia, Tyskland og Frankrike. Italia anses for å ha gitt de første impulsene og hadde en betydelig rolle gjennom hele perioden. Deretter, hvordan oppstod folkemusikk? Folkemusikk er tradisjonsbundet musikk , gjerne uten kjent opphavsmann. Folkemusikken utvikler seg gjennom overlevering fra en utøver til en annen, og ble ikke skrevet ned og dokumentert før i det 19./20. -århundre. Den norske folkemusikken oppsto i og var en del av det gamle bondesamfunnet.

Når og hvor oppstod popmusikk?

Pop er en samlebetegnelse for en rekke kommersielt orienterte stilarter innen vestlig musikk, som kan hevdes å være tidsaktuell underholdningsmusikk. Begrepet fikk gjennomslag i USA i 1950-årene, og er utviklet primært fra 1950-årenes rock and roll.

By Oberg

Hvem tjener mest på YouTube? :: Hva er musikalske kjennetegn?
Nyttige lenker