Hjem > H > Hvilke Mus Finnes I Norge?

Hvilke mus finnes i Norge?

I Norge finnes kun artene storskogmus, småskogmus, husmus, dvergmus og brunrotte. Tidligere regnet man også med svartrotte, men denne arten ble trolig utryddet i Norge for omkring 100 år siden eller så.

Les mer

Hvor bor musa?

Husmus (Mus musculus) finnes over mesteparten av jorden der det finnes mennesker. Den lever, akkurat som brunrotta, ofte i nær tilknytning til mennesker og våre bygninger. Husmus er regnet som et av de viktigste skadedyrene på verdensbasis. Deretter, hva er forskjell på mus og rotte? Den typiske husmusen (Mus musculus) er alt fra 6 til 10 cm lang, i motsetning til den mye større, rotta som er 18 til 25 cm lang, pluss halen. Selvfølgelig kan det være lett å skille mellom de to hvis begge er i voksen størrelse, men en ung rotte som ikke har nådd full størrelse kan se ut som en voksen husmus.

Man kan også spørre er mus kjæledyr?

De bruker mye tid på å skaffe mat, pare seg og passe unger. Mus er et yndet byttedyr for mange rovdyr, fugler og krypdyr, så de må stadig være på vakt. Husmus er fra naturens side nesten altetende. Musa har vært tamdyr og kjæledyr i lang tid og er derfor roligere enn sine ville slektninger. Folk spør også hvor bor skogsmus? De yngler ikke innendørs, men de kan allikevel gjøre stor skade ved å gnage på ting samt grise til med ekskrementer og urin. Småskogmus (Apodemus sylvaticus), tidligere kalt liten skogmus, lever i de lavereliggende skogområdene i Sør-Norge og langs kysten oppover vestlandet. Den finnes ikke i høyfjellet.

Du kan også spørre hvor lever spissmus i norge?

Spissmusa finst over heile Noreg, medan lappspissmusa berre held til i Troms og Finnmark og taigaspissmusa berre lever i og omkring Østerdalen. Er mus nattdyr? Ser du mus eller rotter på dagtid, er det tegn på et stort angrep. – De er nattdyr, og holder seg helst skjult.

Dessuten, hvor gjemmer mus seg?

– Når temperaturen synker ute, vil gnagere prøve å trekke inn for å finne et varmt sted for vinteren. Mens mus gjerne gjemmer seg i vegger eller på loftet, finner rotter som oftest skjulesteder i kjelleren. Er spissmus skadedyr? Spissmus er viktige for økosystemer og kan hjelpe oss mennesker ved å begrense bestander av skadeinsekter. De største truslene er insekt- og plantevernmidler, samt habitatødeleggelse.

Hvor bor rottene?

Vi finner brunrotta (Rattus norvegicus) over hele verden, og den er også meget vanlig i store deler av Norge. Den lever spesielt i tilknytning til mennesker. Brunrotta kommer sannsynligvis fra området rundt Det kaspiske hav i Asia. I Norge finner vi den inne i hus, frittlevende ute, samt nede i kloakksystemene.

By MacLeod

Hvilke lukter liker ikke rotter? :: Når åpnet McDonalds Steinkjer?
Nyttige lenker