STA-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med filtypen STA er sannsynligvis en Adobe Photoshop Match Color Image Statistics-fil. Photoshop bruker STA-filer for å lagre bildealternativer som luminans, fargeintensitet og falming, slik at de samme verdiene kan brukes på et annet bilde eller lag.


Andre mulige bruksområder for STA-filer

Multiple Arcade Machine Emulator (MAME) bruker også STA-utvidelsen for filformatet MAME Saved State. Emulatoren bruker formatet til å fange opp hele den nåværende tilstanden til et arkadespill som etterlignes gjennom dataprogramvare.

Når en MAME STA-fil opprettes, stopper emulatoren all spillingen akkurat det øyeblikket (i utgangspunktet som å stoppe spillet) og kan bruke filen igjen for å gjenoppta spillet akkurat det samme stedet. Så med MAME muliggjør STA-filen en enkel måte å stoppe og deretter fortsette fremdriften når du vil.

Noen STA-filer kan i stedet være ren tekst ABAQUS Status-filer som brukes av Abaqus datamaskinstøttede programvare.


Hvordan åpne en STA-fil

Forutsatt at en STA-fil er en Adobe Photoshop Match Color Image Statistics-fil, kan den åpnes (overraskelse!) Med Adobe Photoshop.

Mens de fleste filer kan åpnes i standardprogrammet ved å dobbeltklikke (eller dobbeltklikke), vil det ikke fungere med Photoshop STA-filer. Du må åpne en av disse manuelt i stedet:

Forsikre deg om at bildet du vil at STA-filen skal brukes på allerede er åpent i Photoshop, og gå deretter til Bilde > Justeringer > Match Color ... menyelement. Velg Last inn statistikk ... -knappen for å velge STA-filen som skal brukes på bildet.

Du kan lage din egen bildestatistikkfil i Photoshop via samme meny - bare velg Lagre statistikk ... i stedet.

MAME Saved State-filer som er i STA-filformat brukes av MAME og Extra MAME i Windows og kan åpnes ved hjelp av MAME OS X i Mac-operativsystemet.

ABAQUS-statusfiler er bare tekstfiler, så enhver tekstredigerer kan åpne dem. Abaqus-programvarepakken fra Dassault Systemes er det som lager disse STA-filene, så den kan også brukes til å åpne dem.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne STA-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne STA-filer, kan du se vår artikkel om hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtypeguide for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en STA-fil

Av alle de forskjellige måtene STA-filer brukes på, er det eneste formatet som kan konverteres til en annen filtype, den tekstbaserte ABAQUS-statusfilen. En tekstredigerer kan lagre filen i et annet tekstformat som TXT, HTML, RTF, PDF, etc.

Du må imidlertid forstå at konvertering av STA-filen til et annet format vil føre til at filen ikke fungerer som den skal med Abaqus. Siden programmet spesifikt bruker STA-formatet, vil det sannsynligvis ikke gjenkjenne filen hvis den er lagret under en annen filtype.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

En sannsynlig årsak til at du ikke kan åpne filen på dette tidspunktet, etter å ha prøvd programmene ovenfor, er fordi du leser feil filtypen. Det kan være enkelt å forveksle andre filformater for en STA-fil hvis filtypene er like.

For eksempel, kanskje filen din faktisk ender med filtypen STP eller SRT, men siden disse bokstavene ligner STA så forvirrer du dem for denne filtypen, selv om de er helt forskjellige. Å åpne en av disse filene med en STA-åpner, eller omvendt, vil ikke gjøre deg noe bra i de fleste tilfeller.

Et annet veldig lignende suffiks er SAT som brukes til ACIS SAT 3D Model-filer. En SAT-fil kan åpnes med et Adobe-program - Acrobat DC - men ikke med Adobe Photoshop. Hvis du har en SAT-fil, vil den ikke fungere med STA-åpnerne ovenfor.

Hvis du ikke har fått tak i det ennå, er ideen her enkel: Les filtypen på nytt og søk online etter dette suffikset for å se hvilket program som kan åpne eller konvertere det til det formatet du trenger å være i.


Legg igjen en kommentar