Slik slår du på privat surfing på iPad

Privat surfemodus for iPad slår av nettloggen i Safari-nettleseren. Når du er ferdig med å bruke Safari og avslutter de private fanene, kan ingen gå tilbake til Safari-nettleseren for å se hva du gjorde.

Disse instruksjonene gjelder for alle iPads som kjører iOS 5 eller nyere. Imidlertid, med gamle versjoner av iOS, kan instruksjonene og bildene variere litt for hvordan de presenteres nedenfor i iOS 12 eller i iPadOS 13.


Hva gjør privat surfing?

Disse tre tingene skjer imidlertid etter at du har aktivert privat surfemodus for iPad:

  • iPad holder ikke rede på nettstedene du besøker eller søkene du utfører i søkefeltet.
  • Safari blokkerer visse typer informasjonskapsler fra eksterne nettsteder.
  • Grensen til Safari-appen blir svart for å indikere at du surfer privat.

Nettlesing i privat modus er begrenset når det gjelder å opprettholde personvernet. Alt denne funksjonen gjør er å forhindre at andre som får tilgang til iPad-en din, kan se det du har surfet på nettet. Det gjør deg ikke "privat" for nettstedene du besøker.


Slik bruker du privat surfemodus på iPad

Safari har et dedikert område bare for private faner som du kan få tilgang til ved å velge Privat. Trykk på Privat-knappen for å sette Safari i inkognitomodus.

  1. Trykk på Tabs-knapp.

    Web

  2. Velg Privat.

    Web

  3. Trykk på I tillegg til-skilt.

    Web

  4. Bruk Safari som du normalt ville gjort. Den husker ikke sidene du besøker. Søk på nettet eller få tilgang til en URL akkurat som du kan i vanlig modus.

    Web

Ting å huske på privat surfemodus

Private faner på en iPad lukkes ikke automatisk når du avslutter Safari. Trykk på X øverst til venstre på tappene for å lukke dem helt.

Bytt mellom private og vanlige faner når som helst uten at noen av dem lukkes. For å gjøre det, trykk på Tabs-ikon, og trykk deretter på Privat. Dette trinnet slår privatmodus på og av slik at du kan se de vanlige fanene, men ikke lukke de private, og omvendt.

Hvis du ved et uhell åpnet en fane i vanlig modus som du ønsket å åpne privat, kan du slette iPad-nettloggen for å fjerne den.


Andre måter å holde seg privat på mens du surfer

Privat surfemodus er en metode for å surfe anonymt på nettet. Denne spesielle private modusen har begrensninger ved at den bare forhindrer at søk og nettlogg forblir på en iPad.

Å bruke private faner i Safari, Chrome eller hvilken som helst nettleser er ikke det samme som å bruke en VPN eller skjule IP-adressen din. Privat surfing som dette hindrer ikke nødvendigvis Internett-leverandøren din fra å overvåke deg eller hindrer hackere i å snuse trafikken din.

For å være anonym online - som når du surfer på nettet, laster ned filer og bruker torrenter - krever litt mer arbeid, for eksempel å bruke Tor-nettleseren eller koble til via en VPN-tjeneste.

Hvordan få en VPN-tjeneste og holde deg privat på nettet

Noe annet du kan gjøre i Safari for å forhindre at du blir sporet på nettet, er å slette informasjonskapsler regelmessig eller blokkere informasjonskapsler helt. Nettsteder bruker informasjonskapsler for å spore dine vaner og målrette deg med spesifikke annonser.


Legg igjen en kommentar