Slik lytter du til en sang-URL i Windows Media Player 12

Du er sannsynligvis kjent med Windows Media Player 12s evner til å spille digital musikk, video og andre medier på din PC. Du kan også bruke det populære jukebox-programmet til å streame sanger fra nettsteder i stedet for å måtte laste dem ned først.

Det er en funksjon i WMP 12 som lar deg åpne URL-en til en sang som ligger i hvilket som helst nettverk og streame innholdet. Denne funksjonen er spesielt når du vil lytte til en sang, men ikke nødvendigvis laste den ned, spesielt hvis det er en stor fil eller du har lite ledig plass på harddisken (eller begge deler!)


Slik åpner du en sang-URL i Windows Media Player 12

Slik streamer du en lydfil ved hjelp av WMP 12:

  1. Hvis du ikke allerede er i biblioteksvisningsmodus, trykker du på CTRL + 1.

  2. Velg filet menyfanen øverst på skjermen, og velg deretter Åpne URL.

    Hvis du ikke ser menylinjen, kan du trykke CTRL + M for å aktivere den.

  3. Bruk nettleseren din til å finne en gratis MP3-nedlasting som du vil streame. Du må kopiere URL-en til Windows-utklippstavlen. Vanligvis er den beste måten å gjøre dette på å høyreklikke på nedlastingsknappen og deretter velge å kopiere lenken. 

  4. Gå tilbake til Windows Media Player 12 og høyreklikk på tekstboksen på dialogboksen Åpne URL. Venstre klikk Pasta og velg deretter OK.

Den valgte sangen din skal nå streame ved hjelp av WMP 12. For å holde en liste over sanger du vil streame i fremtiden, må du opprette spillelister slik at du ikke trenger å fortsette å kopiere lenker fra nettleseren din og lime dem inn i det åpne URL-skjerm.


Legg igjen en kommentar