Slik lukker du apper på Apple TV

Hvis en app på Apple TV gir deg problemer, kan det noen ganger løse problemet å slå av eller tvinge appen. Selv om Apple TV-apper ikke har den samme brukervennlige funksjonaliteten som iPhone-apper, er det fortsatt en enkel prosess å lukke dem.

Getty Images 


Hva lukker en app betyr

Som med iPhones betyr å åpne og lukke en app at den vises og forsvinner fra visningen. En app tar en pause og stopper for det meste å "løpe" når den er ute av syne.

I likhet med iPhone dobbeltklikker du også Hjem-knappen på Apple TV for å se app-bryteren. App-bryteren er tilgjengelig for å veksle frem og tilbake mellom nylige apper; apper som vises her, kjører ikke eller bremser Apple TV. Du kan lukke en app uten å tvinge den til å slutte.

Lukk en app på 4. eller 5. generasjon Apple TV

Denne teknikken dekker alle utgivelsene av Apple TV-enheter siden 2015 da App Store lanserte 4. generasjon Apple TV.

  1. Finn TV / Hjem-knapp på Apple TV-fjernkontrollen, representert som et TV-apparat, eller et rektangel med en linje under.

  2. Klikk på Hjem knapp.

  3. Hvis du blir tatt med tilbake til rutenettet med apper, har du lukket den problematiske appen. Det er nå satt på pause i bakgrunnen; hvis du lukket en videoapp, skulle lyden stoppe.


Lukk en app på tredje generasjon Apple TV-er

For å lukke en app og gå tilbake til hovedmenyen på en tredje generasjon Apple TV, trykk og hold inne meny på Apple TV-fjernkontrollen som fulgte med enheten.

Hvordan tvinge en app på Apple TV

Du må kanskje tvinge til å avslutte en app hvis den ikke svarer. Utfør denne handlingen hvor som helst på Apple TV, enten du er i en app eller på hovedskjermen:

  1. Dobbeltklikk på Hjem -knappen for å hente app-bryteren.

  2. Hvis du er i appen, blir det først. Ellers sveiper du til høyre til appen er til stede.

  3. Sveip opp og appen vil forsvinne til toppen.

  4. Klikk på Hjem for å gå tilbake til hovedskjermen.

Hvordan lukke en app ved hjelp av Apple TV Remote App

Apple TV-fjernkontrollen som finnes i kontrollsenteret på iPhone, kan også brukes til å utføre alle oppgavene som er nevnt her. Programvaren etterligner utseendet til den fysiske fjernkontrollen, slik at de virtuelle knappene fungerer på samme måte.

Apple TV Remote-appen er bare tilgjengelig på iOS 11 eller nyere.

Hvordan starte Apple TV på nytt 

Hvis du prøvde å tvinge ut en app, men den ikke avsluttet, eller hvis app-bryteren ikke vises, må du starte Apple TV på nytt. Gå til innstillinger > system > Restart for å starte enheten på nytt umiddelbart.

Ikke klikk Tilbakestille, som er for å slette data og returnere Apple TV til standardinnstillingene.

Alternativt, hvis Apple TV er frossen og ikke vil svare på noen innganger, trekker du ut strømkabelen fra baksiden, venter noen sekunder og kobler den til igjen.


Legg igjen en kommentar