Slik løser du problemer med Kodi-buffering

Det er et par typiske grunner til at Kodi fortsetter å buffere: Internett-tilkoblingen din eller feil innstillinger for videobuffer i Kodi. La oss se på hvilke justeringer du kan gjøre slik at du kan se på igjen.


Internett-hastighet som trengs for å streame video

Hvis du har hatt problemer med videoytelse, spesielt hvis du ikke er ny i Kodi, har du kanskje ikke en rask nok internettforbindelse til å imøtekomme videoopptaket ditt.

Netflix gir en praktisk guide som vi bruker for å finne ut om du til og med kan begynne å se pålitelig. Nedenfor er Netflixs anbefalte nedlastingshastigheter (i Megabit per sekund) for hver videokvalitet.

  • Nødvendig minimumstilkobling: 0.5 Mbps
  • Minimum anbefalt tilkobling: 1.5 Mbps
  • SD-kvalitet: 3.0 Mbps
  • HD-kvalitet: 5.0 Mbps
  • Ultra HD-kvalitet: 25 Mbps

Sjekk tilkoblingshastigheten din

Hvis du synes at nettverkstilkoblingen din mangler, i tillegg til å oppgradere internettjenesten din, kan det være lurt å vurdere å bruke en Ethernet (kablet) nettverkstilkobling mot en trådløs. En kablet tilkobling vil ikke gjøre internett ditt raskere; det vil imidlertid gi deg en mer jevn tilkobling og bidra til å eliminere eventuelle problemer med Wi-Fi. I det minste må du prøve og feilsøke det trådløse nettverket for å se om det passer til de tidligere nevnte anbefalte hastighetene.

Den enkleste og raskeste måten å teste internettforbindelsen din på er den praktiske nettsiden Speedtest. Alt du trenger å gjøre er å åpne favorittleseren din til dette nettstedet og klikke Go.

Nettstedet tester begge deler Last ned og Last opp hastigheter. Når den er fullført, får du resultater som også inkluderer din Ping.


Testing av Internett gjennom Ares Wizard

  1. Du kan også bruke tredjepartstillegget Ares Wizard for å teste Internett-hastigheten. For å gjøre dette, klikk på på hovedskjermen Flere > Internett-hastighetstest > Start testen.

  2. En popup-dialogboks vil vise hastighetstestprogresjonen din med de endelige resultatene som vises i forrige skjermbilde. Sammenlign denne testen med de anbefalte hastighetene ovenfor.

Se etter ISP Throttling

Et mindre kjent problem som kan forårsake bufferproblemer, er fra Internett-leverandøren din. Hvis Internett-leverandøren din oppdager at du streamer for mye data, kan de redusere nettverksbåndbredden. Å bruke en VPN-leverandør kan bidra til å lindre dette ved å maskere aktiviteten din på nettverket på en sikker måte. Uansett om videovisningen din er lovlig eller ikke, anbefales det at du bruker en VPN-tjeneste. Det er et flott sikkerhetstiltak for å sikre personvernet ditt.


Videokilde har båndbreddegrenser

På samme måte som ditt eget nettverk er tregt, har de fleste videostreamingtjenester sine egne grenser for hvor mye båndbredde som brukes. Hvis du finner ut at en bestemt kilde jevnlig buffrer, kan du prøve en annen kilde. Det kan også være lurt å se om det er noen justeringer innen videokilden som kan forbedre videostreaming.

Tillegg selv kan også utløse buffering. Hvis du bruker Exodus, kan du prøve å bytte til Yoda. Det er bokstavelig talt hundrevis av forskjellige tillegg. Å finne den rette med best ytelse vil bare ta litt undersøkelser og tester.

Juster innstillinger for videocache

Mens Kodi selv ikke har noen innstillinger du kan justere manuelt, er det noen tredjeparts tillegg du kan installere for å gi deg ytelsesjusteringer. En av de mest populære er Ares Wizard. Ved hjelp av Ares Wizard vil vi vise deg hvordan du lager noen ytelsesjusteringer for å bli kvitt eller forbedre buffringsproblemene dine.

  1. Først skal vi gjøre noe husarbeid ved å rydde opp i miniatyrbilder, pakker og cache. For å gjøre dette gå til Add-ons > Programtillegg, og klikk på Ares Wizard.

  2. Klikk tweaks > Veiviser for avanserte innstillinger > neste.

  3. Du vil få en rapport fra Kodi om hvor mye RAM du har for en videobuffer. Forslagene deres fungerer vanligvis ganske bra. Selv om du kanskje må gjenta dette til videoopptredenen forbedres. 

  4. Klikk Generer innstillinger.

  5. Dette skjermbildet er der du kan justere Størrelse på videobuffer. Vanligvis går med anbefales beløpet vil være tilstrekkelig, men du kan eksperimentere med andre størrelser for å se om den stammende videoen stopper. Når du har valgt din Buffer-modusklikk Bruk disse innstillingene.

  6. Du bør få et fullstendig varsel som ber om en Kodi-omstart.

Stammende video eller tapte rammer - Bare lavere drevne systemer

Selv om det ikke er det samme som buffering av video, kan stamming av video også være et produkt av ytelsesproblemer. Kodi har noen ekspertinnstillinger som lar deg justere HQ-skaleringen. HQ-skalering er hvordan Kodi forbedrer kvaliteten på videostrømmer med lavere oppløsning. Standardverdien er vanligvis 20%, men kan senkes for å redusere oppskalering, og dermed redusere stamming eller tapte rammer.

  1. Klikk på for å endre denne innstillingen innstillinger > Spillerinnstillinger. Bekreft nederst på skjermen at du er i Expert modus. 

  2. Under Processing, klikk på Aktiver HQ-skalere for skalering ovenfor, og klikk deretter nedoverpilen for å komme til 10%. Du må kanskje prøve det på 0% hvis du fremdeles har stammende video. Bare merk at dette er hvordan Kodi forbedrer kvaliteten på videoen, så mens stammingen kan opphøre, kan kvaliteten på videoen være mindre enn ønskelig.

  3. En siste innstilling for å sjekke ut er maskinvareakselerasjon. På tregere systemer kan du få noen forbedringer ved å slå på av denne innstillingen. Hva den gjør er å bruke CPU eller GPU for videobehandling. Hvis det tregere systemet ikke klarer å følge med, kan du prøve å slå det på. Du finner denne innstillingen i samme område som HQ-skaleringene.

    Klikk innstillinger > Spillerinnstillinger > videoer

  4. Klikk Tillat maskinvareakselerasjon - DXVA2 å slå av eller på.

VPN kan redusere ting

Som nevnt tidligere, er VPN (Virtual Private Network) en fin måte å skjule internettaktiviteten din. Det er også et utmerket sikkerhetsverktøy for hjemme-datamaskinen og nettverket. Ved å skjule IP-adressen din for omverdenen, gjør det deg mindre sårbar for angripere. Imidlertid kan dette flotte verktøyet forårsake noen ytelsesproblemer.

Fordi VPN skjuler nettverksaktiviteten din, kan funksjonen som muliggjør anonymitet redusere den. VPN krypterer nettverkstrafikken din som kan bremse ting, avhengig av hvilken VPN-programvare og leverandør du bruker. Det er best å undersøke forskjellige VPN-leverandører for å se hva brukerne synes om tjenestene sine.

Den enkleste måten å teste om VPN-en din bremser ting, er å slå den av og prøve den strømmen igjen. Videobufferen kan bare forsvinne.

Hvis du slår av VPN-en din, blir aktiviteten din eksponert for Internett-leverandøren din.


Legg igjen en kommentar