Slik installerer du Kodi for Mac

Mens Plex for øyeblikket er kongen av roll-your-own media server, er Kodi en sterk konkurrent som appellerer til et stort marked som ønsker tilpasning og tilgang til åpen kildekode. Kodi kan ikke fungere som en sentral medieserver, men det mangfoldige plugin-biblioteket tillater direkte streaming fra en rekke kilder. Siden Kodi er åpen kildekode og ofte er i bevegelse, må du være forberedt på en humpete tur når du installerer og bruker appen.

Fordi Kodi er et populært mediesenter innen piratkopiering, har Kodis lovlighet ofte vært i flyt. Kodis kjerne mediestreaming-programvare er helt lovlig, men noen av Kodis uoffisielle tillegg muliggjør streaming av piratkopiert innhold. Piratkopiering er definitivt ulovlig.


Slik installerer du Kodi for Mac

Du må kjøre OS X Lion (10.7) eller nyere for å installere Kodi.

  1. Last ned Kodi for macOS fra Kodi-nettstedet. Kodi er tilgjengelig for flere operativsystemer, så sørg for at du laster ned riktig fil.

    Ikke last ned Kodi fra andre ukjente kilder, da det kan komme med uønsket skadelig programvare.

  2. Chrome- og Chromium-brukere blir bedt om å bekrefte nedlasting av installasjonsprogrammet. Klikk Hold for å fortsette nedlastingen av installasjonsprogrammet.

  3. Åpne den nedlastede DMG og dra Kodi-ikonet til koblingen applikasjoner mappe.

  4. Åpne Kodi fra applikasjoner mappe.

    Avhengig av innstillingene dine, kan du motta et Gatekeeper-varsel som sier at Kodi ikke kan åpnes fordi det er fra en ukjent utvikler. I så fall høyreklikker du på Kodi ikonet, klikk Åpen fra hurtigmenyen, og klikk deretter Åpen i dialogboksen Gatekeeper.

  5. Det er det!


Sette opp Kodi-biblioteket ditt på macOS

  1. Kodi åpnes i full skjerm og viser databasene dine i sidefeltet. Klikk Filmer, klikk deretter Gå inn i filer for å begynne å importere filmbiblioteket ditt.

    Filmfilene dine og andre medier må være lokalt tilgjengelige for enheten for at Kodi skal få tilgang til den. Dette kan bety på en harddisk eller på en nettverksserver. Hvis du ikke finner filene i Finder, vil du ikke kunne legge dem til Kodi.

  2. Klikk Legg til videoer nederst på listen over mapper.

  3. Klikk Søk, og velg deretter katalogen der filmene dine oppbevares.

  4. Klikk OK når du når ønsket mappe, og deretter klikker du OK igjen for å legge til innholdet i mappen i databasen.

  5. Press ESC for å gå tilbake til hovedmenyen, og klikk deretter Filmer.

    Press ESC for å gå tilbake en skjerm når som helst.

  6. I det resulterende popup-vinduet med tittelen "Denne katalogen inneholder," klikker du Filmer for å angi metadatatypen. Dette vil fortelle Kodi å koble filmene dine automatisk til de relevante metadataene fra filmdatabasen. Du ser handlingen pågår øverst til høyre på skjermen.

  7. Du kan fortsette å legge til TV-programmer, musikk og andre typer medier ved å velge riktig bibliotekdel og gjenta trinnene ovenfor. Sørg for å velge riktig medietype slik at Kodi kan feste riktige metadata til mediet ditt.


Arbeide med tillegg og plugins i Kodi for Mac

Kodis funksjonalitet kan utvides betydelig med tillegg eller plugins. Du kan finne offisielt sanksjonerte plugins i Kodis tilleggs- og plugin-bibliotek. Kodi anstrenger seg for å ekskludere tillegg som muliggjør piratkopiering. Som et resultat eksisterer det et svart marked med Kodi-tillegg som brukes til streaming av piratkopiert innhold.

Laster ned offisielle Kodi-tillegg for Mac

Offisielle Kodi-tillegg og plugins er installert fra applikasjonen.

  1. Klikk Add-ons til venstre, og klikk deretter Nedlastinger nederst på menyen når tilgjengelig. Dette vil avsløre en liste over kategorier som inneholder offisielle Kodi-tillegg.

  2. Når du har valgt et tillegg som skal installeres, klikker du navnet på det i listen over tilgjengelige tillegg.

  3. I neste vindu klikker du Install for å installere tillegget og nødvendige avhengigheter.

    For eksempel installerer YouTube-tillegget fem tillegg som kreves for at det skal fungere. Hvis du noen gang har installert et program gjennom en pakkebehandling, vil du være kjent med prosessen med å finne og installere avhengigheter før du kan bruke et program som er avhengig av dem.

  4. Trykk på for å bruke et tillegg ESC for å gå tilbake til hovedtillegget menyen, og finn deretter den installerte utvidelsen din i listen. YouTube-utvidelsen, for eksempel, finner du i Video add-ons.

  5. Klikk på ikonet som er tilknyttet tillegget for å starte installasjonsprosessen. Klikk gjennom trinnene i installasjonsprosessen, og følg instruksjonene slik de vises.

  6. Når installasjonsprosessen er fullført, blir du sendt til hovedmenyen i applikasjonen.

    Du vil merke at navigering av tillegg i Kodi primært er tekstbasert. Hver menymappe inneholder en del eller handling av tillegget. Du ser ikke det kjente grafiske grensesnittet til noen streamingtjenester her.

  7. Du er ferdig! Det offisielle tillegget er nå tilgjengelig via Kodis tilleggsmeny.

Last ned andre Kodi-plugins for Mac

En av Kodis påstander om berømmelse er dens evne til å streame innhold fra BitTorrent-nettverket. Streaming er rask, robust og overraskende stabil for en åpen kildekode P2P-videostreamingklient.

Hvis du er interessert i å få streaming-utvidelser utenfor den offisielle Kodi-markedet, som fra Exodus, vil du gå til TVAddons 'Fusion Installer-side og følge instruksjonene der.


Streaming av live-TV med Kodi på Mac

Med litt utholdenhet og overtalelse kan Kodi settes opp for å streame live-TV. Dette fungerer for kringkastingskanaler som sender digitale signaler. For å motta disse kanalene trenger du en USB-kompatibel digital antenne koblet til Mac-en. Alternativt kan du også kjøre Live TV-streaming på TV-en, noe som passer mer naturlig til en antenne.

Det er tre komponenter for å streame TV med Kodi:

  • PVR-server: Tolker dataene fra HD-antennen din og oversetter dem til videofiler som kan administreres av Kodi.
  • PVR-tillegg for Kodi: Tar serverens videofiler og mater dem inn i Kodi.
  • Grafisk brukergrensesnitt (GUI): Du trenger et grafisk grensesnitt for å samhandle med alle disse tingene. GUI er selve Kodi-appen, så det blir tatt vare på.

Det er ikke mange PVR-servere tilgjengelig for Mac. MythTV, så vel som EyeTV og TVHeadEnd er de tre viktigste alternativene. Å følge installasjonsinstruksjonene er den beste måten å gå videre, da de er de mest detaljerte og oppdaterte. Sørg også for å ta tak i PVR-frontendene, slik at innholdet har et sted å gå når det er inne i Mac-en.


Er Kodi riktig for meg?

Mye av moroa med Kodi handler om å eksperimentere med nye tillegg og justere oppsettet ditt til det er perfekt. Det ligner på å kjøre en uklar distro av Linux; noen mennesker elsker arbeidet som kreves, mens andre kanskje ikke gjør det. Hvis du faller inn under sistnevnte kategori, er Plex et bedre medieserveralternativ. Men hvis du vil skitne hendene dine og skape det perfekte medieoppsettet, er Kodi klar for deg.

Legg igjen en kommentar