Slik kjører du Microsoft Office på en Chromebook

Det er to måter for Microsoft 365 (tidligere Office 365) -abonnenter å få tilgang til Microsoft Office-apper på en Chromebook. Først kan du bruke Office Online-apper til å opprette og redigere Office-filer i Chrome OS-nettleseren. For det andre kan du kanskje installere og bruke Microsoft Office-apper for Android på en Chromebook.

Ikke alle Microsoft Office-apper fungerer i en nettleser, og ikke alle Chromebook- og Google-kontoer lar deg installere Android-apper.

Bruk et aktivt Microsoft 365-abonnement for å logge på kontoen din for full tilgang til tilgjengelige funksjoner i Office Android-apper samt Office Online. Du kan kjøpe et Microsoft 365-abonnement for din bruk på Microsoft 365-nettstedet. Studenter og bedrifter kan også utforske lenker for å kjøpe Microsoft 365-utgaver på dette nettstedet.


Installer Microsoft Office Android-apper

De fleste nyere Chromebook-enheter lar deg installere og kjøre Android-apper ved å gå til Google Play Store. Du kan se etter din Chromebook-merke og -modell på Chrome OS Systems Supporting Android Apps-siden. Enheter som er oppført som støtte for den stabile kanalen, kan kjøre Android-apper. 

Hvis du bruker en Chromebook levert av skolen eller jobben din, kan en administrator kontrollere tilgangen til Google Play Butikk. Ta kontakt med organisasjonens tekniske supportteam hvis du har spørsmål.

Hvis du har tilgang til Google Play-butikken på Chromebook, kan du installere Microsoft Office-appene for Microsoft Office her.

  1. Åpne Launcher (vanligvis i nederste venstre hjørne).

  2. Velg Play-butikken.

  3. Søk etter navnet på en Microsoft Office-app (for eksempel Microsoft Word).

  4. På app-siden velger du Install.

Fra og med mai 2019 er følgende noen av Microsoft Office Android-appene du kan installere på Chrome OS:

  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft OneDrive
  • Microsoft OneNote
  • Microsoft Outlook
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft-lag
  • Skype for Business

For å kjøre en installert Android-app, velg Launcher (sirkelen vanligvis nederst til venstre på en Chromebook-skjerm), finn appen, og velg deretter appen for å kjøre den. Hvis du blir bedt om det, kan du logge på appen med din personlige Microsoft Office-konto eller Microsoft 365-konto.


Få tilgang til Office Apps Online

Du kan også arbeide med Microsoft 365-apper på nettet fra en Chromebook. Følg lenken på Chromebook for å installere Office Online fra Chrome Nettmarked. Denne utvidelsen gir deg rask tilgang til å åpne eksisterende Office-filer lagret lokalt eller på OneDrive. Det lar deg også opprette nye Word-, Excel- og PowerPoint-filer fra Chrome-nettleseren.

Eller gå til Office.com og logg på med Microsoft 365-kontoen din. Fra nettleseren kan du få tilgang til Office Online-apper. Microsoft tilbyr også disse appene, unntatt Microsoft Sway, i Chrome Nettmarked:

  • Excel Online
  • OneDrive
  • OneNote Online
  • Outlook.com
  • PowerPoint Online
  • Microsoft Sway
  • Word Online

Forsiktig: Bare app / nettleser

Ikke alle apper vises på både Android-applisten og Office Online-applisten. Skype kjører for eksempel bare som en Android-app på en Chromebook. Det fungerer ikke i Chromebook-nettleseren. Omvendt er Sway bare en Office Online-app i Chromebook-nettleseren. Det er ingen Sway Android-app tilgjengelig.

I tillegg er ikke alle Office-apper tilgjengelige på nettet eller på en Chromebook. Microsoft Access, et databasesystem og Microsoft Publisher, en desktop publishing-app, er tilgjengelig med et Microsoft 365-abonnement, men kun for installasjon på Windows-systemer. Visio, en skjemaapp, og Microsoft Project, et team prosjektledelsesverktøy, tilbyr online og installerbare versjoner. Hver av disse appene krever et ekstra abonnement.


Rediger Office-filer i Google Dokumenter

Selv om du ikke har en Microsoft 365-konto, kan du kanskje åpne og redigere Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenter på en Chromebook ved hjelp av Googles redigeringsapper, Docs, Sheets og Slides.

Du kan åpne og konvertere en Word-fil til et Google Doc, en Excel-fil til et Google Sheet og en PowerPoint-fil til en Google Slides-presentasjon. Når du er konvertert, kan du redigere og samarbeide med folk i Google Docs, Sheets eller Slides. Når du fullfører arbeidet ditt på et Google Doc, Sheet eller Slide, velger du filet > Last ned som for å lagre arbeidet ditt som en Word-, Excel- eller PowerPoint-fil.

Alternativt kan du bruke Google Office Editing for Docs, Sheets & Slides Chrome-utvidelsen til å åpne og utføre grunnleggende redigeringer av Office-filer mens filformatet bevares. Det betyr at en .doc- eller .docx-fil forblir i det formatet, uten konvertering til et Google Doc, mens du redigerer. Det samme gjelder Excel (.xls og .xlsx) og PowerPoint (.ppt og .pptx). Du trenger ikke å installere utvidelsen på Chromebooken din, siden den skal installeres som standard.

Fra og med mai 2019 la Google til den innebygde muligheten i Google Dokumenter, Ark og Lysbilder for å åpne, redigere, kommentere og samarbeide om Word-, Excel- og PowerPoint-filer. For at dette skal fungere, må du kanskje avinstallere Office-kompatibilitetsappen i Chrome. (For å avinstallere denne utvidelsen, gå til den vertikale trepunktsmenyen i Chrome, velg Flere verktøy > utvidelser, finn Kontorredigering for dokumenter, ark og lysbilder utvidelse, og velg deretter fjerne.) For mange mennesker kan den enkleste måten å jobbe med en Office-fil på en Chromebook være å åpne den og redigere den ved hjelp av en av de viktigste Google-appene.


Legg igjen en kommentar