Slik installerer du Windows 7 fra USB (Flash Drive, Ext HD)

Sjansen er stor for at du må installere Windows 7 fra en USB-enhet hvis du har en nettbrett eller liten bærbar PC eller netbook-enhet, hvorav få inkluderer optiske stasjoner som standard maskinvare.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.

Du må migrere Windows 7-oppsettfilene til en flash-stasjon (eller en hvilken som helst USB-basert lagring) og deretter starte fra den flash-stasjonen for å starte installasjonen av Windows 7. Imidlertid fungerer det bare å kopiere filene fra Windows 7 DVD til en flash-stasjon. Du må klargjøre USB-enheten spesielt og deretter kopiere Windows 7-installasjonsfilene riktig til den før den fungerer som du forventer.

Du er i en lignende, men litt lettere å løse, situasjon hvis du har kjøpt en Windows 7 ISO-fil direkte fra Microsoft og trenger det på en flash-stasjon.

Uansett hvilken situasjon du er i, følg bare instruksjonene nedenfor for å installere Windows 7 fra en USB-enhet.

Følgende opplæring gjelder også for hvilken utgave av Windows 7 du har en plate eller ISO-avbildning: Windows 7 Ultimate, Professional, Home Premium, etc.

Hva du trenger:

  • En Windows 7 ISO eller DVD [Se hvor kan jeg laste ned Windows 7? for informasjon om hvordan du får et ISO-bilde, eller kjøp en ny Windows 7 DVD]
  • Tilgang til en datamaskin med Windows 7, 8, 10, Vista eller XP installert og fungerer som den skal, samt med en DVD-stasjon hvis du har en Windows 7 DVD
  • En 4 GB (eller større) flash-stasjon

De 8 beste USB-minnene fra 2020


Slik installerer du Windows 7 fra USB

Korrekt klargjøring av en USB-stasjon for bruk som installasjonskilde for Windows 7 vil ta omtrent 15 til 30 minutter, avhengig av datamaskinens hastighet og hvilken utgave av Windows 7 du har på DVD eller i ISO-format

Start med trinn 1 nedenfor hvis du har en Windows 7 DVD eller trinn 2 hvis du har et Windows 7 ISO-bilde.

  1. Opprett en ISO-fil fra Windows 7 DVD. Hvis du allerede vet hvordan du lager ISO-bilder, fantastisk: gjør det, og kom tilbake hit for ytterligere instruksjoner om hva du skal gjøre med det.

    Hvis du aldri har opprettet en ISO-fil fra en plate før, kan du sjekke ut opplæringen som er lenket ovenfor. Det vil lede deg gjennom å installere litt gratis programvare og deretter bruke den til å lage ISO. Et ISO-bilde er en enkelt fil som perfekt representerer en plate - i dette tilfellet din Windows 7 installasjons-DVD.

    Deretter skal vi jobbe med å få det Windows 7 ISO-bildet du nettopp opprettet, på flash-stasjonen.

  2. Last ned Microsofts Windows 7 USB / DVD nedlastingsverktøy. Når du er lastet ned, kjør filen og følg installasjonsveiviseren.

    Dette gratis programmet fra Microsoft, som fungerer i Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista eller Windows XP, vil formatere USB-stasjonen riktig og deretter kopiere innholdet i Windows 7 ISO-filen til stasjonen.

    Velg no-US.exe last ned for den engelske utgaven av dette verktøyet.

  3. Start Windows 7 USB DVD Download Tool-programmet, som sannsynligvis ligger i Start-menyen eller på Start-skjermen, samt på skrivebordet.

  4. I trinn 1 av 4: Velg ISO-filskjermbilde, klikk Søk.

  5. Finn og velg Windows 7 ISO-filen, og klikk deretter Åpen.

    Hvis du lastet ned Windows 7 direkte fra Microsoft, kan du se etter ISO-bildet uansett hvor du pleier å lagre nedlastede filer. Hvis du manuelt opprettet en ISO-fil fra Windows 7 DVD i trinn 1 ovenfor, vil den være hvor du lagret den.

  6. Klikk neste når du er tilbake på trinn 1 av 4-skjermen.

  7. Klikk USB-enhet på trinn 2 av 4: Velg medietype-skjermbilde.

  8. På trinn 3 av 4: Sett inn USB-enhetsskjermen, velg flash-stasjonen eller den eksterne harddisken du vil installere Windows 7-installasjonsfilene på.

    Hvis du ennå ikke har koblet til flash-stasjonen eller en annen enhet du bruker, kan du gjøre det nå. Bare klikk på den blå oppdateringsknappen for å få den til å vises i listen.

  9. Klikk på Begynn å kopiere knapp.

  10. Klikk Slett USB-enhet hvis du blir bedt om å gjøre det i vinduet Ikke nok ledig plass. Klikk deretter Ja til bekreftelsen i neste vindu.

    Hvis du ikke ser dette, betyr det bare at flash-stasjonen eller den eksterne harddisken du har valgt allerede er tom.

    Alle data du har på denne USB-stasjonen vil bli slettet som en del av denne prosessen.

  11. Trinn 4 av 4: Opprette oppstartbar USB-enhet, vent på Windows 7 USB DVD Download Tool for å formatere USB-stasjonen og kopier deretter Windows 7-installasjonsfilene til den fra ISO-bildet du ga.

    Du ser en status for formatering i flere sekunder, etterfulgt av kopiering av filer. Denne delen kan ta så lang tid som 30 minutter, kanskje enda lenger, avhengig av hvilken utgave av Windows 7 ISO-filen du har er fra, samt på hvor raskt datamaskinen, USB-stasjonen og USB-tilkoblingen er.

    Prosentvis fullstendig indikator kan sitte på en eller flere prosent i lang tid. Denne tilsynelatende pause betyr ikke at noe er galt.

  12. Den neste skjermen du ser skal si Oppstartbar USB-enhet opprettet, med en status for sikkerhetskopiering fullført.

    Du kan nå lukke Windows 7 USB DVD Download Tool-programmet. USB-stasjonen kan nå brukes til å installere Windows 7.

  13. Start fra USB-enheten for å starte installasjonsprosessen for Windows 7.

    Du må kanskje gjøre endringer i oppstartsrekkefølgen i BIOS hvis installasjonsprosessen for Windows 7 ikke starter når du prøver å starte opp fra USB-stasjonen. Se Hvordan endre oppstartrekkefølgen i BIOS hvis du aldri har gjort det.

    Hvis du fremdeles ikke kan få flash-stasjonen til å starte opp, og du også har en UEFI-basert datamaskin, se siste avsnitt nederst på denne siden.

    Hvis du kom hit fra How to Clean Install Windows 7, kan du nå gå tilbake til den veiledningen og fortsette å installere Windows 7. Se Slik installerer du Windows 7 hvis du ikke gjorde en ren installasjon, eller hvis du ikke er sikker på hva slags installasjon å gjøre.

  14. Du burde nå ha installert Windows 7 via USB.


Tips og mer informasjon

Når Windows 7 USB DVD Download Tool formaterer flash-stasjonen under prosessen ovenfor, gjør den det ved hjelp av NTFS, et filsystem som noen UEFI-systemer ikke vil starte fra hvis det finnes på en USB-pinne.

For å få USB-stasjonen til å starte opp på disse datamaskinene, bør du kopiere dataene fra flash-stasjonen til en mappe på datamaskinen din, og deretter formatere flash-stasjonen ved hjelp av det eldre FAT32-filsystemet, og deretter kopiere de samme dataene tilbake til stasjonen.

Se Slik brenner du en ISO-fil til USB-veiledning for en alternativ metode for å få et Windows 7 ISO-bilde til en USB-stasjon.

Legg igjen en kommentar