Slik installerer du programvare på nytt i Windows 10, 8, 7, Vista og XP

Å installere et program på nytt er et av de mer grunnleggende feilsøkingstrinnene som er tilgjengelige for alle datamaskinbrukere etter å ha forsøkt å reparere Windows-problemer automatisk, men det er ofte et oversett trinn når du prøver å løse et programvareproblem.

Ved å installere en programvaretitt på nytt, det være seg et produktivitetsverktøy, et spill eller noe i mellom, erstatter du alle programfilene, registeroppføringene, snarveiene og andre filer som er nødvendige for å kjøre programmet.

Hvis det problemet du har med programmet er forårsaket av korrupte eller manglende filer (den vanligste årsaken til programvareproblemer), er det sannsynlig at løsningen på problemet er en installasjon på nytt.

Den riktige måten å installere et program på nytt er å avinstallere det helt og deretter installere det på nytt fra den mest oppdaterte installasjonskilden du finner.

Å avinstallere og installere et program på nytt på denne måten er egentlig ganske enkelt, men den nøyaktige metoden varierer litt avhengig av Windows-operativsystemet du tilfeldigvis bruker. Nedenfor er spesifikke instruksjoner for hver versjon av Windows.

Det er viktig å vite hvilken versjon av Windows du har. Hvis du ikke er sikker på hvilken versjon av Windows som er installert på datamaskinen din, kan du kanskje ikke laste inn riktig versjon av programvaren din på nytt.

© ditt personlige kamera obscura / Moment / Getty Images


Slik installerer du et program på riktig måte i Windows

  1. Åpne Kontrollpanel.

    En rask måte å åpne Kontrollpanel i Windows 10 eller Windows 8 er med Power User Menu, men bare hvis du bruker et tastatur eller en mus. Velge kontroll Panel fra menyen som vises etter at du har trykket på VINN+X eller høyreklikk på Start-knappen.

  2. Klikk på Avinstaller et program lenke under overskriften Programmer, eller Legg til eller fjern programmer hvis du bruker Windows XP.

    Hvis du ikke ser flere kategorier med lenker under dem, men i stedet bare ser flere ikoner, velger du den som sier Programmer og funksjoner.

    Hvis programmet du planlegger å installere på nytt krever et serienummer, må du finne serienummeret nå. Hvis du ikke finner serienummeret, kan du kanskje finne det med et produktnøkkelfinnerprogram. Et nøkkelfinnerprogram fungerer bare hvis programmet fremdeles er installert, så du må bruke det før du avinstallerer programmet.

  3. Finn og klikk på programmet du vil avinstallere ved å bla gjennom listen over installerte programmer du ser på skjermen.

    Hvis du trenger å installere en Windows Update eller en installert oppdatering på nytt til et annet program, klikker du på Vis installerte oppdateringer på venstre side av vinduet Programmer og funksjoner, eller slå på Vis oppdateringsboksen hvis du bruker Windows XP. Ikke alle programmer vil vise installerte oppdateringer her, men noen vil.

  4. Klikk på AvinstallerAvinstaller / endre, eller fjerne for å avinstallere programmet.

    Denne knappen vises enten på verktøylinjen over programlisten når et program er valgt eller utenfor siden avhengig av hvilken versjon av Windows du bruker.

    Spesifikasjonene for hva som skjer nå, avhenger av programmet du tilfeldigvis avinstallerer. Noen avinstallasjonsprosesser krever en rekke bekreftelser (ligner på det du kanskje har sett da du installerte programmet første gang), mens andre kan avinstalleres uten at det er nødvendig med innspillene dine.

    Svar på alle instruksjonene så godt du kan - bare husk at du vil fjerne programmet helt fra datamaskinen.

    Hvis avinstallering ikke virker av en eller annen grunn, kan du prøve å avinstallere programvaren for å fjerne programmet. Faktisk, hvis du allerede har en av disse installert, har du kanskje til og med sett en dedikert avinstallasjonsknapp i Kontrollpanel som bruker det tredjepartsprogrammet, for eksempel "Kraftig avinstaller" -knappen når IObit Uninstaller er installert - bruk gjerne den knappen hvis du ser den.

  5. Start datamaskinen på nytt, selv om du ikke er pålagt å gjøre det.

    Etter min mening er dette ikke et valgfritt trinn. Så irriterende som det noen ganger kan være, å ta deg tid til å starte datamaskinen på nytt, vil bidra til at programmet blir fullstendig avinstallert.

  6. Bekreft at programmet du avinstallerte er fullstendig avinstallert. Kontroller at programmet ikke lenger er oppført i Start-menyen, og kontroller også at programoppføringen i Programmer og funksjoner eller Legg til eller fjern programmer er fjernet.

    Hvis du opprettet dine egne snarveier til dette programmet, vil disse snarveiene sannsynligvis fortsatt eksistere, men selvfølgelig vil de ikke fungere. Slett dem gjerne selv.

  7. Installer den mest oppdaterte versjonen av programvaren som er tilgjengelig. Det er best å laste ned den nyeste versjonen av programmet fra programvareutviklerens nettsted, men et annet alternativ er å bare hente filen fra den originale installasjonsplaten eller en tidligere nedlasting.

    Med mindre annet er instruert av programvaredokumentasjonen, skal eventuelle oppdateringer og oppdateringspakker som kan være tilgjengelige installeres i programmet etter omstart etter installasjonen (trinn 8).

  8. Start datamaskinen på nytt.

  9. Test det installerte programmet på nytt.


Legg igjen en kommentar