Slik importerer du en fargepalett til GIMP

Color Scheme Designer er en gratis online applikasjon for å produsere fargevalg med liten innsats. De resulterende fargevalgene kan eksporteres på flere forskjellige måter, inkludert en enkel tekstliste, men hvis du bruker GIMP, kan du eksportere den i et GPL-palettformat.

Det er noen få trinn for å få det eksporterte fargevalget ditt til et fullt GIMP-klart format og deretter importert til GIMP, men de følgende trinnene viser prosessen.


Opprett og eksporter GPL-fargepalett

Før du kan importere en fargepalett til GIMP, trenger du en. Det er mange måter å få en GPL-fargepalett, men det er sannsynligvis det enkleste å bruke en nettbasert generator.

 1. Åpne nettleseren din og gå til Paletton. Paletton er et praktisk nettsted som lar deg lage dine egne fargepaletter ved hjelp av et sett med kraftige verktøy og fargeprøver. Du kan også bruke den til å eksportere til forskjellige formater.

 2. Når du er der, bruker du verktøyene til å lage fargepaletten.

 3. Velg når du er klar Tabeller / Eksport fra nedre høyre hjørne på hovedbordet til Paletton.

 4. Paletton åpner et nytt modalvindu med fargene dine vist i et rutenett. Velg helt til høyre Fargeprøver. Velg deretter som GPL (Gimp).

 5. En ny fane åpnes i nettleseren din med en ren tekstfil. Dette er din GIMP-palett. Fremhev og kopier alt i fanen.

 6. Tilbake på datamaskinen din, opprett en ny tekstfil et sted som er praktisk. Lim inn paletten i den, og lagre filen med .gpl filutvidelse.


Importer paletten i GIMP

Nå som du har generert og satt opp fargepaletten i GIMPs .gpl-format, kan du enkelt importere fargepaletten for å begynne å jobbe med den.

 1. Hvis du ikke allerede har gjort det, åpner du GIMP.

 2. Velg i toppmenyen Windows> Dialogbokser som kan forankres> Paletter for å åpne palettinnstillingene på GIMP.

 3. Høyreklikk nå i paletter dialog, og velg Importer palett ... fra den resulterende menyen.

 4. GIMP åpner et nytt vindu for deg å kontrollere importen din. Plukke ut Palettfil.

 5. Trykk hvor som helst i feltet ved siden av Palettfil for å få opp filleseren. Finn og åpne din .gpl filen.

 6. Filen din lastes nå inn i import vindu. Juster eventuelle andre innstillinger du ønsker, og trykk på import på bunnen.

 7. Du bør nå se den nye paletten din i dialogboksen.


Bruke den nye fargepaletten

Du er klar til å begynne å bruke fargepaletten. GIMP gjør det enkelt å få tilgang til fargene som er lagret i paletter. Dette er hvordan:

 1. Finn og dobbeltklikk paletten din i dialogboksen.

 2. En annen ny dialog vil åpnes ved siden av paletter en. Dette er Palettredaktør. Velg det hvis det ikke automatisk byttes om.

 3. Velg en farge fra paletten, og vend oppmerksomheten mot din Forgrunnsfarge. Den endres automatisk til hvilken farge du velger fra paletten. Bytt forgrunns- og bakgrunnsfarger for å tildele begge fra paletten.

Legg igjen en kommentar