Slik formaterer du en USB-flashstasjon på Mac

I en Windows-dominert verden er periferiutstyr vanligvis ikke designet for å fungere med Mac-maskiner rett ut av esken. Kjøp en ny flash-stasjon, koble den til, og resultatene er uforutsigbare. Det kan fungere bra nok, ikke i det hele tatt, eller til og med vise upålitelig funksjonalitet. Løsningen er å formatere en USB-stasjon på Mac før du begynner å bruke den. Dette fjerner ikke bare data som kan være lagret på stasjonen, men sørger også for at den er konfigurert med et filsystem som din Mac er designet for å bruke.


Hvorfor det er nødvendig å formatere USB-stasjoner for Mac-maskiner

Mac- og Windows-datamaskiner bruker forskjellige filsystemer, hvorav bare noen er krysskompatible. I databehandling er det lett å tenke på et filsystem som systemet som en datamaskin bruker til å lagre, identifisere og hente filer. Uten et filsystem ville en datamaskin ikke kunne lagre nye filer, og lagrede filer ville være umulig å hente.

Når du kjøper en ny USB-flashstasjon, SD-kort, harddisk eller et hvilket som helst lagringsmedium, er det en god sjanse for at den ikke er formatert eller at den ble formatert fra fabrikken for bruk med Windows-datamaskiner. Noen av disse enhetene vil fortsatt fungere med Mac-en din ut av esken, men det er bedre å formatere stasjonen selv til å bruke et Mac-spesifikt filsystem som Mac OS Extended (Journaled) eller et format som fungerer på tvers av plattformer som ExFat.

Før du formaterer USB-stasjonen, må du sørge for å sikkerhetskopiere filer som du allerede har lagret på stasjonen. Formatering vil slette stasjonen fullstendig. Det kan også være lurt å bruke Time Machine til å sikkerhetskopiere datamaskinen din i tilfelle du tar feil og formaterer feil stasjon.


Slik formaterer du en Flash Drive på Mac

Følg disse instruksjonene for å formatere en USB-flashstasjon slik at den fungerer sammen med din Mac:

  1. Koble en USB-stasjon til din Mac.

    Koson Rattanaphan / EyeEm

  2. Det skal vises på skrivebordet ditt (i dette tilfellet er det ikonet som heter BACKUP).

  3. Åpen disk~~POS=TRUNC.

    Du kan få tilgang til Diskverktøy ved å søke med Spotlight, eller navigere til applikasjoner > verktøy > disk~~POS=TRUNC.

  4. Velg stasjonen du vil formatere, og klikk Slett (plassert øverst i midten av vinduet.)

    Forsikre deg om at du velger riktig stasjon i løpet av dette trinnet. Stasjonen du velger blir formatert, så hvis du velger feil stasjon, kan du miste viktige data.

  5. Velg Mac OS Extended (journalført) format. Dette formatet er designet spesielt for Mac-maskiner og fungerer med både nåværende og eldre modeller.

    Hvis du trenger å overføre store filer mellom din Mac og en Windows-datamaskin, velger du exFAT-format. For å overføre mindre filer mellom operativsystemene, bruk MS-DOS (FAT) eller FAT32.

  6. Klikk Slett.

  7. Vent til prosessen er ferdig, og klikk deretter Ferdig.


Slik formaterer du en USB-stasjon på Mac med flere partisjoner

Når du formaterer en USB-stasjon som har flere partisjoner, vil du oppdage at bare en partisjon er formatert. De andre partisjonene vil forbli nøyaktig som de var før, inkludert deres originale filsystem og hvilke filer som er lagret der.

Hvis du vil formatere USB-stasjonen slik at den har en enkelt partisjon som er formatert for bruk med din Mac, følger du disse instruksjonene:

  1. Koble en partisjonert USB-stasjon til din Mac.

  2. Åpen disk~~POS=TRUNC.

  3. Velg partisjonen du vil fjerne, og klikk Partisjon.

  4. Klikk på - symbolet som ligger under sektordiagrammet.

  5. Klikk Påfør.

  6. Klikk Partisjon.

  7. Klikk Ferdig.

  8. Velg den nylig partisjonerte stasjonen, og klikk Slett.

  9. Klikk Slett.

  10. Klikk Ferdig.


Legg igjen en kommentar