Slik får du tilgang til iCloud fra Android-telefonen din

Hva å vite

  • Du kan få tilgang til iCloud-bildene dine på en Android, og du kan logge på iCloud-e-postkontoen din, men du kan ikke overføre filer.
  • Du må logge på iCloud ved hjelp av en mobil nettleser.
  • Du kan også stille inn Gmail slik at det mottar Apple-e-posten din, men synkronisering av kalenderen og kontaktene dine krever en løsning.

Enten du har byttet fra iPhone til Android eller brukt iCloud på en Mac, kan du få tilgang til iCloud på en Android ved hjelp av en mobil nettleser, du vil bare ikke kunne synkronisere filer.


Få tilgang til iCloud-bilder på en Android

Du kan enkelt få tilgang til iCloud-bildene dine på Android ved å logge på kontoen din fra en mobil nettleser. Trykk på Bilder, og du vil se hvert bilde du har lagret i iCloud.

Du kan også opprette iCloud-lenker for å dele bilder og videoer, se album og se kontoinnstillinger.

Et annet alternativ, hvis du fortsatt har din iPhone, er å laste ned Google Photos (det er en iOS-app) og synkronisere alle bildene dine der. Så vil de være på Android automatisk.

Hvis du velger å flytte bildene dine til Google Photos ved hjelp av appen for iOS, må du huske at opplastingen kan ta en stund (avhengig av antall bilder du har, selvfølgelig).


Få tilgang til iCloud e-post

Hvis du har en e-postadresse fra Apple, for eksempel @mac, @me eller @icloud, kan du få tilgang til meldingene dine i iCloud-innboksen. På en Android-smarttelefon kan du konfigurere dette ved hjelp av Gmail-appen. 

  1. Åpne Gmail og trykk på menyknappen øverst til venstre.

  2. Pek innstillinger.

  3. Pek Legg til konto > Annen.

  4. Skriv inn iCloud-e-postadressen din og trykk på neste.

  5. Skriv deretter inn passordet ditt og trykk på neste.

  6. Gmail fullfører deretter prosessen, og deretter kan du få tilgang til iCloud-innboksen din.


Få tilgang til iCloud-kalendere og kontakter på en Android

Dessverre er det ingen enkel måte å få tilgang til iCloud-kalenderen eller kontaktene dine på en Android. Du trenger en iPhone eller iPad og datamaskin for å overføre dataene.

  1. Gå til din iPhone eller iPad innstillinger.

  2. Pek navnet ditt.

  3. Pek iCloud.

  4. Slå på kontakter og Kalendere.

    Du må kanskje logge på iCloud-kontoen din først hvis du ikke allerede er det.

  5. Åpne en nettleser på datamaskinen din, gå til www.icloud.com og logg inn på kontoen din.

  6. Klikk på Kalender ikonet.

  7. I venstre rute klikker du på Del kalender-knappen ved siden av kalenderen du vil eksportere. I popup-vinduet velger du Offentlig kalender. Klikk Kopier kobling, deretter OK.

  8. Åpne en ny nettleserfane eller et nytt vindu og lim inn den kopierte URL-en.

  9. Endre webcal i begynnelsen av URL til http og trykk Enter. Å gjøre dette åpner en dialogboksen Lagre fil. Lagre filen i en mappe du ønsker. Du kan gi nytt navn til den så lenge du ikke redigerer .ics-utvidelsen.

  10. Åpne og logg inn på Google Kalender i nettleseren din.

  11. Klikk på menypilen til høyre for Andre kalendere i venstre rute i Google Kalender-grensesnittet. Klikk Importer kalender.

  12. Velg den eksporterte kalenderfilen du lastet ned fra iCloud. Du kan også velge destinasjonen Google-kalenderen (hvis du har flere enn en) i samme dialog.

  13. Klikk på import knappen for å laste opp filen.

  14. Når importen er ferdig, bør du kunne se de importerte oppføringene i Google Kalender-nettgrensesnittet og på Android-enheten din.

Du kan følge en lignende prosess for å overføre kontaktene dine fra en iPhone til en Android-smarttelefon.


Legg igjen en kommentar