Slik laster du ned og installerer DirectX (12, 11, 10, 9)

Alle moderne Windows-operativsystemer inkluderer DirectX som standard, så du trenger sannsynligvis aldri å installere DirectX manuelt.

Imidlertid har Microsoft vært kjent for å gi ut oppdaterte versjoner av DirectX, og installering av de siste oppdateringene kan være løsningen på et DirectX-problem du har - for eksempel dsetup.dll-feil - eller kan gi ytelsesøkning i spill og grafikkprogrammer.

1: 36

Følg trinnene nedenfor for å oppdatere DirectX i hvilken som helst versjon av Windows. Installasjon av DirectX tar mindre enn 15 minutter.

Avhengig av hvilken versjon av Windows du bruker, trenger du kanskje ikke en ny versjon av DirectX. Se delen under disse trinnene for å bekrefte at DirectX fungerer for datamaskinen din. Hvis du ikke er sikker på hvilken DirectX-versjon datamaskinen din har installert akkurat nå, er det instruksjoner for å gjøre det helt nederst på denne siden.

Disse trinnene fungerer på Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.


Hvordan laste ned og installere DirectX

  1. Besøk DirectX-nedlastingssiden på Microsofts nettsted.

  2. Velg den røde Last ned -knappen for å lagre installasjonsfilen på datamaskinen.

  3. Åpne dxwebsetup.exe fil og fullfør DirectX-installasjonen ved å følge instruksjonene fra Microsofts nettsted eller fra DirectX-installasjonsprogrammet. Det tar mindre enn et minutt å installere.

    Les nøye gjennom oppsettprosedyren. Du kan bli bedt om å installere noe annet som Bing Bar. Bare fjern merket for hva du ikke er interessert i for å unngå å installere det.

    Uansett hvilken DirectX-fil som mangler, blir den erstattet etter behov. Se neste avsnitt nedenfor for mer informasjon om DirectX i spesifikke versjoner av Windows.

  4. Start datamaskinen på nytt, selv om du ikke blir bedt om å gjøre det.

  5. Etter at du har startet datamaskinen på nytt, kan du teste om oppdatering til den siste versjonen av DirectX løste problemet du hadde.

     Web / Maddy Price


DirectX Windows-versjoner

Alle versjoner av Windows støtter ikke alle versjoner av DirectX. Her er mer om hvordan hver versjon av DirectX fungerer på tvers av Windows-familien.

DirectX 12 er inkludert i Windows 10 og støttes bare i den versjonen av Windows. Oppdateringer til DirectX 12-relaterte filer er bare tilgjengelige via Windows Update. Ingen frittstående versjon av DirectX 12 er tilgjengelig.

DirectX 11.4 & 11.3 støttes bare i Windows 10. Som med DirectX 12.0, leveres oppdateringer bare via Windows Update.

DirectX 11.2 støttes bare i Windows 10 og Windows 8 (8.1+). Eventuelle oppdateringer av DirectX 11.2-relaterte filer blir gjort tilgjengelige i Windows Update i de versjonene av Windows. Det er ingen frittstående nedlasting tilgjengelig for DirectX 11.2.

DirectX 11.1 støttes i Windows 10 og Windows 8. Windows 7 (SP1) støttes også, men bare etter installasjon av Platform Update for Windows 7.

DirectX 11.0 støttes i Windows 10, Windows 8 og Windows 7. Støtte for Windows Vista er tilgjengelig, men bare etter en plattformoppdatering. Få 32-bitersversjonen her eller 64-biters her.

DirectX 10 støttes i Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista.

DirectX 9 støttes i Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP. Hvis du har et program som krever en DirectX 9-fil i Windows 10 eller Windows 8, er installering av den nedlastbare versjonen (prosessen ovenfor) måten å løse dette problemet på - det vil ikke "nedgradere" DirectX 10/11/12 installasjonen din ! Dette er også den siste versjonen av DirectX som er kompatibel med Windows XP.


Hvordan finne det nåværende DirectX-versjonsnummeret

Du kan sjekke hvilken versjon av DirectX som er installert på datamaskinen din via DirectX Diagnostic Tool.

  1. Utfør dxdiag kommando fra et kommandolinjegrensesnitt, for eksempel dialogboksen Kjør (WIN + R) eller ledetekst.

  2. Hvis du ser en melding som spør om å sjekke etter digitalt signerte drivere, trykker du på Ja or Nei; det har ikke noe å si for hva vi ser etter her.

  3. Åpne system fanen.

  4. Se etter DirectX versjon oppføringen nederst på listen for å se DirectX-versjonsnummeret.

Legg igjen en kommentar