Hvordan skrive Umlaut Marks på Mac og PC

Hva å vite

  • Windows-brukere trykker Vinn + R> charmas. Dobbeltklikk på tegnet, velg Kopier, deretter Ctrl + V å lime inn.
  • Mac-brukere trykker og holder nede Alternativ tasten mens du skriver bokstaven eller bruker Karaktervisning program.

Denne artikkelen forklarer hvordan du lager en umlaut på en Windows-PC, en Mac og i HTML.


Hva er en umlaut?

Det umlaut diakritiske merket, også kalt en diaeresis eller trema, er dannet av to små prikker over et brev, i de fleste tilfeller en vokal. Når det gjelder små bokstaver i, disse to prikkene erstatter den ene prikken. De umlaut-diakritiske merkene finnes på store og små vokaler: Ä, ä, Ë, ë, Ï, ï, Ö, ö, Ü, ü, Ÿ og ÿ.

En umlaut brukes på mange språk, inkludert tysk, og noen få av disse språkene har lånord på engelsk, som er ord engelsk lånt fra det andre språket (for eksempel det franske ordet, naivt).

Umlaut diacritic overføres til engelsk når den brukes i utenlandsk merkevare, for eksempel i reklame, eller til andre spesialeffekter. Det populære iskremselskapet Häagen-Daz er et eksempel på slik bruk.


Ulike slag for forskjellige plattformer

Flere hurtigtaster gjengir en umlaut fra tastaturet, avhengig av plattform. 

Windows

På Windows-PCer, aktiver Num Lock. Trykk og hold inne andre tasten mens du skriver riktig tallkode på det numeriske tastaturet for å lage tegn med umlautmerker.

Hvis du ikke har et numerisk tastatur på høyre side av tastaturet, fungerer ikke disse numeriske kodene. Tallraden øverst på tastaturet, over alfabetet, fungerer ikke for numeriske koder.

Dette er de numeriske kodene for store bokstaver med en umlaut:

  • Ä: Alt + 0196
  • Ë: Alt + 0203
  • Ï: Alt + 0207
  • Ö: Alt + 0214
  • Ü: Alt + 0220
  • Ÿ: Alt + 0159

Dette er de numeriske kodene for små bokstaver med en umlaut:

  • en: Alt + 0228
  • ë: Alt + 0235
  • ï: Alt + 0239
  • ö: Alt + 0246
  • ü: Alt + 0252
  • ÿ: Alt + 0255

Hvis du ikke har et numerisk tastatur på høyre side av tastaturet eller Num Lock nøkkelen ikke er til stede på tastaturet, kopier og lim inn tegn med tegn med tegn fra kartet. I Windows åpner du tegnkartet fra Kjør dialogboks.

  1. Press Win + R å åpne Kjør dialogboksen, og skriv deretter inn charmap.

  2. Dobbeltklikk eller dobbeltklikk på tegnet du vil kopiere, slik at det vises i Tegn å kopiere tekstboks.

  3. Plukke ut Kopier for å kopiere tegnet, hvorpå du kan lime det inn hvor som helst med Ctrl + V hurtigtast.

Windows-tegnet kart er også en fin måte å lære hvilke hurtigtaster som produserer forskjellige tegn. Velg et tegn i tegnkartet for å vise taste~~POS=TRUNC informasjon nederst i vinduet, som beskriver hvilke nøkler som gjør tegnet.

poppy

Trykk og hold nede på en Mac Alternativ tasten mens du skriver bokstaven for å lage tegn med umlaut. En liten meny vises med forskjellige diakritiske merkevalg.

Character Viewer-programmet i macOS er en annen måte å få tilgang til disse spesialtegnene. Du kan komme dit fra de fleste tekstbokser i de fleste programmer, gjennom Rediger > Emoji & Symboler menyen.

En annen måte å få tilgang til disse tegnene på en Mac er å bruke PopChar X-programmet, som er som en Mac-versjon av Windows Character Map-verktøyet.

Mobile enheter

På en iOS- eller Android-enhet, få tilgang til umlautmerker ved å trykke og holde inne en bestemt nøkkel. Trykk for eksempel på og hold nede store eller små bokstaver O skyve fingeren over til ö or Ö å bruke den i tekster, e-post og andre dokumenter.


HTML

Dataprogrammerere bruker HTML som det grunnleggende dataspråket for å bygge websider. HTML brukes til å lage nesten alle sider på nettet. Den beskriver og definerer innholdet på en webside.

Gjengi HTML med en umlaut i HTML ved å skrive & (ampersand-symbolet), etterfulgt av bokstaven (som A), brevene UML, og deretter et semikolon (;). Denne strengen må ikke inneholde mellomrom mellom tegnene.

Her er noen eksempler:

  • ë: ë
  • Ü: Ü
  • ÿ: ÿ

I HTML kan tegnene med en umlaut virke mindre enn den omkringliggende teksten. For å få teksten til å flyte bedre, forstørre skriften for disse tegnene.

#goog-gt-tt {display:none !important;}.goog-te-banner-frame {display:none !important;}.goog-te-menu-value:hover {text-decoration:none !important;}body {top:0 !important;}#gtranslate_element {display:none!important;}

var gt_not_translated_list = ["ï:","Ä:","Ö:","Ÿ:","Ü:","ë:","Ë:","ÿ:","ü:","Ï:","ö:"];
document.cookie = "googtrans=/auto/no; domain=.balogs.xyz";
document.cookie = "googtrans=/auto/no";
function GTranslateElementInit() {new google.translate.TranslateElement({pageLanguage: 'auto',layout: google.translate.TranslateElement.InlineLayout.SIMPLE,autoDisplay: false,multilanguagePage: true}, 'gtranslate_element');}


Legg igjen en kommentar