Mesh Network vs Range Extender: Hva er best?

Noen rutere og hjem er bare ikke bygget for å gi Wi-Fi i hele bygningen. Det er to måter å løse dette problemet på, men å velge riktig metode avhenger ikke bare av kostnadene ved kjøpet, men også størrelsen på bygningen og om du allerede har en anstendig ruter.

Hvis det allerede er et nettverk på plass, dupliserer enheter som kalles repeatere signalet, og utvider det utover baseruterens operasjonsområde.

Det andre alternativet er å installere et mesh-nettverk, som gir separate rutelignende enheter i forskjellige rom for å betjene Wi-Fi over hele huset.


Repeater vs Mesh Network

NETGEAR AC750 Wi-Fi Range Extender & Linksys Velop Tri-band Whole Home Wi-Fi Mesh System. NETGEAR & Linksys

En trådløs rekkeviddeutvidere kan betraktes som en oppgradering på stedet, siden alt du trenger å gjøre er å feste utvideren til det eksisterende nettverket for å utvide Wi-Fi-signalet og utvide rekkevidden.

Denne tilnærmingen er flott hvis huset ditt ikke er veldig stort, og det er billig sammenlignet med trådløse Wi-Fi-systemer. I tillegg kan du fortsatt bruke den eksisterende ruteren.

Imidlertid er det noen ulemper med Wi-Fi-repeatere. De er ikke veldig enkle å konfigurere, og de er kanskje ikke så sømløse i hele huset

Et nettverk inkluderer separate nav plassert rundt i huset som kommuniserer med hverandre for å gi Wi-Fi innenfor rekkevidden til hvert av hubene. Mesh-enheter er nyttige fordi det vanligvis er noen få som kjøpes på en gang, og så lenge navene er nær nok til hverandre for å kommunisere, kan hver av dem gi et fullstendig Wi-Fi-signal i hvert rom de er plassert.

De er perfekte for større hjem, enkle å sette opp og tilbyr enkel sentraladministrasjon. Hver hub fungerer mer som en egen router i stedet for å gjenta signalet.

Imidlertid har mesh-nettverk en tendens til å være mye dyrere enn repeatere, og de krever flere enheter rundt huset.


Bestem hvor Wi-Fi-signalet faller

Å måle størrelsen på bygningen er et viktig skritt for å bestemme hvilken enhet du skal kjøpe. Hvis du ikke kan få pålitelig Wi-Fi et sted i huset ditt, og det ikke er mulig å flytte ruteren, må du først bestemme hvor i huset signalet alltid vil falle eller ikke er så sterkt som du vil.

Hvorfor fortsetter min Wi-Fi-forbindelse?

Hvis det eneste problemet ditt er at du får Wi-Fi noen ganger, men det faller ofte, er det sannsynligvis alt du trenger å plassere en repeater mellom det rommet og ruteren for å gi signalet et lite trykk. I dette tilfellet er det ingen overbevisende grunn til å oppgradere hele Wi-Fi-nettverket med nye mesh-enheter.

Men hvis du oppdager at signalet er svakt i nærheten av ruteren og det fortsatt er mye hus igjen som trenger Wi-Fi, er sjansen liten at en repeater plassert der kan videresende signalet til resten av hjemmet med mindre huset ditt er er ganske liten.

For eksempel, hvis hjemmet ditt har tre etasjer og flere soverom, og ruteren i underetasjen ikke er i stand til å trenge gjennom veggene og andre hindringer i hele hjemmet, kan det være lettere å oppgradere nettverket med et maskesystem slik at et rom på alle etasjer kan ha sitt eget Wi-Fi "hub".


Hvilken er enklere å administrere og bruke?

Wi-Fi-nettverk er enklere å sette opp, siden de fleste har en mobilapp som gir en rask og enkel måte å få alle hubene til å fungere sammen. Navene er allerede programmert til å fungere med hverandre, så det er vanligvis så enkelt som å slå dem på og sette opp nettverksinnstillinger som et passord. Installasjonen tar vanligvis mindre enn 15 minutter

Etter at de alle er klare til å gå, kan du bevege deg gjennom huset og automatisk koble til det som gir det beste signalet, siden det bare er ett nettverk som brukes samtidig av alle hubene.

Siden de fleste nettverk bruker sentralisert styring som dette, gjør de det også enkelt å opprette gjestenettverk, blokkere enheter fra å koble seg til internett, kjøre hastighetstester på internett og relaterte oppgaver.

Rekkevidere er derimot ofte forvirrende å sette opp. Siden de kan jobbe med rutere fra en annen produsent (dvs. du kan bruke en Linksys-utvidere med en TP-Link-ruter), må du konfigurere utvideren manuelt for å koble til hovedruteren. Denne prosessen er vanligvis mye mer tidkrevende og komplisert sammenlignet med et nettverksoppsett.

Siden repeatere får deg til å bygge et nytt nettverk fra utvideren, kan det hende du må bytte til utvidelsesnettverket manuelt når du er innen rekkevidde, noe som ikke alltid er noe du vil gjøre når du bare går gjennom huset ditt. . Denne typen konfigurasjon vil imidlertid være helt greit for immobile enheter som en trådløs stasjonær datamaskin.


Vurder kostnaden

Det er en stor forskjell i pris mellom en trådløs forlenger og et trådløst nettverk. Kort sagt, hvis du ikke er villig til å bruke veldig mye penger på å utvide Wi-Fi-nettverket ditt, kan det hende du sitter fast med å kjøpe en repeater.

En god Wi-Fi-utvider kan koste bare $ 50 USD mens et trådløst Wi-Fi-system kan gi deg tilbake så mye som $ 300.

Siden en repeater er avhengig av et eksisterende nettverk som du allerede må gjenta signalet, er det det eneste du trenger å kjøpe, mens et nettverk er hele sitt eget system, og erstatter det eksisterende nettverket. Du kan imidlertid være i stand til å kjøpe et nettverk med bare to separate nav for å redusere prisen.


Viktige ting å huske

Alt i betraktning, bortsett fra kostnadene, er et nettverk ofte den beste måten å gå, siden det nesten er garantert at et kvalitetssystem kan gi Wi-Fi til nesten alle størrelser hjemme. Imidlertid er det også enkelt for et maskesystem å være mer enn du trenger i et mindre hjem.

Du trenger kanskje ikke å kjøpe en repeater eller et maskesystem hvis du klarer å bare flytte ruteren til et bedre sted. For eksempel, hvis ruteren din er skjult under et skrivebord i kjelleren din, er sjansen liten for at den kan nå ut til garasjen din; det kan være nok å flytte den til hovedetasjen, eller i det minste vekk fra skrivebordshindringen.

Hvis det ikke fungerer, kan det være billigere å oppgradere til en langdistanse ruter eller bytte ut ruterenes antenner.

En annen ulempe med nettverksnettverk er at du har flere enheter plassert i hele huset ditt. Med et repeateroppsett er alt du trenger ruteren, som du allerede har, og repeateren. Mesh-oppsett kan ha tre eller flere nav, noe som kan være mye teknologi å sitte rundt forskjellige steder. Når det er sagt, er nettverkshubber ofte mye mer attraktive og har sjelden eller noen gang synlige antenner.


Legg igjen en kommentar