Excel Format Maler: Kopier formatering mellom celler

Med Format Painter-funksjonen i Microsoft Excel og Google Sheets kan du raskt og enkelt kopiere formatering fra en celle, eller en gruppe celler, til et annet område i et regneark.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Excel for Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel Online, Excel for Mac og Google Sheets.

nigelcarse / Getty Images 


Microsoft Excel og Google Sheets Format Painter

I Excel og Sheets er Format maler funksjonen er spesielt nyttig når du vil bruke formatering i et regneark på områder som inneholder nye data. Når du bruker Format maler i stedet for å lage formateringen på nytt, vil formateringen være ensartet i regnearkene dine.

I Excel gjør formatkopieringsalternativene det mulig å kopiere kildeformateringen en eller flere ganger til en eller flere steder. Disse plasseringene kan være på samme regneark, på et annet regneark i samme arbeidsbok eller i en annen arbeidsbok.


Flere kopier med formatmaler

Åpne en tom arbeidsbok i Excel, skriv inn dataene som vises i bildet ovenfor, og følg disse trinnene for å bruke formateringen av dataene i kolonne B til dataene i kolonnene C og D: 

  1. Bruk formateringsalternativene du vil bruke på kildecellene.

  2. Fremhev celler B4 til B8.

  3. Gå til Hjem.

  4. Plukke ut Format maler.

  5. Hold musepekeren over en celle for å vise en pensel med en peker. Dette indikerer at Format Painter er aktivert.

  6. Fremhev celler C4 til D8.

  7. Formateringsalternativene kopieres til den nye plasseringen, og Format maler er slått av.


Dobbeltklikk på Format Painter for Multiple Copy

Et ekstra alternativ (bare tilgjengelig i Excel) er å dobbeltklikke på Format Painter. Dette holder Formatmaler slått på etter å ha valgt en eller flere destinasjonsceller. Dette alternativet gjør det enkelt å kopiere formatering til flere ikke-tilstøtende celler, enten på samme regneark eller på forskjellige regneark eller arbeidsbøker.

For å kopiere formatering til ikke-tilstøtende grupper av celler i Google Sheets, gjenta trinnene ovenfor for å kopiere formatering til et andre regnearkområde. 


Slå av Formatmaler i Excel

Det er to metoder for å slå av Format Painter når den er i flere kopimodus i Excel:

  • Press ESC.
  • Plukke ut Format maler.

Tastatursnarvei for Excels Format Painter

En enkel snarvei med to nøkler eksisterer ikke for Excel Painter. Følgende tastekombinasjoner kan imidlertid brukes til å etterligne Format Painter. Disse tastene bruker limalternativene som finnes i dialogboksen Lim inn spesial.

  1. Press Ctrl+C for å kopiere innholdet i kildecellene, inkludert data og anvendt formatering. Kildecellene er omgitt av en stiplet linje.

  2. Fremhev destinasjonscellen eller tilstøtende celler.

  3. Press Ctr+andre+V å åpne lim inn alternativer.

  4. Press T+Enter (eller velg Formater etter Pasta) for å lime inn den anvendte formateringen i målcellene.

Så lenge den stiplede linjen vises rundt kildecellene, kan celleformateringen limes inn flere ganger. For å lime inn formateringen flere ganger, gjenta trinn 2 til 4 ovenfor.

Lag en makro

Hvis du ofte bruker Format Painter, er det enkelt å lage en makro på en enkel måte å bruke den på tastaturet. Åpne makroopptakeren, bruk hurtigtastene, og tilordne en hurtigtastkombinasjon som aktiverer makroen.

Google Sheets Paint Format

Google-arkene Malingsformat alternativet kopierer kildeformateringen til bare én destinasjon om gangen. I Google Sheets kan kildeformateringen kopieres til områder i samme regneark eller til forskjellige regneark i samme fil. Det kan ikke kopiere formateringen mellom filer.

Åpne en tom ark-arbeidsbok, kopier dataene fra det opprinnelige regnearket ovenfor, og følg disse trinnene for å kopiere formateringen fra celler B4: B8 til celler C4: D8:

  1. Bruk formateringsalternativene til kildecellene.

  2. Fremhev celler B4 til B8.

  3. Plukke ut Malingsformat (det ser ut som en malervals).

  4. Fremhev destinasjonscellene C4 til D8.

  5. Formateringen som brukes på cellene i kolonne B kopieres til cellene i kolonne C og D. Deretter Malingsformat er slått av.

Flere kopier med malingsformat

Malingsformat i Google Sheets er begrenset til å kopiere formatering til bare én destinasjon om gangen

For å kopiere formatering til ikke-tilstøtende grupper av celler i Google Sheets, gjenta trinnene ovenfor for å kopiere formatering til et andre regnearkområde. 


Legg igjen en kommentar