Kan du kjøre iPhone-apper på Android og Windows?

Mens mange apper som kjører på iOS (operativsystemet for Apples mobile enheter som iPhone), har noen også Android-versjoner, og til og med macOS og Windows-versjoner. Dette gjelder spesielt apper fra de største selskapene, som Facebook og Google, og noen av de mest populære spillene. Noen apper er imidlertid eksklusive for iPhone. Men er det en måte å kjøre iPhone-apper på Android- eller Windows-enheter?

Generelt sett er svaret nei: Du kan ikke kjøre iPhone-apper på andre plattformer. Å bruke iPhone-apper på andre enheter er veldig, veldig vanskelig, men det er noen (veldig begrensede) alternativer for folk som virkelig er engasjerte.


Programvarekompatibilitet og plattformer

Peter Macdiarmid / Staff / Getty Images

Å kjøre apper designet for ett operativsystem på et annet operativsystem er en alvorlig utfordring. Det er fordi en app designet for å brukes på iPhone, for eksempel, krever at alle slags iPhone-spesifikke elementer skal fungere riktig (det samme gjelder Android og andre operativsystemer). Det er lettest å tenke på at disse elementene faller inn i tre brede kategorier:

  • Maskinvarearkitektur: Når programvareutviklere lager appene sine, er appene designet for å fungere på spesifikk smarttelefonmaskinvare. For eksempel kan appen være designet for å fungere på en bestemt type prosessor, og uten den prosessoren vil ikke appen kjøre.
  • Maskinvarefunksjoner: Noen apper bruker maskinvarefunksjoner som bare tilbys av enhetene de kjører på. Tenk på iPhones Touch ID-fingeravtrykkskanner eller M11 bevegelsessamarbeidbrikke. Hvis en app krever at du logger på med fingeravtrykk, men det ikke er noen skanner på telefonen, fungerer ikke appen.
  • Programvarefunksjoner: Dette er programvareversjonen av maskinvarekravet fra siste punkt. Hvis en app prøver å bruke en bestemt programvarefunksjon - for eksempel varslingssenter-widgets eller iCloud - og finner ut at den funksjonen ikke er der, vil den ikke kunne fungere.

De fleste utviklere kommer rundt dette ved å lage separate iPhone- og Android-kompatible versjoner av appene sine, men det er ikke den eneste løsningen. Det er en lang tradisjon innen databehandling av emulering, og skaper en virtuell versjon av en type enhet som kan kjøres på en annen type enhet.

Mac-maskiner har en rekke gode alternativer for å kjøre Windows. Apples Bootcamp hjelper deg med å bokstavelig talt installere Windows på en Apple-maskin, mens tredjeparts Parallels-programvaren skaper et spesielt miljø i macOS som kan kjøre en fungerende versjon av Windows. Denne emuleringen kjører saktere enn en datamaskin som kjører Windows innfødt, men den gir kompatibilitet når du trenger det.


Kan du kjøre iPhone-apper på Android?

Forskjellene mellom de to ledende smarttelefonplattformene - iOS og Android - strekker seg langt utover selskapene som lager telefonene og menneskene som kjøper dem. Fra et teknologisk perspektiv er de veldig forskjellige. Som et resultat er det ikke mange måter å kjøre iPhone-apper på Android på, men det er ett alternativ.

Et team av studentprogrammerere ved Columbia University har utviklet et verktøy som heter Cycada som lar iOS-apper jobbe på Android. Ulempen? Det er ikke offentlig tilgjengelig.

Tidligere har det vært noen andre iOS-emulatorer for Android, inkludert iEmu. Selv om de kanskje har fungert samtidig, fungerer ikke disse programmene med nyere versjoner av Android eller iOS.

Et annet alternativ er en betalt tjeneste kalt Appetize.io, som lar deg kjøre en emulert versjon av iOS i nettleseren din. Du kan laste opp iOS-apper til tjenesten og teste dem der. Dette er ikke det samme som å installere en Apple-app på Android. Det er mer som å koble til en annen datamaskin som kjører iOS og deretter streame resultatene til enheten din.

Lurer du på om du kan bruke iPhone-funksjoner som Siri på andre enheter enn iPhone og iPad? Ta en titt på Hvordan få Siri til Android- eller Windows-telefoner.


Kan du kjøre iPhone-apper på Windows?

Windows-brukere kan ha et alternativ som Android-brukere ikke har: Det er en iOS-simulator for Windows 7 og oppover kalt iPadian. Det er en rekke begrensninger for verktøyet - du vil ikke kunne få tilgang til App Store ved hjelp av det; iPhone-apper må gjøres kompatible med det, og veldig få er det - men det vil i det minste få noen apper som kjører på PCen din.

Det har vært mange rapporter om at iPadian har installert skadelig programvare eller spam og annonseprogrammer på brukernes datamaskiner, så du vil sannsynligvis unngå å installere dette.

En nylig kunngjøring fra Microsoft har lagt til en rynke på ideen om å kjøre iPhone-apper på Windows. I Windows 10 har Microsoft laget verktøy som lar iPhone-apputviklere bringe appene sine til Windows med relativt få endringer i koden. Tidligere kan det ha betydd å gjenoppbygge praktisk talt helt fra bunnen av å lage en Windows-versjon av en iPhone-app; denne tilnærmingen reduserer antall ekstra arbeid som utviklere trenger å gjøre.

Dette er ikke det samme som å ta en app lastet ned fra App Store og kunne kjøre den på Windows, men det betyr at det er sannsynlig at flere iPhone-apper kan ha Windows-versjoner i fremtiden.


Kjører Android-apper på Windows

IPhone-til-Android-banen er ganske vanskelig, men hvis du har en Android-app du vil bruke på Windows, har du flere alternativer. Selv om disse programmene sannsynligvis også har noen kompatibilitets- og ytelsesproblemer, kan de hjelpe hvis du virkelig er opptatt av å kjøre Android-apper på Windows:

  • BlueStacks AppPlayer
  • YouWave

Apple-apper på Android

Det er ingen sikker måte å kjøre en app designet for Apple-enheter som iPhone på Android. Imidlertid lager Apple apper som også er tilgjengelige på Android, spesielt Apple Music, og de kan lastes ned fra Google Play-butikken.

For mer om bruk av viktige Apple-apper og funksjoner med Android, sjekk ut Har du Android? Her er iTunes-funksjonene som fungerer for deg.


Bunnlinjen

Det er tydeligvis ikke mange gode alternativer for å kjøre iPhone-apper på andre enheter. Foreløpig er det mer fornuftig å enten bare bruke apper som også har Android- eller Windows-versjoner, eller å vente på at de skal utvikles. Det er usannsynlig at vi noen gang vil se noen virkelig gode verktøy for å kjøre appene til iPhone på andre enheter.

I stedet for å håpe på en emulator, er det mer sannsynlig at ettersom verktøyene for å utvikle en app og distribuere den på flere plattformer blir kraftigere og mer effektive, vil det bli stadig vanligere at store apper blir utgitt for alle plattformer.

Legg igjen en kommentar