Kan du ikke logge på Mac-en? Opprett en ny administratorkonto

Å opprette en ekstra administratorbrukerkonto kan være gunstig i situasjoner der du er låst utenfor Mac-en din - kanskje fordi den er frossen, og du allerede har prøvd å tilbakestille PRAM eller SMC. I slike tilfeller kan det hende du ser en melding som sier: "Kan ikke logge på brukerkontoen på dette tidspunktet."

En ekstra administratorbrukerkonto er nyttig fordi den ikke har endret preferansefilene. Den inneholder heller ingen data utover det macOS legger til når kontoen er opprettet. Når du har administrativ tilgang til Mac-en din, kan du tilbakestille det glemte passordet og deretter logge ut og logge på igjen med din vanlige konto.

Disse instruksjonene gjelder for moderne macOS (eller Mac OS X) -systemer.

Web / Theresa Chiechi

Du kan være låst utenfor Macen din enten fordi du har glemt passordet for brukerkontoen din, eller Macen opptrer. I disse tilfellene må du tvinge Macen til å opprette en ny administratorkonto med ny bruker-ID og passord.

Denne metoden for å få tilgang til en Mac har et par ulemper. Det fungerer ikke hvis du krypterte Mac-stasjonen ved hjelp av FileVault, eller hvis du konfigurerte et fastvarepassord som du glemte passordet for.

Hvis du er klar, kan du opprette en annen administratorkonto ved å utføre følgende trinn.


Hvordan lage en administratorkonto i modus for enbruker

Start med å slå av Mac-en. Hvis du ikke klarer å slå den av normalt, holder du inne strømbryteren.

Når Macen slås av, start den på nytt i et spesielt oppstartsmiljø kalt Single User-modus. Denne modusen starter en Mac i et terminallignende grensesnitt der du kan kjøre kommandoer fra en melding.

Du kan bruke enkeltbrukermodus for mange forskjellige feilsøkingsprosesser, inkludert reparasjon av en oppstartsstasjon som ikke starter opp.

  1. For å starte opp til enkeltbrukermodus, trykk og hold nede Kommando + R mens du starter Mac-en.

  2. Mac-en viser rulle tekstlinjer når den starter opp. Når rullingen stopper, ser du følgende ledetekst:

    : / root #

  3. På dette tidspunktet kjører Mac, men oppstartsstasjonen er ikke montert. Monter oppstartsstasjonen for å få tilgang til filene på den. Ved ledeteksten, skriv inn / Sbin / mount -uw /, Og trykk deretter Enter or Tilbake på tastaturet.

  4. Når oppstartsstasjonen er montert, kan du få tilgang til filene og mappene fra ledeteksten.

  5. Tving macOS til å tenke at når du starter Mac-en på nytt, er det første gang du starter opp den nåværende installerte versjonen av macOS. Dette får Macen til å oppføre seg slik den gjorde første gang du slo den på, da den guidet deg gjennom prosessen med å opprette en administratorbrukerkonto.

    Denne prosessen fjerner eller endrer ikke ditt eksisterende system eller brukerdata. Det lar deg opprette en ny admin-brukerkonto.

    For å starte Macen på nytt i denne spesielle modusen, fjern filen som forteller operativsystemet om engangsoppsettprosessen er utført. Ved ledeteksten, skriv inn rm /var/db/.applesetupdone, Og trykk deretter Enter or Tilbake.

  6. Med applesetupdone fil fjernet, neste gang du starter Mac-en på nytt, blir du guidet gjennom prosessen med å opprette den nødvendige administratorkontoen. Gå til ledeteksten omstart, Og trykk deretter Enter or Tilbake.

  7. Macen starter på nytt og viser Velkommen til Mac skjerm. Følg trinn-for-trinn-veiledningen for å opprette en ny admin-brukerkonto. Når du er ferdig med å opprette kontoen, logger Mac-en deg inn med den nye kontoen. Du kan deretter fortsette med de feilsøkingstrinnene du trenger å utføre.

Du finner flere tips som kan hjelpe deg med alle problemene du har i kategorien Feilsøkingstips for Mac.


Legg igjen en kommentar