Hvordan bruke en CD for å gjenopprette fastvare fra Mac

Gjenopprettingsprosessen for CD-firmware gjelder visse eldre Intel-baserte Mac-maskiner utstyrt med innebygde CD / DVD-stasjoner.

Restaurering av fastvare fra Mac er prosessen med å tilbakestille Mac-ens interne fastvare til kjent tilstand. Dette er en grunnleggende metode for å fikse en oppdatering som har problemer, blir ødelagt eller ikke fullfører.

Apple leverer oppdateringer fra tid til annen, og selv om få mennesker har problemer med å installere dem, oppstår det noen ganger problemer. De vanligste problemene er å støte på strømbrudd under installasjonsprosessen eller å slå av Mac-en din under installasjonen.

Mange Intel Mac-maskiner som inkluderer en innebygd CD / DVD-stasjon, kan gjenopprette korrupt firmware til kjent tilstand ved å bruke en firmware-gjenopprettings-CD som er tilgjengelig fra Apple. Apple leverer fastvaren som en nedlasting. Du leverer CD-en.


Få Mac-modellidentifikatoren din

Det er seks forskjellige firmware-gjenopprettingsfiler som dekker forskjellige Mac-modeller. Før du kan bruke den nedlastbare filen, må du kopiere den til en CD eller DVD. Deretter, hvis noe går galt under en oppdatering, starter du Mac-en på nytt fra Firmware Restoration CD, og ​​Mac-en erstatter den korrupte firmware med den kjente versjonen.

For å matche Macen din med riktig fil, må du vite Mac-modellens identifikator, som du finner ved å utføre følgende trinn.

  1. Velg Apple-menyen Om denne maskinen.
  2. Klikk på Mer informasjon knapp.
  3. Hvis du bruker OS X Lion eller nyere, klikker du på Systemrapport -knappen for å åpne vinduet Systeminformasjon. Hvis du bruker en tidligere versjon av OS X, er den allerede åpen på dette tidspunktet.
  4. I venstre rute velger du maskinvare.
  5. Finn Modellidentifikator nær toppen av høyre rute under Maskinvareoversikt.
  6. Skriv ned modellidentifikatoren og bruk den til å finne riktig firmware-gjenopprettingsfil for din Mac.

Hvilken Mac-firmware-gjenopprettingsfil skal du laste ned?

Avhengig av modellidentifikatoren du har spilt inn, velg riktig nedlasting av fastvare:

  • Gjenoppretting av fastvare 1.9: Brukes med modellidentifikator MacPro5,1
  • Gjenoppretting av fastvare 1.8: Brukes med modellidentifikator MacPro4,1, Xserve3,1
  • Gjenoppretting av fastvare 1.7: Brukes med modellidentifikatorer iMac4,1, iMac4,2, MacMini1,1, MacBook1,1: MacBookPro1,1, MacBookPro1,2, MacBookPro3,1
  • Gjenoppretting av fastvare 1.6: Brukes med modellidentifikatorer Xserve2,1, MacBook3,1, iMac7,1
  • Gjenoppretting av fastvare 1.5: Brukes med modellidentifikator MacPro3,1
  • Gjenoppretting av fastvare 1.4: Brukes med modellidentifikatorer iMac5,1, iMac5,2, iMac6,1, MacBook2,1, MacBookPro2,1, MacBookPro2,2, MacPro1,1, MacPro2,1, Xserve1,1

Hvis du ikke ser Mac-modellnummeret ditt i denne listen, kan det hende du har en Intel Mac som ikke tillater gjenoppretting av fastvare på CD. Nyere Intel Mac-maskiner bruker ikke en restaurerings-CD.


Opprette firmware-gjenopprettings-CD

Før du kan gjenopprette fastvaren til Mac-en til sin opprinnelige tilstand, må du først opprette en firmware-gjenopprettings-CD. Følgende trinn tar deg gjennom prosessen.

  1. Last ned den aktuelle Gjenoppretting av fastvare versjon.

  2. Start disk~~POS=TRUNC som ligger i applikasjoner > verktøy.

  3. Klikk på Brenne på verktøylinjen i Diskverktøy eller velg Brenne fra Bilder menyen.

  4. Naviger til Firmware Restoration-filen på din Mac. Det er vanligvis i Nedlastinger mappe. Velg filen, og klikk deretter på Brenne knapp.

  5. Sett inn en tom CD eller DVD. En CD er stor nok til å inneholde dataene, så det er ikke nødvendig å bruke en DVD.

  6. Når du har satt inn CDen, klikker du på Brenne -knappen for å lage Firmware Restoration CD.


Bruke Firmware Restoration CD

Før du starter restaureringen, må du sørge for at Mac-en får strøm fra et stikkontakt. Ikke prøv å gjenopprette fastvaren på en bærbar datamaskin mens den kjører under batteristrøm.

  1. Hvis Mac-en er slått på, må du slå den av.

  2. Trykk og hold inne strøm~~POS=TRUNC -knappen på din Mac til enten sovelyset blinker tre ganger raskt, deretter tre ganger sakte, deretter tre ganger raskt (for Mac-er med sovelys), eller du hører tre raske toner, deretter tre sakte toner og deretter tre raske toner (for Mac-er uten søvnlys).

  3. Hold fortsatt på av / på-knappen, og sett inn Gjenopprettings-CD for fastvare inn i Macens optiske stasjon. Hvis du har en optisk stasjon med skuff, skyver du skuffen forsiktig etter at du har satt i CDen.

  4. Frigjør strøm~~POS=TRUNC knapp. En lang tone indikerer at restaureringsprosessen har startet. Etter en kort forsinkelse ser du en fremdriftslinje.

Ikke avbryt prosessen, koble fra strømmen, bruk musen eller tastaturet, eller slå av eller start Mac-en på nytt under gjenopprettingsprosessen. Når oppdateringen er fullført, starter Macen automatisk på nytt.


Gjenoppretting av fastvare på nyere Mac-maskiner

Da Apple fjernet CD / DVD-stasjonen fra Mac-modeller, innså selskapet at det var nødvendig med en alternativ metode for å gjenopprette fra en korrupt firmwareinstallasjon. Apple kunne ha levert firmware-gjenopprettingssystemet på en oppstartbar USB-flash-stasjon, men i stedet rullet den gjenopprettingsprosessen for firmware til Recovery HD-skjult partisjon som følger med alle nyere Mac-er.

Legg igjen en kommentar