Kan du bruke en iPhone i diskmodus?

IPhone er mange ting: en telefon, en mediaspiller, en spillmaskin, en Internett-enhet. Med lagring på opptil 256 GB er det også som en bærbar harddisk eller USB-pinne. Når du tenker på iPhone som en lagringsenhet, er det rimelig å lure på om du kan bruke iPhone i diskmodus - en måte å bruke iPhone som en bærbar harddisk til å lagre og overføre alle slags filer.

Noen tidlige iPod-modeller tilbød diskmodus, så det er rimelig å tro at en mer avansert enhet som iPhone også burde støtte den funksjonen, ikke sant?

Det korte svaret er nei, iPhone støtter ikke diskmodus. Det fulle svaret krever selvfølgelig ekstra sammenheng.


Diskmodus forklart

Diskmodus dukket først opp på iPodene dagene før iPhone, og før du kunne få en 64 GB USB-pinne for under US $ 20. På den tiden var det fornuftig å tillate brukere å lagre filer som ikke var musikk, på den tilgjengelige lagringsplassen på iPod-en, og det var en fin bonus for strømbrukere. 

For å kunne bruke iPod i diskmodus, måtte brukeren aktivere diskmodus gjennom iTunes, og iPod-operativsystemet måtte settes for å støtte tilgang til iPod-filsystemet.

For å kunne flytte filer som ikke er musikk på og av iPod manuelt, har brukere bare bla gjennom innholdet på iPod-en. Tenk på din stasjonære eller bærbare datamaskin: når du klikker gjennom mappene på skrivebordet eller harddisken, surfer du gjennom et sett med mapper og filer. Dette er datamaskinens filsystem. Når en iPod ble satt i diskmodus, kunne brukeren få tilgang til mappene og filene på iPod bare ved å dobbeltklikke på iPod-ikonet på skrivebordet og legge til eller fjerne elementer.


IPhone's filsystem

IPhone, derimot, har ikke et ikon som vises på stasjonære datamaskiner når de synkroniseres og ikke kan åpnes med et enkelt dobbeltklikk. Det er fordi iPhones filsystem for det meste er skjult for brukeren.

Artur Debat / Getty Images

Som en hvilken som helst datamaskin har iPhone et filsystem - uten et kunne iOS ikke fungere, og du vil ikke kunne lagre musikk, apper, bøker og andre filer på telefonen - men Apple har stort sett skjult det for bruker. Dette gjøres både for å sikre enkelheten med å bruke iPhone (jo mer tilgang du har til filer og mapper, jo flere problemer du ved et uhell kan komme inn i) og for å sikre at iTunes, iCloud og noen iPhone-funksjoner er den eneste måten å legge til innhold til en iPhone (eller en annen iOS-enhet).

Mens hele filsystemet ikke er tilgjengelig, gjør Files-appen som er forhåndslastet med iOS 11 og nyere det enklere enn noensinne å administrere filer på iOS-enheten din. Hvis du vil lære mer, kan du lese Slik bruker du Files-appen på iPhone eller iPad.


Legge til filer på iPhone

Selv om det ikke er noen iPhone-diskmodus, kan du fortsatt lagre filer på telefonen din. Du må bare synkronisere dem til en kompatibel app via iTunes. For å gjøre dette trenger du en app som kan bruke den typen fil du vil synkronisere - en app som kan vise PDF-filer eller Word-dokumenter, en app som kan spille filmer eller MP3 osv.

For filer du vil bruke med appene som er forhåndslastet på iPhone, for eksempel Musikk eller Filmer, legger du bare til disse filene i iTunes-biblioteket og synkroniserer telefonen. For andre typer filer, installer riktig app for å bruke dem og deretter:

  1. Synkroniser iPhone til datamaskinen din.

  2. Klikk på iPhone-ikonet øverst til venstre.

  3. Klikk på Fildeling menyen til venstre i iTunes.

  4. På den skjermen velger du appen du vil legge til filer i.

  5. Klikk Legg for å bla gjennom harddisken din for å finne filen / filene du ønsker.

  6. Når du har lagt til alle filene, synkroniser du igjen, og disse filene venter på deg i appene du synkroniserte dem til.


Deling av filer via AirDrop

I tillegg til å synkronisere filer via iTunes, kan du også bytte filer mellom iOS-enheter og Mac-er ved hjelp av AirDrop, et trådløst filoverføringsverktøy innebygd i disse enhetene. Les denne artikkelen for å lære hvordan du bruker AirDrop på iPhone.

Tredjeparts programvare for iPhone File Management

Hvis du virkelig er forpliktet til å bruke iPhone i diskmodus, er du ikke helt heldig. Det er tredjepartsprogrammer for Mac og Windows, og noen få iPhone-apper, som kan hjelpe, inkludert:

iPhone Apps
Disse appene gir deg ikke tilgang til iPhones filsystem, men de lar deg lagre filer.

  • Eske: Gratis (krever en gratis konto; betalt abonnementsoppgraderingsalternativ)
  • Dropbox: Gratis (krever en gratis konto; betalt abonnementsoppgraderingsalternativ)

Desktop-programmer
Disse programmene gir en ekte diskmodusfunksjon, som gir deg tilgang til filsystemet.

  • Coolmuster Free iPad iPhone iPod Disk Mode: Gratis; Mac og PC
  • iMazing: Gratis; Mac og PC
  • iExplorer: Betalt; Mac og PC
  • TouchCopy: Betalt; Mac og PC

Legg igjen en kommentar