Hvorfor er det en forsinkelse i iTunes Store-fakturering?

Når du kjøper noe fra iTunes Store eller App Store, sender ikke Apple alltid kvitteringen din med en gang. Noen ganger blir ikke bankkontoen faktisk belastet før en dag eller mer etter kjøpet. Det er to grunner til fakturering av Apple iTune: kredittkortavgifter og forbrukerpsykologi.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle digitale kjøp fra Apple.


Hvorfor fakturerer Apple iTunes deg dager etter kjøpet?

De fleste kredittkortbehandlere krever selskaper per transaksjon eller månedlig avgift i tillegg til en prosentandel av kjøpet. På dyrere varer, som iPhone 11, er disse gebyrene en så liten prosentandel av totalprisen at de ikke er et tema for forhandleren. For lavprisvarer, for eksempel en sang på $ 0.99, vil en større andel av Apples fortjeneste gå tapt til engangskostnader hvis de behandles individuelt.

For å spare avgifter grupperer Apple ofte transaksjoner sammen. Apple vet at hvis du har kjøpt en ting, vil du sannsynligvis kjøpe en annen, så selskapet venter en dag eller to før du fakturerer kortet ditt i tilfelle du foretar flere kjøp som det kan gruppere sammen. Det er billigere og mer effektivt å fakturere deg en gang for å kjøpe 10 varer i stedet for å fakturere deg 10 ganger for individuelle kjøp.


Hvordan se dine grupperte iTunes-kjøp

Se hvordan Apple grupperer kjøpene dine i iTunes ved å se kontoen din:

  1. Åpne iTunes på en datamaskin og velg Konto > Vis min konto.

  2. Logg på med Apple-ID og passord.

  3. Rull ned til Kjøpshistorie og velg Se Alt.

  4. Velg Bestillings ID lenke til høyre for en ordre for å se innholdet. Du har kanskje ikke kjøpt disse varene samtidig, men de er gruppert sammen her som om du gjorde det.

Hvis Apple ikke lader kortet ditt med en gang, hvordan vet det at kortet fungerer senere? Når du foretar det første kjøpet, ber iTunes Store om en forhåndsgodkjenning for transaksjonsbeløpet på kortet ditt. Denne prosedyren sikrer at pengene vil være der, men kontoen belastes ikke før senere.


Den psykologiske årsaken til forsinket iTunes-fakturering

Å spare penger er ikke den eneste grunnen til forsinkelsen i fakturering. Ved å belaste deg timer eller dager etter at du har kjøpt, begynner kjøp og betaling å føles som separate ting. Siden du ikke trenger å betale med en gang, føles det som om du får noe gratis når du kjøper en sang og kan høre på den med en gang. Forsinket fakturering oppfordrer dermed kundene til å kjøpe impulser.

Hvordan iTunes belaster deg: Kreditt først, deretter gavekort, deretter debet- / kredittkort

Når du kjøper, trekker Apple først fra kreditter i iTunes-kontoen din. Etter det fullfører gjenværende saldoer fra iTunes-gavekort kjøpet. Eventuell restbalanse belastes betalingsmåten som er knyttet til Apple-ID-en din. Det er imidlertid noen få unntak:

  • Sende en gave: Når du gir musikk, filmer, bøker, apper osv. Fra iTunes, belastes det alltid debet- eller kredittkortet ditt, selv om du har en gavekortsaldo.
  • Familie Sharing: Hvis du bruker Familiedeling, belastes kjøpene til individuelle familiemedlemmers gavekort eller kreditter først. De belastes bare familieorganisatørens debet- eller kredittkort etter at disse kildene er oppbrukt. På denne måten får hvert familiemedlem holde på pengene som legges til kontoene sine med et gavekort og bruke det slik de vil.

Legg igjen en kommentar