Hvorfor du ikke har Facebook Marketplace-alternativet

Facebook Marketplace er en populær funksjon innebygd i Facebooks sosiale nettverk som brukes av over 800 millioner brukere hver måned for å kjøpe og selge produkter og tjenester.

Facebook Marketplace-tjenesten er tilgjengelig direkte fra Facebook gratis via følgende metoder:

  • Facebook-nettsted: Klikk på Markedsplass lenke på hovedmenyen på venstre side av skjermen.
  • Facebook-apper: Trykk på ikonet som ser ut som tre horisontale linjer for å åpne den sekundære menyen, og trykk deretter på Markedsplass. Hvis du ikke kan se lenken, kan den være skjult under Se mer lenke. Trykk på den for å se alle menyalternativene.

Derek Abella / Web

Mens Facebook Marketplace vanligvis kan bli funnet via de to metodene ovenfor, kan alternativet noen ganger forsvinne helt på grunn av et teknisk problem eller en begrensning plassert på en konto.

Her er hva du trenger å vite om hvordan du legger til Marketplace på Facebook og får ikonet til å vises igjen i appene og på Facebook-nettstedet.


Årsaker til at Facebook Marketplace-ikonet mangler

Hvis du har åpnet Facebook-nettstedet eller appen og Facebook Marketplace-ikonet ikke vises, er det en rekke potensielle årsaker som kan ligge bak dette problemet.

  • Du er under 18 år. Facebook Marketplace er bare tilgjengelig for Facebook-brukere som er 18 år eller eldre.
  • Hjemregionen din støttes ikke. Facebook Marketplace er bare tilgjengelig i 50 land, inkludert USA, Canada og Australia. Hvis hjemmeadressen din på Facebook-profilen din er satt til et land som ikke støttes, vises ikke Facebook Marketplace-ikonet.
  • Du er i et land som ikke støttes. Å reise til et land som ikke støttes av Facebook Marketplace, kan også føre til at alternativet forsvinner fra Facebook-nettstedet og appene.
  • Enheten støttes ikke. Facebook Marketplace fungerer bare på iPhone 5 eller nyere, Android- og iPad-enheter. Det fungerer ikke på iPod touch.
  • Facebook-kontoen din er ny. Facebook Marketplace har vært kjent for ikke å vises i det hele tatt for nye Facebook-brukere. Dette er sannsynligvis gjort for å forhindre svindlere fra å opprette nye kontoer og selge falske produkter kort tid etter at tidligere kontoer ble utestengt fra plattformen.
  • Det er skjult i den dynamiske menyen. Hovedikonmenyen i Facebook-appene er dynamisk og viser snarveier til Facebook-funksjoner du bruker mest. Hvis du går en stund uten å bruke Facebook Marketplace, kan ikonet forsvinne. Trykk på tre-linjers ikon i hovedmenyen for å se flere Facebook-tjenester.
  • Din tilgang er tilbakekalt av Facebook. Dette kan skje hvis du brukte Marketplace på en måte som bryter dets policyer eller standarder.

Hvordan få Marketplace på Facebook

Hvis du for øyeblikket ikke har Facebook Marketplace etter at du har logget på Facebook, er det flere ting du kan prøve å få den til å vises.

  1. Logg ut av Facebook-nettstedet eller appen, og logg deretter på igjen.

  2. Avinstaller og installer Facebook-appen på nytt på mobilenheten din.

    Slik avinstallerer du apper på iOS og avinstallerer apper på Android-enheter.

  3. Bytt hjemland til et land støttet av Facebook Marketplace. Gå til Facebook-profilen din, klikk Om, og klikk på pluss-tegn for å legge til en by eller Rediger for å endre din nåværende by.

  4. Bruk en ny Facebook-konto daglig, kommenter innlegg og legg til venner. Når Facebook oppdager at kontoen din er ekte og ikke en forfalskning laget for å selge produkter, kan Marketplace-funksjonaliteten låses opp.

  5. Besøk Facebook Marketplace-nettstedet direkte i en nettleser. Dette kan være et godt alternativ for sikkerhetskopiering hvis lenken nekter å vises på Facebook-hovednettstedet og i appene.


Jeg finner ikke Facebook Marketplace-appen

Mens det er separate apper for Facebook Local og Facebook Messenger, fungerer Facebook Marketplace fullstendig innenfor den viktigste Facebook-appen og nettstedet. Hvis du installerer apper på en ny telefon eller nettbrett, er alt du trenger for å få tilgang til Facebook Marketplace, den viktigste Facebook-appen.

Det er ingen offisiell Facebook Marketplace Android-app å laste ned, og det er heller ikke en for iOS-enheter som iPhone og iPad.

Hvis du tidligere har brukt en frittstående Facebook Marketplace-app, var det sannsynligvis en uoffisiell app. Noen liker å bruke tredjeparts Facebook Marketplace-apper, men de er ikke nødvendige og har ofte mindre funksjonalitet enn den viktigste Facebook-appen.

Legg igjen en kommentar