Hvorfor du alltid bør prøve å fikse datamaskinen selv

En av de største misforståelsene om datamaskiner er at det tar en rakettforsker å løse eventuelle problemer som kan dukke opp på en. Vi er her for å fortelle deg at å fikse datamaskinen din er noe du kan gjøre.

Nå på ingen måte ringer vi ned din lokale datamaskinreparasjonsperson (jeg er en, husk) - de er stort sett en veldig smart gjeng mennesker, vanligvis med mye utdannelse og erfaring.

Imidlertid forblir faktum at en stor del av problemene som databrukere støter på lett kan løses ved å følge fritt tilgjengelige råd på dette og andre nettsteder.

Enda vanskeligere problemer kan løses hvis du er villig til å investere litt tid på å lære noen ting om datamaskinen din underveis.

I det minste, før du tar datamaskinen din til service, kan du se delen Enkel løsning for de fleste datamaskinproblemer. Det er noen veldig enkle ting som alle kan gjøre som pleier å fikse de fleste vanlige problemene jeg ser.


Å fikse din egen PC vil spare deg for penger

Å spare penger er sannsynligvis en åpenbar fordel med å fikse din egen datamaskin.

Å få datamaskinen din service i en lokal butikk vil vanligvis føre deg fra $ 40 til $ 90 USD per time eller mer. Noen er billigere, men det er ikke normen.

Alternativer for ekstern datamaskinstøtte er vanligvis billigere, men de kan bare hjelpe til med å løse noen programvarerelaterte problemer og er ubrukelige i tilfeller der maskinvaren er skyld. 

Men når det er sagt, hvis du har en venn eller slektning som kan hjelpe med et programvareproblem, kan du raskt gi dem tilgang til datamaskinen din med et gratis program for ekstern tilgang. Sjansen er at de hjelper deg med en datamaskinfiksering gratis, spesielt hvis problemet er enkelt å reparere, eller hvis de bare går gjennom trinnene.

Hvis du løser datamaskinproblemet selv, kan du helt unngå det som kan ende opp med å bli flere hundre dollarregning. Uansett hva din økonomiske situasjon er, er gratis en ganske god avtale. Det er mye penger du kan spare ved å investere litt tid i å prøve å fikse det selv.


Du trenger ikke dyre verktøy for å fikse din egen datamaskin

Mange tror at de må kjøpe mye kostbart diagnostisk maskinvare og programvare for å fikse en datamaskin. Dette er absolutt ikke tilfelle. Det finnes dyre verktøy, men de brukes vanligvis til å hjelpe datamaskinreparasjonstjenester med å teste eller løse ting raskt eller i bulk.

Sjansen er stor for at du allerede har 95% av de fysiske verktøyene du noen gang vil trenge for å løse eventuelle datamaskinproblemer i verktøykassen eller garasjen din.

Datareparasjonstjenester bruker også mange programvarediagnostiske verktøy for å finne ut hva som kan være galt med en datamaskin, men de fleste av de aller beste de bruker er tilgjengelige gratis online!

Her er noen av våre favoritt gratis, profesjonelle diagnostiske verktøy som er tilgjengelige for nedlasting av alle:

  • Ledig minne Tester Verktøy
  • Gratis harddisk testverktøy

Selv om det er flere grunner til at det å eie en annen datamaskin, eller i det minste ha midlertidig tilgang til en, kan hjelpe mye når du trenger å fikse din, er det ikke alltid nødvendig.

Den "mindre" datamaskinen din - også kalt smarttelefonen eller nettbrettet - er ofte til stor hjelp, i det minste som et forskningsverktøy.


Du vil sannsynligvis være i gang igjen og kjøre raskere

Du tenker kanskje på deg selv på dette punktet at det sikkert vil ta dager eller uker å lære deg nok å reparere din egen datamaskin, og at det ikke vil være verdt bryet. Du trenger datamaskinen din til å fungere akkurat nå, ikke sant?

Først av alt, med mindre du er heldig, vil du sannsynligvis vente minst en hel dag, vanligvis lenger, før du kan hente den igjen, etter at du har sluppet datamaskinen av på verkstedet. Du er din eneste klient når du selv har blitt reparatør, og å fikse ditt eget problem er sikkert nær toppen av prioritetslisten din, så jeg antar at du kan komme på det litt raskere.

For det andre kan du bli overrasket over å vite at de vanligste problemene løses ved relativt enkle trinn. Jo mer tid du bruker på å lete etter løsninger på dataproblemer på nettet, jo mer vil du se at dette stemmer.

Endelig, og jeg vil virkelig understreke denne, du trenger ikke å lære å løse alle dataproblemer for å løse dette dataproblemet. En kunnskapsrik datamaskinreparasjonsperson har mye erfaring og utdannelse og kan enkelt løse mange problemer. Du trenger ikke nå dette kunnskapsnivået om reparasjon av datamaskiner.

Du må løse ditt eneste problem så raskt som mulig. Godt skrevet, lett å følge feilsøkingsinformasjon på nettet, vil gi deg det.


Du vet mer enn du tror

Hvis du har problemer med å bruke mus, tastatur eller skrutrekker, kan det hende du har problemer med å reparere datamaskinen. Ellers er du bare en trinnvis feilsøkingsguide, vekk fra å løse stort sett alle datamaskinproblemer du måtte se.

Så mye flott informasjon er tilgjengelig for å hjelpe folk med å løse datamaskinproblemer på nettet, fra feilsøkingsveiledninger og opplæringsprogrammer for selvhjelp som du finner her på Web, til personlig hjelp på sosiale nettverk og fora.

Hvis du kan tenke logisk, følge instruksjonene i rekkefølge og stille spørsmål når du ikke er sikker på noe eller ikke forstår, bør du føle deg trygg nok til å prøve å fikse dine egne dataproblemer før du til og med tenker på å betale noen andre til.


Det kommer ikke til å skje?

Hvis all den tillitsskapende jeg har gjort til dette punktet ikke gjør susen, og du er helt sikker på at du helst vil ha en profesjonell takling av dette datamessige problemet, i det minste lese gjennom noen nyttige brikker om å få datamaskinen reparert.

Se hvordan fikser jeg datamaskinen min? for en komplett liste over datamaskinstøttealternativene dine og når du skal velge hva.

Å få datamaskinen din løst: En komplett FAQ bør også være nyttig på dette tidspunktet.

Legg igjen en kommentar