iPhone vil ikke laste ned apper? 11 måter å fikse det på

Det kan være frustrerende når iPhone ikke laster ned nye apper. Det er liten verdi i en iPhone hvis den ikke kan bruke den store Apple app store og dets bibliotek med applikasjoner. Å løse dette problemet er vanligvis ikke veldig vanskelig.

Hvis iPhone laster ned apper, men ikke oppdaterer dem, er det en annen løsning

Disse tipsene gjelder for alle iPhone-, iPad- og iPod touch-enheter med nyere versjoner av iOS.


Årsaker til at iPhone ikke vil laste ned apper

Mens det er ganske greit å fikse en iPhone som ikke vil laste ned apper, er årsakene ikke lett diagnostiserte. Årsaker kan stamme fra App Store-regler, enkle programvarefeil eller problemer med Apple ID eller iPhone-innstillingene. I stedet for å gi en liste over årsakene her, gir hver løsning nedenfor litt bakgrunn for problemet.

En enkel forklaring på hvorfor du ikke kan laste ned apper, er at det ikke er nok lagringsplass på iPhone. Det er måter å frigjøre lagring på en iPhone og til og med utvide iPhones minne.


Hvordan fikse en iPhone som ikke vil laste ned apper

Det er flere måter å fikse en iPhone som mislykkes eller går i stå mens du prøver å laste ned apper. Hvis apper på enheten ikke lastes ned, kan du prøve disse løsningene i denne rekkefølgen.

  1. Last ned via Wi-Fi. Du kan nå en begrensning av App Store hvis du laster ned en app via en mobilforbindelse som 4G LTE. Apple begrenser størrelsen på apper du kan laste ned over mobilnettverk til 200 MB. (Eldre versjoner av iOS setter grensen til 150 MB.) Dette forhindrer folk i å bruke for mye data på en enkelt nedlasting. Hvis appen du vil laste ned er større enn det, kobler du til Wi-Fi og prøver på nytt.

    Forsikre deg om at telefonen ikke er i flymodus, som blokkerer alle Wi-Fi- og mobilnettverkstilkoblinger.

  2. Start App Store-appen på nytt. Feilen ved nedlasting av appen kan ha å gjøre med App Store-appen. Å avslutte App Store-appen kan fjerne feilen. Når du har avsluttet appen, åpner du App Store-appen på nytt og laster ned appen igjen.

  3. Sett appnedlastingen på pause og start den på nytt. Dette tipset fungerer når appnedlastingen går i stå. Hvis et appikon vises på startskjermen, men nedlastingen er treg eller stoppet, trykker du på ikonet for appen du prøver å installere. Dette stopper nedlastingen midlertidig. Vent en kort stund, og trykk deretter på den igjen for å gjenoppta nedlastingen.

  4. Start iPhone på nytt. Noen ganger må du starte en enhet på nytt for å få ting til å fungere igjen. Det kan være en midlertidig feil i operativsystemet eller en programvarekomponent. En omstart løser vanligvis disse problemene.

  5. Sjekk Apple ID-betalingsmåten. For å laste ned apper må du koble en betalingsmåte til Apple-ID-en din, selv om du laster ned en gratis app. Hvis du ikke har en betalingsmåte registrert, eller hvis kortet ditt er utløpt, kan du kanskje ikke laste ned apper. Dette kan også føre til en Bekreftelse påkrevd popup-melding. Å legge til en gyldig betalingsmåte kan løse problemet.

  6. Logg av App Store og logg på igjen. En iPhone som ikke kan laste ned apper, kan bety at noe er galt med Apple-ID-en din. Hvis forbindelsen mellom iPhone og Apple App Store blir avbrutt, kan det løse det å logge ut og logge på igjen. Plukke ut innstillinger > iTunes og App Store > Apple-ID > Logg av. Logg deretter på igjen ved å velge Logg inn og angi Apple ID brukernavn og passord.

  7. Oppdater iOS. Oppdateringer til iOS - operativsystemet for iPhone, iPad og iPod touch - løser ofte programvarefeil. Det kan være at iPhone ikke kan laste ned apper på grunn av en feil i operativsystemet. En enkel, rask og gratis OS-oppdatering kan løse problemet.

    Du kan oppdatere iOS trådløst eller via iTunes.

  8. Still inn riktig dato og klokkeslett. Feil innstillinger for dato og klokkeslett kan hindre deg i å laste ned apper. Den enkleste måten å løse dette på er å gjøre at iPhone automatisk stiller inn dato og klokkeslett slik at det alltid er riktig. Plukke ut innstillinger > general > Dato og tid. Flytt Sett automatisk vekslebryter til On (grønn).

  9. Tilbakestill innstillingene for iPhone-enheten. Feil stammer noen ganger fra innstillinger på lavt nivå. Du kan ikke alltid se eller fikse disse innstillingene individuelt, men iOS gir deg en måte å tilbakestille alle innstillinger. Hvis du gjør dette, slettes ikke dataene dine, men det kan løse slike problemer.

  10. Sjekk Apple ID-en du bruker. Hvis du har problemer med å oppdatere en app på enheten din, kan problemet være Apple-ID-en du bruker. Når du laster ned en app, er den knyttet til Apple-ID-en du er logget på den gangen. Hvis du endrer Apple-ID-en du bruker, kan ikke apper knyttet til den gamle ID-en oppdateres. Logg på andre Apple-ID-er du har brukt, ved å følge instruksjonene i trinn 6 ovenfor.

  11. Få hjelp fra Apple. Hvis du prøvde alle disse trinnene og iPhone fortsatt ikke vil laste ned apper, trenger du hjelp fra ekspertene fra Apple. Du kan få online- eller telefonsupport på Apples nettsted, eller avtale en avtale i Genius Bar på din lokale Apple Store for personlig hjelp.


Legg igjen en kommentar