Hvordan teste et webkamera

Hva å vite

  • Å sjekke et webkamera før en videosamtale kan bekrefte at andre kan se deg og at bakgrunnen din ser anstendig ut.
  • Det er mange gratis testkameraer på internett som kan brukes til både Mac- og Windows-datamaskiner.
  • Før du tester, må du forsikre deg om at linsedekselet er av slik at kameraet kan se deg og at eventuelle eksterne webkameraer er riktig koblet til datamaskinen.

Denne artikkelen forklarer hvordan du tester et Mac- eller Windows-webkamera både online og offline, så vel som med Skype.


Hvordan teste webkameraet mitt (online)

Uansett om du har en Windows-maskin eller en Mac, er det enkelt å teste webkameraer. Et enkelt alternativ er ganske enkelt å bruke et av de mange gratis online testkameraene som er tilgjengelige på nettet. Disse inkluderer webcammictest.com, turncameraon.com og webcamtests.com (andre kan du finne ved å søke "webcam test" online).

Vi bruker webcammictest.com for den følgende trinnvise prosessen, selv om online webkamera-tester generelt er identiske uavhengig av nettstedet du bruker.

  1. Åpne din nettleser.

  2. typen webcammictest.com inn i nettleserens adressefelt.

  3. Klikk på Sjekk webkameraet mitt på nettstedets destinasjonsside.

  4. Når popup-tillatelsesboksen vises, klikker du Allow.

  5. Nettkameraets innmating skal da vises i den svarte ruten på høyre side av siden, noe som indikerer at kameraet fungerer. Hvis du bruker et eksternt webkamera som er koblet til via USB - og hvis det ikke vises noe bilde etter at du har fullført webkamera-testen - bør du prøve å koble fra og koble den til igjen.

Hvis du kjøper et nytt webkamera, kan du se etter et med gode bildefrekvenser og muligheter med høy oppløsning.


Hvordan teste webkameraet mitt (offline)

Noen mennesker er kanskje ikke så komfortable med online webkamera-tester, ikke minst fordi noen av de ovennevnte webkamera-testnettstedene sier at brukerne 'kan bli tatt opp' hvis de gir tilgang til webkameraene. Heldigvis kan de bruke datamaskinens operativsystemer til å teste webkameraene.

Test webkamera på Mac

  1. Klikk på Finder ikonet på Dock-linjen.

  2. Klikk på applikasjoner i listen over alternativer som vises.

  3. Klikk på i mappen Programmer Photo Booth, som vil føre til strømmen til webkameraet ditt.

    Hvis du har et eksternt webkamera (i tillegg til den innebygde Mac-en), kan det hende du må velge det fra rullegardinmenyen til Photo Booth-appen. For å gjøre dette, bør du dra musepekeren til Photo Booth-menylinjen øverst på skjermen og klikke Kamera.

Test webkamera på Windows

Hvis du bruker Windows 10, velger du Cortana søkefelt på Window's 10 oppgavelinje, og skriv deretter inn Kamera inn i søkeboksen. Kamera-appen kan be om din tillatelse til å få tilgang til webkameraet før det viser kameraets feed.


Hvordan teste webkameraet mitt (Skype)

En annen populær måte å teste et webkamera innebærer å bruke en av de mange appene som kan bruke den. I dette eksemplet bruker vi Skype, men andre apper kan brukes, for eksempel FaceTime, Google Hangouts og Facebook Messenger.

Her er prosessen for Mac og Windows:

  1. Mac / Windows: start Skype.

  2. Mac: Klikk på Skype -knappen i appens menylinje øverst på skjermen. Windows: Klikk på verktøy på Skypes menylinje.

  3. Plukke ut Preferanser (Mac), eller alternativer (Windows).

  4. Klikk Audio / Video (Mac) eller video~~POS=TRUNC innstillinger~~POS=HEADCOMP (Windows).


Hvor er webkameraet?

De fleste bærbare datamaskiner og bærbare datamaskiner har webkameraer, men vi bruker dem ofte ikke så mye som vi kunne. Ofte blir de innebygd i enheten din (spesielt hvis det er en bærbar PC eller bærbar PC), bare synlig som et lite, sirkulært objektiv som sitter rett over enhetens skjerm eller skjerm. Imidlertid kan de også kjøpes separat og kobles via USB til datamaskinen din.

Legg igjen en kommentar