Aktivere og deaktivere fullskjermmodus i Microsoft Edge

I Windows 10 kan du vise websider i den nye Chromium-baserte Microsoft Edge i fullskjermmodus for å skjule faner, favorittlinje og adresselinje. Kontrollene er ikke synlige i fullskjermmodus, så det er viktig å vite hvordan du går inn og ut av denne modusen. Det er flere alternativer.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder den nye Microsoft Edge Chromium-baserte nettleseren i Windows 10-operativsystemer.


Bruk F11 Toggle

For å bruke Microsoft Edge i fullskjermmodus, åpner du først Edge-nettleseren. Du kan gjøre dette fra Start-menyen.

Når den er åpen, trykker du på F11 på tastaturet for å gå inn i fullskjermmodus. Det spiller ingen rolle om nettleseren er maksimert eller bare tar opp en del av skjermen. Ved å trykke på F11 hurtigtasten, får den tilgang til fullskjermmodus. Når du er ferdig med fullskjermmodus, trykker du på F11 på tastaturet igjen, ettersom F11 fungerer som en veksel.

Modusene i fullskjerm og maksimering er ikke de samme. Fullskjermmodus tar opp hele skjermen og viser bare hva som er på websiden. Delene av nettleseren du kan være vant til, som favorittfeltet, adressefeltet eller menylinjen, er skjult. Maksimert modus er annerledes. Maksimert modus tar også opp hele skjermen, men nettleserens kontroller er fortsatt tilgjengelige.


Bruk Zoom-menyen i Edge

Du kan aktivere fullskjermmodus fra en meny som er tilgjengelig i Edge-nettleseren. Det er i Zoom-innstillingene.

Slik bruker du menyalternativet for å gå til fullskjermmodus:

  1. Åpne Edge browser.

  2. Velg Innstillinger og Mer alternativ, representert av tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet. Dette åpner en rullegardinmeny.

  3. Plasser musepekeren over Zoom , og velg deretter Full skjerm ikon. Det ser ut som en tohodet diagonal pil.

  4. For å avslutte fullskjermmodus, flytt markøren til toppen av skjermen og velg X.


Bruk kombinasjoner til å gå inn og avslutte fullskjermmodus

Måtene som er beskrevet her for aktivering og deaktivering av fullskjermmodus er kompatible. For eksempel kan du trykke F11 på tastaturet for å gå inn i fullskjermmodus, og gå deretter til toppen av skjermen og velg X å avslutte.

Legg igjen en kommentar