Hvordan starter jeg Windows i sikkermodus?

Når du starter Windows-PCen i sikkermodus, kan du løse alle slags problemer, spesielt de som involverer enhetsdrivere og DLL-filer. Du kan også være i stand til å feilsøke noen Blue Screen of Death-feil og andre lignende problemer som forstyrrer eller hindrer Windows i å starte normalt.

Dessverre gjør Windows det ikke veldig klart og åpent om hvordan du starter på nytt i sikkermodus. Følg instruksjonene nedenfor for spesifikke trinn du må ta i din versjon av Windows for å komme i sikkermodus.

Disse instruksjonene gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7; se hvilken versjon av Windows du har hvis du ikke er sikker på hvilket sett med instruksjoner du skal følge. Hvis du har en av Microsofts Surface-nettbrett, kan instruksjonene være litt forskjellige.


Slik starter du Windows 10 og 8 i sikkermodus

  1. Åpne vinduet Innstillinger ved å trykke på Vinne+I. Den andre måten å gjøre dette på Windows 10 er ved å høyreklikke på Start-knappen og velge innstillinger.

  2. I Windows 10 velger du Oppdatering og sikkerhet og deretter Gjenoppretting.

    I Windows 8, gå til Endre PC-innstillinger > Oppdatering og gjenoppretting > Gjenoppretting.

  3. Plukke ut Start nå fra Avansert oppstart seksjon.

  4. Når datamaskinen din har startet på nytt, følger du denne veien for å komme til alternativene i sikkermodus: Feilsøk > Avanserte alternativer > Start-innstillinger > Restart.

    Neste gang du trenger å komme til denne skjermen raskere, hold inne Skift tasten mens du velger Restart fra påloggingsvinduet. Når du starter på nytt, blir du sendt til dette skjermbildet.

  5. Etter en ny omstart ser du flere oppstartsalternativer. Velge 4 or F4 for å gå inn i sikkermodus, eller 5 or F5 for å gå inn i sikkermodus med nettverk hvis du også trenger nettverksdriverne aktivert.

  6. Vent mens Windows starter opp i sikkermodus.


Slik starter du Windows 7 i sikkermodus

Den enkleste måten å starte Windows 7 i sikkermodus er fra System Configuration-verktøyet:

Slik starter du Windows i sikkermodus ved hjelp av systemkonfigurasjon

  1. Fra Start-menyen, søk etter og velg msconfig.

  2. Velg boot fanen.

  3. aktiver Sikker oppstart nederst, under Oppstartsalternativer seksjon.

  4. Plukke ut Minimum for å aktivere sikkermodus, eller velg Network hvis du trenger nettverkstilkobling i sikkermodus.

  5. Plukke ut OK, og velg deretter Restart. Hvis du ikke ser omstartmeldingen, må du starte den på nytt normalt fra Start-menyen.

  6. Datamaskinen din starter på nytt til Sikker modus du valgte i trinn 4.


Begrensninger i sikker modus

Å starte Windows i sikkermodus løser ikke, forhindrer eller forårsaker noen form for Windows-problem. Sikker modus er ganske enkelt en måte å starte Windows på med et minimum sett med drivere og tjenester med tanken om at operativsystemet vil kjøre riktig nok til at du kan løse problemet.

Har du problemer med å starte Windows i sikkermodus ved å bruke en av de typiske metodene ovenfor? Prøv andre alternativer for å tvinge Windows til å starte på nytt i sikkermodus.

Legg igjen en kommentar