Plasser et bilde i tekst ved hjelp av Photoshop

For denne opplæringen bruker vi Photoshop til å sette et bilde i tekst. Det krever en klippemaske, som er lett å lage når du vet hvordan. Photoshop CC 2019 ble brukt til disse skjermbildene, men du bør kunne følge med på andre versjoner.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Photoshop CC 2019.


Hvordan sette et bilde i tekst

  1. Åpne en bildefil i Photoshop.

  2. Dobbeltklikk på lagnavnet i Lag-panelet, nederst til høyre, for å gjøre det uthevet, og skriv deretter inn navnebildet.

  3. Lag velger du øyeikon for å gjøre bildet usynlig.

  4. Velg Horisontalt typeverktøy fra verktøy panelet vanligvis på venstre side, klikker du en gang på den gjennomsiktige bakgrunnen og skriver inn et ord med store bokstaver. I denne opplæringen bruker vi Web.

    Foreløpig spiller det ingen rolle hvilken skrift vi bruker eller størrelsen, siden vi vil endre disse tingene i trinnene fremover. Og det spiller ingen rolle hvilken farge skriften har når du lager en klippemaske.

  5. Skriften skal være fet, så vi velger Vindu > Character, og med Horisontalt typeverktøy valgt og teksten uthevet endrer skrift i Character panel til Arial Black eller en annen stor og fet skrift.

  6. Skriv inn 100 pkt i tekstfeltet for skriftstørrelse. Ikke bekymre deg hvis teksten går fra sidene av bakgrunnen, siden neste trinn vil løse dette.

  7. Deretter må vi stille sporing. Sporing justerer mellomrom mellom bokstaver i valgt tekst eller en tekstblokk. I Character panelet, skriv -150 inn i Sett sporingstekst felt. Skjønt, du kan skrive inn forskjellige tall, til mellomrom mellom bokstavene er slik du liker det.

    • Hvis du bare vil justere mellomrom mellom to bokstaver, kan du bruke kerning. For å justere kerning, plasser et innsettingspunkt mellom de to bokstavene og sett en verdi i Beregninger for Kerning feltet, som er til venstre for Sett sporingstekst feltet.

  8. Med tekstlaget valgt i Lag panel, velg Rediger > Gratis transformasjon. Hurtigtasten for dette er Ctrl + T på en PC, og Kommando + T på en Mac. En avgrensningsboks omgir teksten.

  9. Plasser Pointer verktøyet på en avgrensningsboks håndtere det endres til en dobbeltsidig pil som vi kan dra for å skalere teksten. Dra nedre høyre hjørnehåndtak nedover og utover til teksten nesten fyller den gjennomsiktige bakgrunnen.

    Hvis ønskelig, kan du begrense skalaen ved å holde nede Skift når du drar. Og du kan klikke og dra inne i avgrensningsboksen for å flytte den dit du vil. Flytt avgrensningsboksen for å sentrere teksten i bakgrunnen.

  10. Lagene må være i riktig rekkefølge før vi kan lage en klippemaske. I Lag velger du firkanten ved siden av bildelaget for å avsløre øyeikon, og dra deretter bildelaget til plassering rett over tekstlaget. Teksten forsvinner bak bildet.

  11. Når bildelaget er valgt, velger du Lag > Lag klippemaske (andre + Ctrl + G). Dette vil sette bildet inne i teksten.

  12. Med bildelaget valgt i Lag panelet, velger du Flytteverktøy fra verktøy panelet. Velg bildet og flytt det til du liker hvordan det er plassert inne i teksten.

  13. Du kan nå velge filet > Spar og kaller det ferdig, eller fortsett for å legge til litt prikken over i’en. Du kan lage en farget bakgrunn, legge til en oversikt i teksten eller gjøre en rekke andre effekter for å gjøre bildet enda mer interessant.


Legg igjen en kommentar