Hvordan skjule eller vise Mac-dokken

Hva å vite

  • Som standard er Dock plassert nederst på skjermen for rask tilgang til favoritt- og mest brukte applikasjoner.
  • Du kan endre Dock-innstillingene under Systemvalg slik at den bare vises når du beveger markøren over den.
  • Hurtigtasten Kommando()+Alternativ+D vil også bytte Dock for å vise eller skjule.

Denne artikkelen forklarer hvordan du viser eller skjuler Dock ved hjelp av innstillinger, en hurtigtast eller en mus / styreflate. Det dekker også hvordan du gjør Dock mindre på skjermen mens du holder den synlig.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Mac-maskiner som kjører OS X 10.8 Mountain Lion gjennom macOS 10.14 Mojave.


Hvordan skjule eller vise dokken på en Mac

Enten du foretrekker en alltid på-dockingstasjon eller en som forsvinner når du ikke trenger det, er systeminnstillingene på Mac der du får det til å skje.

  1. Plukke ut system~~POS=TRUNC fra Apple-menyen eller klikk på system~~POS=TRUNC ikonet i Dock.

  2. Klikk på dock ikonet i den første raden i vinduet Systemvalg.</s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>

  3. Sett et hake i Skjul og vis Dock automatisk boksen hvis du vil at dokken skal forsvinne når du ikke bruker den. Fjern haken hvis du vil at Dock skal være synlig hele tiden.

  4. Lukk dockens preferanserute.

Når Skjul og vis dokken automatisk er valgt, forsvinner dokken når den ikke er i bruk. Du får den til å vises igjen etter behov ved å flytte musepekeren til bunnen av skjermen der Dock vanligvis befinner seg. Hvis du flyttet Dock til venstre eller høyre kant av skjermen, flytter du musen til den siden av skjermen.


Bruk tastaturet til å vise eller skjule dokken

I tillegg til å bruke Dock-innstillingene for å konfigurere om Dock vises eller skjult, kan du også kontrollere synligheten direkte fra tastaturet uten å gå til Systemvalg.

Bruke Kommando()+Alternativ+D hurtigtast for å bytte Dock for å vise eller skjule. Fordelen med denne metoden er at du kan endre synlighetsinnstillingen øyeblikkelig uten å ta opp systeminnstillingene.

Bruk musen eller styreflaten til å vise eller skjule dokken

En siste metode for å endre synlighetsinnstillingen til Dock er å bruke musen eller styreflaten for å få tilgang til en hemmelig meny i selve Dock. Flytt markøren til Dock-skilletegn, den lille vertikale linjen som sitter mellom Dock-appene og eventuelle mapper eller dokumenter du har installert i Dock.

Høyreklikk og velg med markøren på Dock-skilletegn Slå på skjuling for å skjule Dock. Hvis Dock vanligvis er skjult, flytt markøren til Dock-området for å få Dock til å vises, og høyreklikk deretter på Dock separator og velg Slå av skjuling.

Du kan også bruke Dock-separatoren for å få tilgang til alle Dock-innstillingene raskt. Bare høyreklikk på Dock separator og velg Dokkepreferanser.


Redusere Dock Real Estate

Hvis du vil beholde Dock på skjermen, men vil at den skal ta så lite plass som mulig, kan du bruke Dock-innstillingsruten til å kontrollere størrelse og forstørrelse. Størrelsen er åpenbar; bruke Størrelse skyveknappen for å endre den totale størrelsen på Dock. Du kan sette den så liten at det er vanskelig å se hva hvert Dock-ikon er for.

Forstørrelse er hemmeligheten bak å bruke den minste Dock mulig. Med forstørrelse aktivert - sett et hake i Forstørrelse i Dock-innstillingene - bruk forstørrelsesglidebryteren for å angi utvidet visningsstørrelse for Dock. Når markøren din går over en hvilken som helst del av den lille dokken, blir posisjonen under markøren forstørret, noe som gjør den delen av dokken lett å lese og samtidig holder den totale dokken liten.

Vent, det er mer

Det er mer i Dock enn bare å gjemme og vise. I tillegg til å kunne flytte Dock til venstre eller høyre side av skjermen, kan du gjøre subtile endringer som påvirker Dock både i å kontrollere hvor raskt Dock vises eller forsvinner, samt å eliminere noe av Dockens animasjon for å øke hastigheten ting opp litt mer. Prøv å bruke Mac-en din med Dock synlig og usynlig, og se hvilken vei du liker best.


Legg igjen en kommentar